Reklama

Reklama

Pan Bobr

  • USA The Beaver (více)
Trailer

Waltera Blacka (Mel Gibson) už dlouho trápí hluboké deprese. Vyzkoušel mnoho způsobů, jak úzkostné stavy překonat, nic však nezabírá. Jeho žena Meredith (Jodie Foster) si nezvládá se situací poradit a nakonec Waltera vyhodí z domu. Walter se toulá městem a - posílen alkoholem - se neúspěšně pokusí o sebevraždu. Během noční alkoholové procházky najde kdesi v popelnici maňáska s bobří hlavou. Bobr začne k Walterovi mluvit a stane se jeho prostředkem pro komunikaci s lidmi kolem sebe. Vše se začíná obracet k lepšímu avšak jen do chvíle, kdy bobr Waltrovo vědomí naprosto pohltí… (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (308)

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Venujem tejto snímke jej 300.komentár. Veľkolepá dráma, ktoré neskrývala emócie a city a tiež nechýbal koniec, čo dráma žiada. Jodie Foster má po režisérskej stránke našliapnuté rovnakým smerom ako Mel Gibson. Jodie Foster nepochybne našla správnu záplatu celého filmu, Mela Gibsona. Film zachytáva nielen rodinné problémy, nielen našej koľkokrát čiernej predstave o živote, ale aj krutú realitu, ktorú v okamihu môže pocítiť každý z nás jedného krásneho rána. Scenár brilantný, herecký výkon Mela Gibsona taktiež. Záver no comment. Výborný film, vtipný, i smutný zároveň. Myslel som, že Gibson už na plátne nepredvedie nič skvelého, ale pomýlil som sa. Tu bol výborný. Skvele im tiež sekunduje už nebohý Anton Yelchin. ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Nedotažené a místy opravdu hodně bizarní. Celý ten nápad, pojmout celou tuhle situaci na vážnou notu, považuji sice za velice dobrý, ale v některých scénách, a bohužel i hlavní dějové lince, dost nedotažený. V některých scénách totiž Gibsonovo povídání s bobrem (či jeho případné mlácení) působí spíše vtipně a to i ve scénách, kdy to asi Jodie Foster nezamýšela. Celá hlavní linie mě moc nebavila a zajímavější mi přišla paradoxně ta okolo Yelchina a Jennifer Lawrence (tu holku mám čím dál radši). Po herecké stránce je to ovšem perfektní a pár výborných dramatických scén se tu taky najde. Jenom si myslím, že jiný režisér by si s tím poradil asi mnohem lépe. No offense, Jodie. ()

Reklama

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Za scénu, kdy se šílený Gibson pere s maňáskem Bobra na vlastní ruce ve stylu Ashe z Evil Dead, říkám opatrné ano. Nicméně nebýt poměrně vtipného názvu a námětu (který nakonec moc vtipný není, spíš naopak), tak nemá Jodiina novinka šanci příliš zaujmout. Po všech stránkách je The Beaver profesionálně zvládnuté dílo, ale emoce se jaksi nedostavily. Je to takové suché ... ()

Avalon820 

všechny recenze uživatele

Jodie Foster si pro zkrocení svých režisérských choutek vybrala příběh s názvem lehce podivným, ale o to více zajímavý. Že dokáže tvorbu filmu ukočírovat z režisérské stoličky nám již v minulosti dokázala (viz. její filmový debut Človíček Tate), ale komediální žánr? Tam už bych si tolik jistý nebyl. Spíš než na ni bych ale vinu házel na scénáristu - nápad měl přinejmenším skvělý, neokoukaný, poutavý, zkrátka zajímavý... Ale pouhý nápad nestačí. V poslední půhodině jsem měl pocit, že už nevěděl, co si s nastalou situací počít, takže celou story zahrál do autu a všechno se klišoidní cestou vypařilo do ztracena. Fakt, že hlavní roli dostal Mel Gibson (kterého nemusím), byť hrál převážně prostřednictvím loutky pana Bobra, tomu taky dvakrát nepřidal. Škoda, ale i tak si myslím, že to za to zkouknutí stálo. Když už pro nic, tak pro ten nápad. ()

pepo 

všechny recenze uživatele

Príbeh zlomeného muža komunikujúceho so svetom skrz bábku bobra nie je komédiou, akoby sa na prvý pohľad mohlo zdať. Je to tragický, dojímavý a občas poriadne depresívny pohľad do zničenej duše. Humor samozrejme tiež nechýba, no nie v takej miere, ako by ste ho od podobnej témy očakávali. Motorom snímky je vynikajúci Mel Gibson zo zálohy istený Jennifer Lawrence, Antonom Yelchinom a aj samotnou režisérkou Jodie Foster. Malá a nenápadná kvalitná snímka. ()

Galerie (120)

Zajímavosti (7)

  • Celý film bol natočený v americkom meste New York. (MikaelSVK)
  • Syn Waltera Blacka (Mel Gibson) se ve filmu jmenuje Porter (Anton Yelchin). Gibson ztvárnil postavu jménem Porter ve filmu Odplata (1999). (korbitch22)
  • Hlavné herecké duo v podaní Mel Gibson a Jodie Foster si spoločne zahralo už v známom westerne Maverick (1994). (MikaelSVK)

Související novinky

Jodie Foster chce natočit sci-fi thriller

Jodie Foster chce natočit sci-fi thriller

23.03.2011

Zní to jako podivné spojení, ale už hrála v sci-fi i v thrilleru (nemusím snad připomínat ten nejslavnější), teď to jen zkombinovat. „Samozřejmě, nebude to o souboji s nějakým monstrem či ďábelským… (více)

Reklama

Reklama