Reklama

Reklama

Buď já nebo pes

(pořad)
Reality-TV
Velká Británie, 2005, 32x23 min

Obsahy(1)

Vstupte spolu s trenérkou a expertkou na psy Victorií Stiwellovou do domácností, kde domácí zvíře tropí výtržnosti a rodina zalézá do boudy. Victoria přichází, aby tu znovu nastolila řád - pozorováním, rozhovory a natáčením skrytou kamerou dokáže určit problém a její praktický výcvikový program nabízí psům i jejich majitelům šanci jak u domácích mazlíčků změnit dosavadní špatné návyky, vrátit je tam, kam patří, a z jejich páníčků opět udělat pány domu. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (22)

whack 

všechny recenze uživatele

"Psov treba brať na trávnik? Veď doma sa dosť vybehajú!" "Psi nemôžu jesť kakaové torty? A čo majú jesť??" Ty vole, to sú choré mozgy prepnuté! ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Je neuveriteľné o čom všetkom sa dnes točia televízne formáty, čo sa hrdia nálepkou reality-show. V tomto konkrétnom prípade sa jedná o zvládnutie problémových psov. Britskí majitelia týchto štvornohých miláčikov, ktorí si nevedia s nimi rady, si pozvú do svojho domova profesionálnu cvičiteľku Victoriu Stiwellovú. Tá svojimi skúsenosťami a vrodenou dominanciou umravní každého psieho chuligána. ** ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Čím méně majitel zvládá svého psa, čím méně je schopný se mu věnovat, tím více psů si pořídí - tak nějak by se dala shrnout mentalita angličanů. A pak se jim mazlíčci rvou, napadají své majitele, čůrají jim po domě, ničí věci, zkrátka páníčkům naprosto přerostou přes hlavu a doslova je terorizují. Potom přichází na řadu rázná cvičitelka Victoria Stillwell a její metody, jak zanedbané čokly dostat do patřičných mezí. Hlavním problémem pořadu je stereotyp, ty potíže se psy jsou prakticky totožné, stejně jako jejich řešení. Nicméně občas člověk zůstává opravdu s povislou čelistí nad tím, jak zvláště některé majitelky psů upřednostňují svou chlupatou, vzteklou, nevychovanou bestii před manželem i dětmi. 60% ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Akurát som sa išiel navečerať a dávali túto Reality Show, či čo to vôbec je.No a poviem vám, že ti ľudia sú tak tupý, že nevedia vycvičiť ani psa.Mňa osobne to v podstate nudilo a celé my to pripadalo ako keby boli naozaj taký sprostý.Je to inak zaujímavé, ale nie až tak moc. 55% - 3* ()

Ajinka126 

všechny recenze uživatele

Nemůžu říct jedno slovo proti Victorii. O kynologii se zajímám už dlouho a být někdy takovej frajer jako je ona.. Klobouk dolů! ()

Tony.cs 

všechny recenze uživatele

Ó, jako pořad by to fungovalo, kdyby ovšem naše "cvičitelka" nelezla psům do prdele. Neposlouchají ji, ale jídlo, kterým neustále uplácí. To není výchova psa, ale prachsprosté klamání lidí, které vás ve vztahu nikam neposune, už vůbec ne na místo vůdce smečky. Pořad čistě pro holčičky, které se bojí svého psa vzít za kožich a usměrnit ho. Cesar Millan je pán, tahle paní mu nesahá ani po kotníky. Protože tuhle paní konfrontovat opravdu problémový a agresivní pes, tak by neměla šanci. Také problémy, které rodiny v pořadu mají, jsou velice, velice úsměvné a každý, kdo vychoval psa to dobře ví. Znalec psí duše je úžasný pořad, který vás hodně naučí o tom, jak se ke psům chovat. Tento jeho britský protějšek vás akorát zkazí, popřípadě vám skvěle ukazuje, jak se to dělat nemá. ()

corona 

všechny recenze uživatele

Šialené, bezdetný manželia, majú 3 psov, ktorí sa neznášajú a každý má vlastnú veľkú izbu!!?? Problém v tejto reality show nemajú psy ale ich majitelia, rady, ktoré dáva cvičiteľka sú v každej príručke pre chovateľov psov (dôslednosť, vytrvalosť, aťď.....) ()

Gee.Rocks 

všechny recenze uživatele

Victorii Stilwell bych občas potřebovala doma. Naštěstí ke mně může kdykoliv přijít pomocí televizní obrazovky. Je neskutečné, jak ji každý pes rychle poslechne. ()

peiton 

všechny recenze uživatele

Ak to má zmysel a je to k dobru veci,tak si hovorím prečo nie?Reláciu poznám čisto len s upútavky v TV.Ale nezaujala ma natoľko,aby som ňou vyplňovala svoj už aj tak drahocenný čas sledovaním,ako niektoré rodiny nedokážu mať kontrolu nad svojimi domácimi maznáčikmi.Aký pán,taký pes. ()

R´Hell 

všechny recenze uživatele

Lidé dělají různé chyby při výchově psů. Buď se jim nevěnují, nebo je zase příliš rozmazlují a nebo jen neví jak na to. To jak se psi chovají je odrazem výchovy páníčka. A ne vždy se to povede a pak přiběhne trenérka Victoria, která je zkrotí. Pořad je dobrý, ale bylo by lepší, kdyby si lidé s koupí svého prvního štěněte koupili i knížku o psech, nebo zašli na cvičák za odborníky, kteří jim pomůžou zvládnout i hyperaktivnější zvíře. A byli zodpovědní a nekupovali si psa podle toho jak vypadá, ale i podle povahy, kterou musí stoprocentně ovládat. Buď já nebo pes je sice zajímavá reality show, ale naneštěstí ukazuje, jak zoufale lidé zanedbávají ve výchově své mazlíčky, až jim z nich vyrostou agresoři. ()

wosho 

všechny recenze uživatele

Z celého pořadu mám dojem, že rychlé úspěchy Victorie Stiwellové jsou možné jen díky brutálnímu stříhání. Jako příklad uvedu díl, co jsem viděl včera. Dvě lezbičky z USA měly 3 psí magory a jednu elektrostatickou rohožku a převýchova těch třech psích anarchistů byla snadná a rychlá jako jízda šalinou z Čáry na Prígl, během chviličky poslouchaly jak ovčáci z koncentáku. ()

