Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

V království, kde král jezdí jen na lovy, prosí netrpělivá královna svatou Kryšpínu o miminko. Když jí dojde trpělivost, obrátí se na čerta, žijícího nedaleko ve starém rozpadlém mlýně a královně se zakrátko narodí holčička. Malá princezna vyrůstá po boku Štěpána, který je synem královniny komorné a časem se do sebe zamilují. Když vyjde najevo, že královna podepsala smlouvu s čertem a princezna se má stát v den svých osmnáctých narozenin Luciperovou nevěstou, uspořádá král ples, kde se má Štěpánka zasnoubit s princem z jiné země a tak uniknout svému osudu. Jedním z nápadníků je i Luciper, kterého však Štěpánka odmítne. Ten ji zakleje do přízraku, zjevujícího se pak každou noc na terasách zámku. Štěpán se ji rozhodne vysvobodit a pustí se do boje proti peklu. Svou odvahou a především silou své lásky vykoná tři úkoly, které mu čert zadá. Při posledním úkolu svou chytrostí přemůže dokonce i samotného Lucipera a svou Štěpánku vysvobodí z moci pekla. Oba je pak čeká krásný a pohádkový život. (Bontonfilm)

(více)

Recenze (400)

dogrose 

všechny recenze uživatele

Troška dělá zábavu pro lidové vrstvy, a proto nikdy nebude mít nouzi o sponzory, alespoň, že peníze cpe ve velké míře do výpravy a kostýmů, takže po vizuální stránce si oko divákovo užije. Jenže zatím nepochopil, že český pohádkový kánon nelze porušit. Do jisté míry je tento kánon definovatelný, do jisté míry si jej neseme v sobě v genech. Proto milujeme Libušku v Třech oříšcích, proto je pro nás Mrakomor ten nejskvostnější padouch. Šišlající čert s předkusem a hýbajícím se ocáskem je možná dočasně líbivý pro povrchní konzumní společnost s klesající vzdělaností, ale za sto let po něm neštěkne ani pes. A je lhostejno, zda ho hraje Blanarovičová nebo Zima. V české pohádce nikdy nemůže Svatá říkat "imrvére", nikdy nemůže Lucifer přijít z pekla za smrtelníkem, ale přesně naopak, a královna.... královna nesmí být anorektická a musí mít ňadra, neboť ona je symbolem zachování království obdobně jako pro naše předky Věstonická Venuše... Jinak to prostě nefunguje. František Němec by mohl přijít na plac v džínách a nenalíčený a bude perfektní Lucifer, už pouhou chůzí, gestem, pohledem. Protože umí. Příjemná Bára Munzarová (celá máma). Ale jinak to pro mne bylo velmi smutné pokoukání.... ()

Chlo0opek 

všechny recenze uživatele

Tak něco mezi 2-3*. "Herci" místy jen odříkavali text, ani mně nějak 2x nesedli, zpracování (exteriéry) pěkné, nejlepší herec na place byla Svatá Krišpína .. ()

Gabri-ela 

všechny recenze uživatele

Pohádka hezká, česká, Troškova zpracování jsou mi sympatická, na rozdíl od některých ponurých českých pohádek. Kostýmy a veškeré prostředí bylo perfektní, děj byl tedy místy zvláštní, ale budiž... Co mě tedy odrovnalo byly hlášky typu - teď parafrázuji - "Ve všem hledej ptáka" a podobné, dokoce několikrát za sebou opakované, aby to pochopil i nejpřiblblejší divák. To by si pan Troška mohl odpustit a nechat si to třeba na 50. díl Kameňáku, na který se stejně nikdo nedívá :) ()

Luciaaas2 

všechny recenze uživatele

Po delší době celkem vydařená pohádka od Trošky, ale jinak z mého hlediska slabší podprůměr. Tři hvězdičky dávám jen z důvodu, za: 1) Za celkem vydařené efekty 2) Za snahu, natočit novou pohádku a za 3) Za krásnou hudbu. Jinak příběh osekán, Plnění úkolů je úplně absurdní a pod Troškovou režií nedávají ani smysl. Ke všemu mě štval ten labilní, rádoby komediální čert. Prostě Troška si myslí, když čert zapůsobil v Princezně ze Mlejna, tak v téhle pohádce, že to bude taky platit. Chápu, že režisér natáčel pohádku pro děti, ale mohl trochu zanechat v pohádce hororový podtón, který by mu slušel....... ()

njuska 

všechny recenze uživatele

Ach jo :( Tak po Nejkrásnější hádance, která mě velmi příjemně překvapila (především úžasnou výpravou a troškovou poetikou) a které jsem tenkrát dal snad plnej počet... jsem Čertovou nevěstou zklamán :-( Hodnocení dávám za hudbu, fenomenálního Němce a také za z venku pěkně udělanej a nádherně usazenej čertův mlýn. ()

teseth odpad!

