Reklama

Reklama

Sinatra: Temná hvězda

(TV film)
  • Velká Británie Sinatra: Dark Star (více)

Frank Sinatra byl superhvězdou showbyznysu, která se pohybovala v těsné blízkosti politiky a organizovaného zločinu. Rozhovory s nejbližší rodinou a přáteli, včetně jeho slavných současníků, odhalují skutečného Sinatru, muže nekonečných rozporů. Zjistíme, jak se přesvědčený demokrat pranýřovaný ve 40. letech jako tajný člen komunistické strany stal později zasloužilým republikánem. A jak mohl mít muž s hlasem, který dokázal rozněžnit miliony srdcí, celý život prokazatelné kontakty s mafií, které se mu nakonec staly osudnými. Sinatra byl idolem celé generace a jako první bavič vytvořil ze své kariéry byznys, který dělal sám pro sebe a po svém. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (7)

dopitak 

všechny recenze uživatele

Velmi dobrý dokument vysílaný slovenskou STV2, kterému bych jako Sinatrův hudební a ještě více filmový fanoušek vytknul jediné a podstatné. Že ve filmu chybí formou titulků představení těch, kteří právě hovoří, by snad ještě prominout šlo. Filmovým ukázkám, které se objevují na pozadí vyprávění (a kvůli kterým bude tento dokument pro mnohé lákadlem), však většinou faktické ukotvení ("a tohle jsou záběry z filmu....") schází. Velká škoda, protože dokument namísto spekulací opravdu přináší cenné poznatky a fakta, která se jinak z biografií jen špatně dohledávají. ()

sator 

všechny recenze uživatele

Nejlepší zpěvák ze všech mafiánů.. :) jinak celej bussines držela mafie, ani mě to snad nepřekvapilo, nakonec jako zbytek zeměkoule... ()

Reklama

classic 

všechny recenze uživatele

Najslávnejší mafián medzi hercami, pričom si myslím, že aj Oscar za najlepší mužský herecký výkon vo vedľajšej úlohe za film Odtiaľto až na večnosť má z protekcie, lebo ak by tam nehral, tak niekto by to poriadne schytal, t.j producent alebo režisér, to je jedno, viem, že ho tam dotlačili, a ja na Frankovi Sinatrovi neobdivujem ani herectvo, ani spev a už tobôž nie pletky s mafiou, kde bol medzi nimi varený - pečený ! Jedine sa držím jeho MOTTA : „ Najlepšia pomsta je extrémny úspech ” Tak vážení, tomu bez pochýb extrémne verím a som presvedčený, že presne takto sa dá vypomstiť mojim najhorším a najväčším nepriateľom !!!!!!!!!!! ()

Diego 

všechny recenze uživatele

Jeho žánr jde mimo mě, ale mám svoje oblíbené písničky z oněch let a ani jedna nepatří Sinatrovi, takže bych si ho v autě nepustil:), ale jako osoba mě fascinuje, dokázal překročit hranice, nebál se toho, mohl a měl všechno a co nejvíc, i přesto jeho kiksy, nezdary s mafii, závistí druhých, umřel přirozenou smrtí v pokročilém věku..a to se těmto lidem nestává. O to víc je hvězda. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Som srdcom, aj dušou, nekompromisný punkrocker, takže nejaký starý páprda, ktorý si zakladal na tom, aby mal dobré vzťahy s čelnými predstaviteľmi podsvetia a popri tom spieval nudné evergreeny, ma moc neinteresuje. Superhviezdny Frenkie ku rock´n´rollu ani len neprivoňal, takže mi je vcelku voľný. Nezáujem. Je mi fuk. Fuck off! Na druhej strane však musím uznať, že to bol mimoriadne talentovaný umelec, čo po sebe zanechal hlbokú stopu. Frank "Sinatra: Temná hviezda". Veď každý máme tú svoju "My Way". *** ()

Galerie (10)

Reklama

Reklama