Marina111 

všechny recenze uživatele

Odraz životného štýlu ľudí na nevinných zvieratách... Sama mám rada týchto chlpatých štvornohých miláčikov, ale sledovať čosi také... Veď je to vlastne smutné. V mnohých prípadoch by bola viac ako pomoc psej trénerky potrebná pomoc psychológa či kňaza - nie pre psov, samozrejme, ale pre ich majiteľov; lebo (nech sa nikto nehnevá) neporiadok v duši sa odzrkadľuje aj neporiadkom v domácností, a do tohto "neporiadku" možno pokojne rátať aj neschopnosť adekvátne vychovať a následne sa starať o domáceho miláčika. Každopádne, už samotný námet a formát má u mňa mínus, no TV Doma, ktorá ho vysielala, tá ma rovno palec dole. Nič v zlom, ale odkúpiť pár rokov starú americkú reláciu a nasadiť ju do hlavného vysielacieho času... Fakt to bola až tak lacná a výhodná kúpa? Fakt sa naše TV budú poberať takýmto smerom? ()

hellequine 

všechny recenze uživatele

Nemůžu si pomoct, ale dle mého názoru by se tento typ pořadů vůbec neměl vysílat.. Když už se cvičiteli podaří správně tipnout co za problémovým chováním stojí a pak se mu čirou náhodou podaří sestavit dobrý plán, jak psovi pomoci, rozhodně to není žádný manuál. A radši ani nechci vědět, kolik Frantů a Mařenek ten určitý postup napasuje na svého psa. A tohle by si na triko žádný pravý etolog nebo cvičitel nevzal. To u mě platí pro všechny psí pořady tohoto typu, které znám. Ano, Cesar Millan je charismatický, Victorie Stiwell vypadá jako sexy domina a Hana Žertová má... hm... šedivé vlasy. Ale to je asi tak všechno. ()

jasanka 

všechny recenze uživatele

Victorie je mi silně nesympatická, ale pořad má zajímavé téma, obzvlášť pro naši zemi, kde má pes větší práva než člověk. ()

sehe 

všechny recenze uživatele

Hodnotím pozítívne túto reality-TV o psoch,pretože mnoho psíčkarov nemá čas chodiť na výcvik so svojím štvornohým priateľom,a tak aspoň vďaka Victorii môže pochytiť zopár správnych rád,ako si vychovať psa a pochopiť psiu psychológiu. ()

biopanic 

všechny recenze uživatele

Rozum mi zastáva, na čom všetkom sa dá dnes zarobiť. Zrovna tak nad tým, prečo ak má niekto rozmaznaného kokera, priberie si do partie dva vlčiaky, ktoré nemá čas venčiť a jedno besné šteniatko. Tam je snáď jasné kde je problém? Tak či tak, nepozerá sa na to zle, Stiwellová hádže tie správne pózy a majitelia poslušne kývu hlavami. A tak to má byť, nie? ()

UnholyEvil 

všechny recenze uživatele

Po nekonečné řadě výchovných pořadů pro majitele čtyřnohých miláčků jsem zaplesala, spatřivši jeden, který nestál úplně za řídký výkal. Rady jsou jednoduché a vesměs rozumné, Victoria (která navíc řídí nebezpečně sexy motoristický exemplář), se příliš nezabývá takovou tou kynologickou "duchařinou" jako třeba Ceasar (viz.: calm positive energy atd :D...), ale snaží se všechno vysvětlit selským rozumem tak, aby to i pejskař-amatér (rozuměj "debil") dokázal jednoduše aplikovat. A tak jsem se radostně prokousávala dílem po dílu a chrochtala si u toho... (dramatická pauza) ... až jsem se dostala k dílu, který mi, jak se to tak lidově říká, zlomil srdce... Pro ty, které to zajímá, je to s03e02, a Victoria v něm ospravedlňuje utracení nevinného zdravého pejska, který byl majiteli dohnán k šílenství. A nejsmutnější na tom bylo, že ani "slečna profesionální kynoložka" si nepovšimla toho, čeho jsem si povšimla bohužel i já, kynolog začátečník, a totiž toho, že pokud se do psa mlátí, tak k dětem asi nebude, protože čeká ránu s každým prudkým pohybem... Velmi zklamaná dávám ** a přemýšlím, zda to ještě není moc, protože takhle ostudný a smutný případ lidské debility by jeden pohledal... ()

KeiGe 

všechny recenze uživatele

Tak my co máme doma malého rozmazleného a oštěkaného, oštěkaného a ještě jednou oštěkaného gaučáka tento pořad uvítáme. Nebýt Victorie, tak ho snad nidky nenaučím aspoň to sedni a lehni. ()

unclejack 

všechny recenze uživatele

Psíčkar teda nie som, ale občas je zábavné sledovať s akými trampotami sa páničkovia dovalia. Oceňujem najmä sympatické spracovanie, samotná tematika jednotlivých seriálu ide totiž oblúkom okolo mňa - a vidím, že nie som sám. ()

Lolamd 

všechny recenze uživatele

Victorii Stiwellovou mám strašně ráda, opravdu to se psy umí a tento pořad je dle mého názoru skvělý :) ()

Reklama

Reklama