Reklama

Reklama

Doprdelesvěta!

(amatérský film)
Krátkometrážní / Komedie
Česko, 2009, 31 min

Obsahy(1)

Tři mladíci se o prázdninách rozhodnou prozkoumat zapomenutý kout světa a proto vyrážejí se svým posprejovaným starým auťákem na bezstarostnou jízdu. Skončí v jedné zapomenuté vesničce, která žije vlastními pravidly, a naruší její poklidný život. Popletou hlavu zdejší naivní slečně Haničce, čímž způsobí jistou tragédii. Každý z mladíků si najde cestu, jak se s nečekanými událostmi, vesnickými podivíny a nepsanými zákony vypořádá. (TomasKotlant)

(více)

Recenze (5)

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Floutci sobě, ovšem přes všechnu "tvůrčí" ubohost, která je celou touhle nepovedenou karikatrurou vesnice nasáknutá, na konci přijde myšlenka věru lákavá a od floutků až překvapivá. Posledních 5 min už to dokonce vypadá i jako téměř dobrý film ( ta vynořivší se hračka, hm, to už byl i náznak pravých emocí). Nakonec tedy sám překvapen zvolávám tři ! Do prdele ( přidáno v rámci držení basy) ()

heyda odpad!

všechny recenze uživatele

Jestli se mají studentské filmy ubírat tímto směrem, tak to bude krize. Nevím, jestli to dělali nějací borci z JAMU, ale moc velkou reklamu své škole neudělali. Hudba byla strašná, teda až na pár momentů s dechovkou. Kamera s tím, jak furt přetáčela záběry, působila otravně. Chování všech zúčastněných bylo fakt přehnané a působilo spíš parodicky. Pořád nechápu, proč má někdo tendence zesměšňovat vesničany. Já jsem většinu života strávil v okresním městě, ale vesnická přátelská atmosféra je mi milionkrát bližší než anonymní velkoměstská. Kdyby měla tahle short movie alespoň smysl nebo třeba nějaké sdělení či poslání, asi bych nebyl tak přísnej, ale film, který je prostě o ničem, nemůže pomýšlet na vyšší hodnocení než dávám. ()

Martin Holas 

všechny recenze uživatele

Na půlhodinové stopáži se nedaly čekat zázraky a první třetina, nesoucí se v duchu nicneříkající, samoúčelné exhibice hereckého tria, je bohužel docela nudná. Po příjezdu do prdele světa ovšem film nabírá druhý dech, na scénu vstupují karikaturizovaní vesničané a divák je svědkem několika skutečně povedených a originálních scén. Atmosférické finále s téměř až filozofických rozsahem pak dává zapomenout na rozpaky z úvodu. Sympatický nezávislý minisnímek za nadprůměrné tři hvězdičky (70%). Ta naše zdegenerovaná filmařská "elita" by se mohla začít probírat ze sna, protože jim už nakope dopérdele! každá druhá parta kluků, která sáhne po kameře a z fleku si něco natočí... Ach jo. ()

Reklama

Reklama