Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

V království, kde král jezdí jen na lovy, prosí netrpělivá královna svatou Kryšpínu o miminko. Když jí dojde trpělivost, obrátí se na čerta, žijícího nedaleko ve starém rozpadlém mlýně a královně se zakrátko narodí holčička. Malá princezna vyrůstá po boku Štěpána, který je synem královniny komorné a časem se do sebe zamilují. Když vyjde najevo, že královna podepsala smlouvu s čertem a princezna se má stát v den svých osmnáctých narozenin Luciperovou nevěstou, uspořádá král ples, kde se má Štěpánka zasnoubit s princem z jiné země a tak uniknout svému osudu. Jedním z nápadníků je i Luciper, kterého však Štěpánka odmítne. Ten ji zakleje do přízraku, zjevujícího se pak každou noc na terasách zámku. Štěpán se ji rozhodne vysvobodit a pustí se do boje proti peklu. Svou odvahou a především silou své lásky vykoná tři úkoly, které mu čert zadá. Při posledním úkolu svou chytrostí přemůže dokonce i samotného Lucipera a svou Štěpánku vysvobodí z moci pekla. Oba je pak čeká krásný a pohádkový život. (Bontonfilm)

(více)

Recenze (400)

miza 

všechny recenze uživatele

Pan Troška natočil mnohem krásnější pohádky než-li tuto.Je to takové šlápnutí trochu vedle.Snad se polepší. ()

Miyamoto 

všechny recenze uživatele

Včera večer jsem se nechal zlákat a pustil jsem si "novou, Troškovu pohádku, která bude bavit i dospělé". Bohužel nebavila. Začátek je celkem pěkný a navozuje tajemnou atmosféru, která se však rozplývá už asi ve třetí minutě díky hovorné sloužící a jejímu poučování "o ptácích". Dozvídáme se ve zkratce o tom, že královna chce dítě, ale nemůže ho mít a tak všichni doporučují trpělivost, ale ona se stejně nechá přemluvit čertem a podepíše mu úpis. A někdy v téhle chvíli nastává to pravé divácké martyrium. Inovace ve stylu mluvící figurky svaté Kryšpíny je naprosto katastrofální, navíc i celkem zbytečná, má nejspíš sloužit jako rádce (miomochodem, proč je zrovna takhle nakloněná tomuhle království?) i jako vtipná postava, ale to tady nějak nefunguje... Další postavou, která se nám ukáže, je kluk Štěpán, který hned řekne, že si malou princeznu vezme a vytáhne železnou logiku, že když on je Štěpán, tak ona musí být Štěpánka :-D Tohle se zkousne u malého kluka, jenže pak máme dobu, kdy je princezně 18, Štěpán taky vyrostl... A hle, je pořád úplně stejný. Defacto nic neumí, ale je skálopevně přesvědčený o tom, že si vezme princeznu a vůbec má sebevědomí na rozdávání. Pro mě osobně je suvěrénně nejotravnější postavou filmu. Čert, chudák, z jakž takž působícího týpka v mysliveckém obleku postupně degraduje na totálního idiota (až mi to připomíná Petrolejové lampy :-D) a zbytek postav prakticky nestojí za řeč. Máme tu krále a královnu, princeznu, nějaké dvorní dámy, senilního učitele tance, Hemalu jakožto komorníka či co, několik princů, kteří se princezně nezdají (kolikrát už to tu bylo? :-D), čarodějnici (velké nebezpečí, je tam asi půl minuty :-D), poustevníka (který kdyby nepůsobil, jako ochotník odněkud z baru, tak by mohl nahradit onu svatou figurku a působit jako moudrý mentor :-D), nešťastně zamilovanou vílu a taky Lucipera (fakt to není Lucifer :-D), ale nikdo z nich nemá roli, ve které by dějem nějak zvláště pohnul a rozhodně vám neutkví v paměti... No a zbytek příběhu? Myslím, že ani není třeba popisovat, máme tu všechno, kouzelné kvítko, bludiště, souboj s čarodějnicí i 3 úkoly a závěr, který byste opravdu určitě nečekali (nebo jo? :-D)... Takže takhle ne. Troška se zjevně rozhodl udělat řemeslně pohádku z ingrediencí, které "musí" zabrat (idiotský čert pro děti, přisprostlé vtípky pro dospělé), ale to fakt nestačí. Ode mě * za začátek, kdy jsem si myslel, že by to mohlo být dobré. ()

blekekeke 

všechny recenze uživatele

Troška na starý kolena? nebo že by se upsal čertu? Na jeho gusto je tohle dívatelná pohádka. Zvlášť, když si hlavní postavu střihl pro mne neznámý Šanda ... ()

Kozlowski8 

všechny recenze uživatele

Nenadchne - neurazí. Tak se dá velice stručně hodnotit nová pohádka Zdeňka Trošky. Ani není moc co psát. Příběh si tak v poklidu plyne, divák podřimuje a z dřímoty ho nevyvede ani jediná situace, která by navodila pocit vzrušení či překvapení a trochu rozbila předem jasný a čitelný děj. Dialogy jsou rovněž nudné a příliš primitivní. Možná by měl pan režisér skusit obměnit žánr a z pohádek přejít do jiných vod. Co třeba hororová komedie? ()

lepo odpad!

