Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

V království, kde král jezdí jen na lovy, prosí netrpělivá královna svatou Kryšpínu o miminko. Když jí dojde trpělivost, obrátí se na čerta, žijícího nedaleko ve starém rozpadlém mlýně a královně se zakrátko narodí holčička. Malá princezna vyrůstá po boku Štěpána, který je synem královniny komorné a časem se do sebe zamilují. Když vyjde najevo, že královna podepsala smlouvu s čertem a princezna se má stát v den svých osmnáctých narozenin Luciperovou nevěstou, uspořádá král ples, kde se má Štěpánka zasnoubit s princem z jiné země a tak uniknout svému osudu. Jedním z nápadníků je i Luciper, kterého však Štěpánka odmítne. Ten ji zakleje do přízraku, zjevujícího se pak každou noc na terasách zámku. Štěpán se ji rozhodne vysvobodit a pustí se do boje proti peklu. Svou odvahou a především silou své lásky vykoná tři úkoly, které mu čert zadá. Při posledním úkolu svou chytrostí přemůže dokonce i samotného Lucipera a svou Štěpánku vysvobodí z moci pekla. Oba je pak čeká krásný a pohádkový život. (Bontonfilm)

(více)

Recenze (400)

sigf07 

všechny recenze uživatele

70% může na první pohled vypadat velmi nadsazeně, ale já po velmi dlouhé době viděl moderní pohádku, která sice není úplně bezchybná, ale nijak zvlášť mi nevadila. Stručně řečeno, mezi klady řadím první hodinu, kdy jsem byl uveden do obrazu, démonického Františka Němce + další kategorie, které se troškovým filmům upřít nedají. Lokace, kostýmy, kamera, střih jsou vynikající a (opravdu si to dovolím říct) v rámci svého žánru na světové úrovni. No a pak tu jsou ty aspekty, kde to docela drhne. Zkratkovitá závěrečná půlhodina, přehrávání většiny herců, kterým pan režisér dává prostě moc velkou volnost a okamžiky, kdy se snaží o vtip (poznámka o ptácích a plození dětí je možná vtipná když zazní poprvé, ale když to zopakují dvě další postavy, aby narážka došla i těm nejméně důvtipným osobám v sále, ukazatel ubohosti nebezpečně stoupá). Přesto platí, to co jsem napsal na začátku – nejsem žádný zapřísáhlý troškofób a mám dojem, že tentokrát klady převažují. Mít děti, pustím jim tuto pohádku bez nejmenších výčitek. Jen mě trochu mrzí, že po odchodu Karla Svobody se z českých pohádek (a filmů obecně) vytratily výrazné a zapamatovatelné písničky a melodie. ()

Karmin 

všechny recenze uživatele

Pro mě nejlepší Troškova pohádka od Princezny Jasněnky. Což ale není zas až taková pochvala. Vánoce bych si tím nekazil, ale třeba k žehlení...proč ne. Největším pozitivem jsou asi hezky sladěné a načančané kostýmy (princezně to nejvíc sekne v napudrované paruce), nicméně parazitování na S čerty nejsou žerty je tím zřejmé. ()

nwx 

všechny recenze uživatele

Na to, že český film, vizuálně dokonalé. Předabovaný studiový zvuk ale katastrofa. Film průměr. ()

Armin82 

všechny recenze uživatele

Kdepak! Tohle nefungovalo! Na kouzlo našich kultovních pohádek tahle Troškovina pohlíží ze Saturnu. A ti herci? Lol, velmi smutnej příběh. Boženka Němců se během natáčení asi obracela v hrobě ---->30% ()

Psycho.R 

všechny recenze uživatele

Nebýt zbytečně zdlouhavého úvodu (až do princezninejch osmnáctin), dal bych asi o jednu víc. Nevidim důvod, proč hodnotit špatně, vždyť je to pohádka. ()

loveless 

všechny recenze uživatele

Ač nejsem příznivec Zdeňka Trošky, musím přiznat, že koukat se na to dalo. Příběh tak trochu pokulhává, originalita sice v pohádkách dost často není, ale tohle je tak trochu víc vykrádání sebe sama. Navíc herci jsou nevýrazní, hlavní hrdina ani princezna se mi nelíbili, ale úplně nejvíc mi vadila přehrávající "socha" svaté Kryšpínky. Ale jak říkám, koukat se na to dalo a už jsem viděla o hodně horší. ()

bearmeedek 

všechny recenze uživatele

Mé pocity i po letech říkají - slušná a dívatelná pohádka. Ani nemám potřebu psát komentář, ale vzhledem k velmi pohodnocenému hodnocení musím tímto zdůvodnit jednu hvězdu navíc. Za mě takových 68%. ()

