Reklama

Reklama

Buď já nebo pes

(pořad)
Reality-TV
Velká Británie, 2005, 32x23 min

Obsahy(1)

Vstupte spolu s trenérkou a expertkou na psy Victorií Stiwellovou do domácností, kde domácí zvíře tropí výtržnosti a rodina zalézá do boudy. Victoria přichází, aby tu znovu nastolila řád - pozorováním, rozhovory a natáčením skrytou kamerou dokáže určit problém a její praktický výcvikový program nabízí psům i jejich majitelům šanci jak u domácích mazlíčků změnit dosavadní špatné návyky, vrátit je tam, kam patří, a z jejich páníčků opět udělat pány domu. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (22)

Marina111 

všechny recenze uživatele

Odraz životného štýlu ľudí na nevinných zvieratách... Sama mám rada týchto chlpatých štvornohých miláčikov, ale sledovať čosi také... Veď je to vlastne smutné. V mnohých prípadoch by bola viac ako pomoc psej trénerky potrebná pomoc psychológa či kňaza - nie pre psov, samozrejme, ale pre ich majiteľov; lebo (nech sa nikto nehnevá) neporiadok v duši sa odzrkadľuje aj neporiadkom v domácností, a do tohto "neporiadku" možno pokojne rátať aj neschopnosť adekvátne vychovať a následne sa starať o domáceho miláčika. Každopádne, už samotný námet a formát má u mňa mínus, no TV Doma, ktorá ho vysielala, tá ma rovno palec dole. Nič v zlom, ale odkúpiť pár rokov starú americkú reláciu a nasadiť ju do hlavného vysielacieho času... Fakt to bola až tak lacná a výhodná kúpa? Fakt sa naše TV budú poberať takýmto smerom? ()

biopanic 

všechny recenze uživatele

Rozum mi zastáva, na čom všetkom sa dá dnes zarobiť. Zrovna tak nad tým, prečo ak má niekto rozmaznaného kokera, priberie si do partie dva vlčiaky, ktoré nemá čas venčiť a jedno besné šteniatko. Tam je snáď jasné kde je problém? Tak či tak, nepozerá sa na to zle, Stiwellová hádže tie správne pózy a majitelia poslušne kývu hlavami. A tak to má byť, nie? ()

Reklama

Phobia 

všechny recenze uživatele

Čím méně majitel zvládá svého psa, čím méně je schopný se mu věnovat, tím více psů si pořídí - tak nějak by se dala shrnout mentalita angličanů. A pak se jim mazlíčci rvou, napadají své majitele, čůrají jim po domě, ničí věci, zkrátka páníčkům naprosto přerostou přes hlavu a doslova je terorizují. Potom přichází na řadu rázná cvičitelka Victoria Stillwell a její metody, jak zanedbané čokly dostat do patřičných mezí. Hlavním problémem pořadu je stereotyp, ty potíže se psy jsou prakticky totožné, stejně jako jejich řešení. Nicméně občas člověk zůstává opravdu s povislou čelistí nad tím, jak zvláště některé majitelky psů upřednostňují svou chlupatou, vzteklou, nevychovanou bestii před manželem i dětmi. 60% ()

R´Hell 

všechny recenze uživatele

Lidé dělají různé chyby při výchově psů. Buď se jim nevěnují, nebo je zase příliš rozmazlují a nebo jen neví jak na to. To jak se psi chovají je odrazem výchovy páníčka. A ne vždy se to povede a pak přiběhne trenérka Victoria, která je zkrotí. Pořad je dobrý, ale bylo by lepší, kdyby si lidé s koupí svého prvního štěněte koupili i knížku o psech, nebo zašli na cvičák za odborníky, kteří jim pomůžou zvládnout i hyperaktivnější zvíře. A byli zodpovědní a nekupovali si psa podle toho jak vypadá, ale i podle povahy, kterou musí stoprocentně ovládat. Buď já nebo pes je sice zajímavá reality show, ale naneštěstí ukazuje, jak zoufale lidé zanedbávají ve výchově své mazlíčky, až jim z nich vyrostou agresoři. ()

SoulAsAGem 

všechny recenze uživatele

Jsem rada, ze je i takovy druh reality show. Myslim, ze je to velmi poucne a pomuze to spouste lidem zamyslet se, jestli je spravna volba poridit si psa, zvazit svoje hodnoty, zamyslet se nad vhodnym plemenem k sobe samemu a popremyslet o spravne vychove a treningu sveho mazlicka. Je opravdu velmi smute, ze porizovani psu, se stalo pouhym trendem a v nejhorsim pripade, modnim doplnkem mladych lidi a to specialne, co se bojovych plemen tyce. Vetsina majitelu si za zadnou cenu nepripusti, ze jejich psum neco schazi a ze nemaji vhodne podminky pro zivot a tim nemyslim jen prostor, ve kterem jsou vychovavany. Tato TV show neni o problemovych psech, ale o jejich problemovych majitelich. ()

Galerie (7)

Reklama

Reklama