všechny recenze uživatele

A to byl pokus jako o co? Herecké výkony nulové, příběh nudný a celkově naprosto stupidní. Tohleto patří zahodit a režíséra pranýřovat!! ()

Apeiron71 

všechny recenze uživatele

Řekl bych takový průměr který neurazí,Troška už natočil horší věci.Trošku mi vadí opakované obsazování Laurinové do role princezen(zde i královny) v jeho pohádkách,už tam chyběla jen jeho oblíbenkyně Kuklová.Jinak hudba,výtvarná stránka i kamera byly OK,na tom si Troška ve svých pohádkách vždy zakládá... ()

camomilla 

všechny recenze uživatele

Vubec nemam chut tuhle pohadku komentovat, vlastne asi vsechny nove ceske pohadky nema smysl komentovat. Za posledni dobu se povedl pouze Andel Pane a ja se divim jakemukoliv reziserovi ze do toho jde, kdyz musi uz dopredu videt tak slaby scenar. ()

juvelinokivi 

všechny recenze uživatele

Nejdříve bych vyzvedla klady filmu - je vidět, že snímek natočil filmový a nikoli televizní režisér. Záběry jsou překrásné (byť se někomu mohou jevit kýčovité), film je výpravný a triky zvládnuté, takže prvních pár počátečních minut jsem si opravdu užila. Pak se bohužel ve filmu začalo mluvit a všechen dojem byl rázem ten tam. Největší problém netkví dle mého v tom, jestli postavy jsou roztomile české nebo ne, ale v tom, že vesměs postrádají pevný charakter. Proč král s královnou chvílemi mluví a chovají se jako trhovci a vzápětí se vyjadřují s knižní důstojností? Jak se imbecilní čert může proměňovat v démonicky chytrého dvořana (chytrák může předstírat, že je blbec, ale blbec těžko může věrohodně předstírat chytrost)? Samotný příběh se chvílemi drží klasických pohádkových motivů, ale to bych spíše vyzvedla jako klad. Takové "Tři oříšky pro Popelku" přece také neobsahují překvapivé prvky a přesto se na ně dost lidí rádo podívá i po jednadvacáté. Horší je, že v "Čertově nevěstě" jsou pohádkové motivy zhusta jen nelogicky vršeny. Jako příklad lze uvést třeba motiv, kdy se princezna má stát v den svých osmnáctých narozenin nevěstou vládce pekel. Královna proto navrhne, aby král uspořádal ples, na němž by si Štěpánka zvolila za manžela prince z jiné země, a unikla tak svému osudu. Král zcela logicky oponuje, že peklo je všude na světě a žádné vdavky jejich dcerku nezachrání. Přesto se vzápětí ples koná, zřejmě jen proto, aby mohlo dojít ke komickému představování princů. ()

Kletus 

všechny recenze uživatele

Kdyby upustili od přebytku aristokracie (jako že jí tam bylo nezdravě moc) a posledních 15 minut filmu více rozvedli byl by to vcelku snesitelný film ()

tommicek 

všechny recenze uživatele

Po celou dobu jsem přemýšlel, kde jsem takovou unylost a infatilitu už viděl a pak jsem na to přišel - Troška v těhle ohledech v podstatě kopíruje svou Princeznu ze mlejna, jenže v ní, narozdíl od Čertovy nevěsty, to fungovalo. Takže ve výsledku dvě hvězdičky za dobrou hudbu a Františka Němce. ()

Mr.Lordi 

všechny recenze uživatele

Nemůžu si pomoct, ale tolik sexistickýxh narážek na ptáky a narážek na jiné pohádky jsem ještě v žádné pohádce neviděl. Musím uznat, že valná většin jich skončila všeobecným domácím uprsknutím. Kostýmy jsou také skvělé - takovou šlehu jako princezna v paruce či F. Němec coby Lucifer neměl snad ani K. Gott coby pánbůh v z pekla štěstí 2 :-D 55% ()