Karp 

všechny recenze uživatele

Po výtvarné stránce je to jedna z nejpěknějších pohádek, která se tu po revoluci natočila. Ano, čert je lehce infantilní, Sabinu Laurinovou ve filmu nemusím a hlavní hrdina je nesympatický "neherec" s věčným hollywoodským úsměvem, ale jinak se jedná o počin, který drží vysoký standard. O ději nemá cenu spekulovat, protože je dle klasického námětu B. Němcové a ve srovnání s jinými pohádkovými zápletkami si vede dobře. Na Z pekla štěstí jsem alergický, ale Čertova nevěsta mi na poklidné shlédnutí bez dalšího rozumování nevadí. Za mor dnešních pohádek bych označil určitou vyumělkovanost. Dokonce i špína v nich většinou vypadá tak vkusně a elegantně, že je člověk v pokušení si ji pořídit. V devadesátých letech se hojně natáčely zpravidla televizní pohádky, které se držely jisté realističnosti, která byla až nepohádková, všední. Dnes jsme se posunuli do druhého extrému. Mnohým pohádkám schází kontrast scény, dichotomie hlavních postav nebo emocí a jednotlivé obrázky působí jako vystřižené z reklamního letáku. Obloha nemusí být vždy jen neproniknutelně modrá a hlavní hrdina čisťounký rádoby hezounek s věčně dobrou náladou. Jak by asi dopadl starý dobrý Arnold Schwarzenegger v souboji s Predátorem, kdyby se po vynoření z jezera neumazal v blátě a naopak na vesmírného lovce nahodil svůj legendární úsměv?:-) ()

rublik05 odpad!

všechny recenze uživatele

Marně hledám něco, v čem se mi pohádka alespoň trochu líbila. Čertova nevěsta má naprosto neoriginální námět, hloupý scénář, stupidní dialogy, tristní zpracování a nezajímavé postavy. Jednoduchý děj postrádá jakýkoliv náznak logiky, většina scén je natočena mimořádně mizerně a nepomáhá jim ani vcelku povedený hudební doprovod. Triky jsou opravdu velký špatný, ve 40 let staré pohádce jsou k vidění mnohem lepší. Vůbec se mi nechce věřit, že se v roce 2011 nedaly natočit lepší efekty. Z hereckého obsazení vyčnívá snad jen Eva Josefíková jako princezna, ostatní herci jsou buď nevýrazní, anebo extrémně přehrávají viz Karel Zima nebo Sabina Laurinová. Docela mě zamrzela i absence jakéhokoliv humoru. Komediálních prvků ani vtipu se zde bohužel nedočkáme, což je u pohádky docela kámen úrazu. Ačkoliv jsem se snažil, nemohl jsem filmu vůbec přijít na chuť, pohádka mě nebavila a dokoukat ji bylo čiré utrpení a hazard s mým zdravím. 0/10. ()

DadysGirl 

všechny recenze uživatele

Herecké výkony ústřední dvojice jsou velmi velmi slabé... Hvězdičku za to, že je to klasická pohádka a druhou za Františka Němce a Sašu Hemalu. ()