všechny recenze uživatele

Daľšia česká , národná , rozprávková katastrofa. Film - teda skôr video film, robený cez kopirák, podľa predošlých rozprávok - "Z pekla šťestí" , "Čert ví proč?" alebo "Peklo s princeznou", ma presne uistil o tom, čoho som sa bál, že to bude typická trápná zlátanina na čertovský motív, ktorý ale bohužiaľ kvalitatívne dávno vyhasol s filmom "S čerty nejsou žerty" alebo ďaleko predtým s filmom "Dalskabáty, hříšná ves aneb Zapomenutý čert ". ()

Anitschka 

všechny recenze uživatele

Troškova rozprávka ma úprimne sklamala. Po vysoko nasadenej latke s filmami Z pekla šťastie a Princezná ze mlejna je Čertova nevesta chabou zlátaninou už videných nápadov. Pekné kostýmy a výprava boli jediné pozitíva. ()

Oggy007 

všechny recenze uživatele

Nejsem priznivcem pohadek Zdenka Trosky, ale tak nejak nechapu nektery hodnoceni tady. Budme radi, ze mame rezisera, ktery jeste porad dokaze natocit prijemnou pohadku. Hvezdicek mohlo byt i vic, ale neco tomu proste chybelo ()

rubby 

všechny recenze uživatele

Dost hrozná pohádka, snad nějhorší co jsem viděla. Herecké výkony téměř nulové, ale Kryšpína stojí za to:) ()

Radussee 

všechny recenze uživatele

Celkem béčková pohádka, nechápu, že zrovna Troška nedal filmu lepší nádech, příšery klasické, styl ač ze staré vlasti celkem novodobý, upřímně, nebýt kočky Evičky v hlavní roli, hodnotím ještě méně. ()

Logout 

všechny recenze uživatele

Naprosto blbý film, naprosto blbá pohádka. Korunou je dabing i tak známých hlasů jako má Hemala. Hodil bych to s chutí do odpadu, ale nakonec dávám jednu hvězdu a to jen a pouze za Dorotu Máchalovou. ()

LencaN 

všechny recenze uživatele

Další pohádka ve stylu Z pekla štěstí. Smotané několik motivů Boženy Němcové, tradiční kostýmy, které jsou ve všech Troškových pohádkách jak přes kopírák, herci hrozně přehrávali a to, že většinu z nich nechali předabovat mě irituje asi nejvíc, jak kdyby se nedali najít jak herecky šikovní, tak hlasově přijatelní adepti. Neřeknu, kdyby to byli jeden dva, ale tolik... navíc když ty hlasy dabérů už jsou tak profláklé, že to mému uchu prostě vadí a k postavám nesedí. Dialogy byly příšernost sama. Rozhovor o dětech, že v tom je vždycky nějaký pták nebo slova, co nemají v pohádce co dělat nebo odkaz na Dorotu Máchalovou, proč jako? A nejvíc mě dojala Víla Leknína. Měla být tak krásná, že svou krásou měla každého jinocha nalákat pod vodu a utopit ho, ale když jsem viděla tu divoženku s chemlonovou parukou, spadla mi čelist. Asi holt jiná doba, jiný ideál krásy :D ()

SuzieS 

všechny recenze uživatele

Milá pohadka. Děj akorat, ani příliš překombinovaný, jak to v modernich pohadkach bývá, ale ani ne primitzivni.. Krásné kostýmy i vyprava. ()

Teachman 

všechny recenze uživatele

Námět a zápletka: 5/10 ... Vizuální stránka: 6/10 ... Soundtrack: 6/10 ... Didaktický potenciál: 6/10 ... Celkový dojem: 5/10. ()

Lilith03 

všechny recenze uživatele

Troška dělá nádherné pohádky a tohle je jedna z nich. Josefikovou mám ráda, předabování také nechápu, ale asi mě to nějak neštve. Laurinová a Suchařípa super, bavili mě, Munzarová se mi tady líbila, Šanda je pro mě objev, šikovný kluk a čerti byli taky úžasný. Příběh krásný, propracovaný, moc se mi to líbilo. ()

svesticky1 

všechny recenze uživatele

V kině jsem byla s dětmi, pro které by film opravdu trochu rozvleklý, Dokonce se mezi nimi objevila i taková "nedočkavá královna". Pohádka byla něžná, žádné velké strašení. Co se týče kostýmů, především maska Lucipera, tak ty se povedly. Připadlo mi, že je to ne moc povedená složenina několika pohádek. Na Trošku opravdu slabší. ()

Související novinky

Zemřela herečka Jana Andresíková

Zemřela herečka Jana Andresíková

20.10.2020

Včera odpoledne opustila svět českého filmu herečka a dabérka Jana Andresíková. Bylo jí 79 let. Zprávu o úmrtí sdělil médiím její manažer René Kekely spolu s informací, že herečka, zotavující se po… (více)

Reklama

Reklama