michalkop 

všechny recenze uživatele

U této pohádky se mi chtělo brečet. Mohla to být moc dobrá, ne-li výborná pohádka, kdyby jí nezku*vili. Rozvláčný úvod i přehrávající "tupá blondýna" Laurinová by se daly prominout. Stejně tak i masivní použití počítačových efektů a animace, které byly použity s citem. Avšak Troškův rukopis byl dost cítit. Asi desetkrát opakovaný laciný vtip s ptáky, jak nosí děti (no, dobře, jednou dvakrát to bylo vtipné, ale popáté - vážně? a navíc, to není Kameňák, tohle je pro malé děti!). Král s královnou marně hledají ženicha pro princeznu a na Štěpána ani nepomyslí, i když o jeho citech vědí atd. Poustevník Štěpánovi neřekne, že darovaný amulet princeznu ochrání jen způli. Vysvětlení je dodáno oslím můstkem až po zakletí. A třetí úkol je naprostá vykradačka z jiné starší pohádky. Vážně, to jste si ten scénář nemohli víc promyslet. Odpustit si tyto naprosto zbytečné chyby a nelogičnosti, mohla by to být hezká pohádka s nepříliš okoukaným motivem v neotřelém provedení, ale toto...? S bídou 50%. ()

montel 

všechny recenze uživatele

V místním království probíhá veselí z úspěšného lovu pana Krále (David Suchařípa) ovšem královna (Sabina Laurinová) je nešťastná, že jim ještě svatá Kryšpína nenadělila miminko. Proto se vydává do čertova mlýna, kde se upíše čertu vlastní krví za to, že jí nadělí krásnou holčičku. O devět měsíců později je již královna šťastná, že může chovat svou první dceru Štěpánku (Eva Josefíková). O 18 let později slaví Štěpánka své narozeniny a je šťastně zamilovaná do syna královniny komorné Štěpána (Václav Šanda). Idylka končí ve chvíli, kdy si pro Štěpánku příjde samotný Lucifer (Karel Zíma), který si ji chce odnést do pekla, kde se má stát jeho ženou...Troška opět a zase přestřelil. Copak neumí natočit pohádku bez přiblbých efektů, kterých tady myslím vůbec nebylo třeba? Navíc nemohl těžit z tak přiblblého čerta, který mi připoměl Blanarovičovou z Princezny ze mlejna. Film navíc postrádá jakýkoliv náznak vtipu a tak bych Zdendovi poradil, aby to už zabalil. 40% ()

Spike86 

všechny recenze uživatele

Nová Troškova pohádka bez trošky originality či nečeho zajímavého. Digitální triky spíše ruší, zápletka je přihlouplá a hudba taky nějak nevyniká, a tak jediné, co zde zaujme je Karel Zíma v roli čerta. Občasné rádoby pokusy o vtípky a narážky na ptáky působí křečovitě a nemístně a člověk tak jenom čeká, co že to ještě z Trošky vypadne. 50% ()

Linsang 

všechny recenze uživatele

Tak to se zase jednou pan Troška trochu sekl... Přiznám se, že jsem pohádku či pohádky, ze kterých film vychází, nečetla, takže nevím, jako moc se pan režisér držel předlohy, ale předpokládám, že si ji minimálně částečně upravil k obrazu svému. Výsledek je poněkud tristní. Zjevná snaha o výpravnost, která doslova bije do očí, je dost otravná, kostýmy (zejména královny) přeplácané a hezké exteriéry to nijak nespasí. Docela tragická je snaha o modernost či lidovost, nevím jak to nazvat, některé dialogy např. mezi králem a královnou jsem opravdu nechápala. Ona je to vůbec vypečená dvojka, u scény ze mlýna, kdy si jdou vyprosit dítě, jsem měla co dělat, abych se nesmála nahlas (nad trapností situace). Královna Sabiny Laurinové je tak na nervy lezoucí osoba, že jsem to dlouho neviděla. Pravda, takové chování ji zřejmě předepisuje scénář, a ten ji v tomto ohledu vskutku nešetří. Scéna, kde naříká, že ani "tři měsíce" po svatbě není těhotná, no to už je opravdu moc... A ten infantilní čert a oživlá socha svaté Kryšpíny? No comment... Jediné pozitivní co na této pohádce vidím, jsou sympatické výkony mladých. Eva Josefíková je navíc opravdu půvabná a Václav Šanda je rozhodně přirozenější než všichni ostřílení herci okolo. ()

Související novinky

Zemřela herečka Jana Andresíková

Zemřela herečka Jana Andresíková

20.10.2020

Včera odpoledne opustila svět českého filmu herečka a dabérka Jana Andresíková. Bylo jí 79 let. Zprávu o úmrtí sdělil médiím její manažer René Kekely spolu s informací, že herečka, zotavující se po… (více)

Reklama

Reklama