Robbi 

všechny recenze uživatele

O tomhle počinu vím maličko víc, takže na stranu plusů přidávám zcela určitě mírné vybočení z onoho pohádkového klišé, fakt, že režisérům záměr vybrat skutečně romanticky rokokově neokoukané představitele princezny a jejího zachránce vyšel, Čertův mlýn byl také velice půvabný, ovšem pro mlýny mám slabost. Jako zásadní nedostatek vidím to, že pro děti tahle pohládka moc nebude - když jsem je pozoroval v kině, už po dvaceti minutách lezly po sedadlech a ptaly se rodičů, kdy už bude konec. Délka je skutečným problémem, je tam dost stojatých pasáží. Takže v případě, že Čertova nevěsta byla a priori točena pro dospělé (čemuž určitě nahrává spousta lechtivých vtipů i mnohdy neurozeného chování), prosím. Tato pohádka asi neskončí ve zlatém fondu kinematografie, nejspíš si ji lidé spojí s místy natáčení, nebo jak tu někdo uvedl, kvůli tomu, s kým byla shlédnuta. Je však řemeslně dobře odvedena a to se rozhodně počítá. ()

aa12 

všechny recenze uživatele

Naprosto řadová až podprůměrná pohádka všechno je pekelně ohrané a na troškovu pohádku to není ani moc hravé. ()

Lukaso1 

všechny recenze uživatele

Po letech se dobrovolně rozhodnu zaplnit večer novou českou pohádkou a ono to dopadne takhle mizerně. Nuda se tu dá krájet, herci hraji aby se neřeklo a celkový dojem takový ospalý a přemáhající ať už to proboha skončí. Pro mě rozhodne zklamání. Co bych zde pochválil je skvělý čert, který vlastně není ani tak skvělý, ale v té nekonečné nudě opravdu vyniká. Dál bych vystihl kameru která také není k zahození. Víc zde nenajdete, proto dávám za 2* a opravdu jen pro otrlé. ()

dj_kure 

všechny recenze uživatele

Podle mě, po hodně dlouhé době víc než slušná pohádka. Na 5* to sice skutečně není, ale dávat Čertově nevěstě 1-2* jen kvůli tomu kdo jí natočil mi přijde na hlavu. Příběh není nijak složitý a snad jen konec pohádky resp. finálního úkolu byl trochu zklamáním. Jinak zábava od začátku do konce. Objektivní hodnocení tedy 4*. (70%) ()

ArtLady 

všechny recenze uživatele

Mám rada české rozprávky, lebo majú dobré obsadenie, krásne kostýmy a aspoň sa snažia natočiť niečo narozdiel od Slovákov. No táto rozprávka mala taký zabitý dej, že som väčšinou ani nevnímala. Bodíky dávam za pár efektov, hudbu a kostýmy :) ()

TommyDiamond 

všechny recenze uživatele

Troškovská pohádka pro ty nejmenší. Čas od času člověk musí vypustit filmy plné krve,akce a napětí. A pustit si jednoduchou a najivní pohádku jako je tato. Čertova nevěsta nepatří k těm nejlepším, ale koukatelná rozhodně byla. Celkově 50% ()

TEKAS 

všechny recenze uživatele

Kvalitní výprava, ta se mi moc líbila, taky hudba a triky nebyly špatné, ale po dějové stránce hodně ubohé. ()

singone 

všechny recenze uživatele

Tak odporně protivnou hlavní postavu, jakou by Štěpán jsem dlouho nezažil. Dokonce i bráchy byl protivný, a to mu je 10! ()

mignonka 

všechny recenze uživatele

Až je mi někdy líto, kam všude se dostanou peníze (nejen) z Ministerstva kultury. Něco mi říkalo, že bych tuhle pohádku měla vypnout už po prvních deseti minutách naprosto příšerných dialogů, ale čekání na mého oblíbence Františka Němce mě u televize ještě chvíli zdrželo. Jeho zásluhou ode mě dostal tenhle filmový počin alespoň jednu hvězdičku. Výkony ostatních herců ani nechci komentovat, další velké mínus má film za použití místy hodně nespisovného jazyka, který má patrně evokovat nějakou podobu staré češtiny. Pak se nedivme, že dnešní děti mluví tak, jak mluví. ()

Související novinky

Zemřela herečka Jana Andresíková

Zemřela herečka Jana Andresíková

20.10.2020

Včera odpoledne opustila svět českého filmu herečka a dabérka Jana Andresíková. Bylo jí 79 let. Zprávu o úmrtí sdělil médiím její manažer René Kekely spolu s informací, že herečka, zotavující se po… (více)

Reklama

Reklama