Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

V království, kde král jezdí jen na lovy, prosí netrpělivá královna svatou Kryšpínu o miminko. Když jí dojde trpělivost, obrátí se na čerta, žijícího nedaleko ve starém rozpadlém mlýně a královně se zakrátko narodí holčička. Malá princezna vyrůstá po boku Štěpána, který je synem královniny komorné a časem se do sebe zamilují. Když vyjde najevo, že královna podepsala smlouvu s čertem a princezna se má stát v den svých osmnáctých narozenin Luciperovou nevěstou, uspořádá král ples, kde se má Štěpánka zasnoubit s princem z jiné země a tak uniknout svému osudu. Jedním z nápadníků je i Luciper, kterého však Štěpánka odmítne. Ten ji zakleje do přízraku, zjevujícího se pak každou noc na terasách zámku. Štěpán se ji rozhodne vysvobodit a pustí se do boje proti peklu. Svou odvahou a především silou své lásky vykoná tři úkoly, které mu čert zadá. Při posledním úkolu svou chytrostí přemůže dokonce i samotného Lucipera a svou Štěpánku vysvobodí z moci pekla. Oba je pak čeká krásný a pohádkový život. (Bontonfilm)

(více)

Recenze (400)

ivour 

všechny recenze uživatele

Prekvapili az prilis negativni komentare. Je pravda, ze znam mnoho hezcich pohadek, ale presto Certova nevesta neni uplnym propadakem. Je celkem libiva, hezka hudba a prostredi. Jinak klasická Troškovina. Prekvapily me hlasky, kvuli kterym bych si nebyla jista to detem pustit. Take uz mi zacli jit na nervy Stepanka se Stepanem, kdyz prvni pulku filmu jen honili jeden druheho a hihnali se. Stejne tak je prekvapive ze po 18 letech kdy zjevne nic nemusela jen behat po lese, ji najednou zacali oblekat jako princeznu a zakazovat ji to, jako by ani mezicas neexistoval. Priznam se ze jsem uplny zaver nedokoukala, protoze se film moc natahoval a konec byl predvidatelny. Presto vsechno z pohadky nemam negativni dojem, takze ***. ()

Mordor 

všechny recenze uživatele

Poměrně pěkná hudba, kameru nepovažuji za kýčovitou, ale adekvátní k pohádkovému světu. Ale to ostatní! Škoda. ()

eva.sa 

všechny recenze uživatele

Tak tohle se opravdu nepovedlo. Troška jako režisér mi nevadí a s dovolením si troufám zcela jasně říci, že nepatřím k tomu spolku hysterie pro Troškovi. Někdy mi přijde, že ať by natočil cokoliv, tak se to nebude líbit už jen proto, že je Troška. Miluju, i můj syn, obě Princezny ze mlejna, ale Čertova nevěsta mi nesedla. Řekla bych, že to byla pohádka bez kouzla. ()

bratr_jezek 

všechny recenze uživatele

Naivní královna a král, co jezdí jen na lov, nemohou mít děti. Proč asi? Vtipná vsuvka do pohádky pro děti zahájí nový film na známý příběh Boženy Němcové. Nadšení z neokoukaných tváří hlavních hrdinů však opadne brzo. Roli tu hraje totiž peklo a nechápu, proč čert, který v civilním převleku vypadá jako tajemný a charismatický lokaj, ve své skutečné podobě vypadá jako chlupatá ovce a ztráci se svým převlekem i minimálně polovinu inteligence - jen kulí oči, vyplazuje jazyk, chová se (a někdy i mluví) jako blbeček. Další karikatury představjí socha svaté (mluví učesaně, občas poradí, ale Štěpána nelogicky pošle pro radu za někým jiným, místo toho, aby poradila sama) a poustevník (Štěpánovi poradí, neřekne mu ale, že kouzelný květ chrání jen jeho a když ho dá princezně, před peklem jí neochrání zcela, ale jen na půl). O princech, kteří se ve filmu mihnou jako možná alternetiva sňatku, který by mohl princeznu peklu vyfouknout, je škoda mluvit, je to jen posměch a zesměšňování postav z jiných filmů. Za zmínku pak stojí už jen sám Lucifer, bohužel František Němec dostane zoufale málo prostoru, a pár triků. Klíčové úkoly, které má Štěpán splnit za osvobození princezny, jsou možná těžké, ale díky režisérovi vypadají jako trapná šaškárna. Na Trošku dost odfláknuté. ()

Drticol 

všechny recenze uživatele

Hned ze začátku mne nadchla výborně zvládnutá kamera, kdy s titulky běžely záběry slunečních paprsků procházejících mezi větvemi stromů. I další scenérie mne poté nadchly. Barevné pojetí bylo krásné. Velké plus dávám i svaté Kryšpínce, která dává humornou tvář této pohádce. Nicméně nemohu odpustit neherecké výkony herců. Určitě ze sebe mohli vyždímat větší výkony. Také děj je zbytečně natažen a klidně by se dal odvyprávět během čtyřiceti až padesáti minut. I přes velkou úctu k panu režisérovi, nemohu této pohádce dát více než 60%.. ()

JerryPilsen 

všechny recenze uživatele

Nic extra,ale jako pohádka dobrý.Nenáročný divák si přijde na své,pokud ovšem nevyžaduje logiku.A troška umí jenom pohádky. ()

jerzy1976 

všechny recenze uživatele

Pro mě nejpovedenější Troškova pohádka od Jasněnky. Princeznu ze mlejna nepočítám, ta pro mě stojí "mimo" a mám k ní osobní vztah. Vcelku by mě zajímalo hodnocení, kdyby ji Troška natočil pod pseudonymem... Já mám ověřeno, že pohádka se dětem líbí. Mě se líbí neošizená výprava, lokace na zámku v Buchlovicích pěkná hudba, krásná kamera, povedené triky a Josefíková:-) Ať si kdo chce co chce říká o Troškovi, princezny umí "castingovat" parádně... Jako třeba před tím Kubařovou v Nejkrásnější hádance. Jediné, co mě jako dospělému úplně nesedlo byl představitel Štěpána a tak trochu afektovaný projev Laurinové. Dětskýma očima 10/10, dospělýma 8/10. ()

misa kulicka 

všechny recenze uživatele

Pan režisér Troška opět dokazuje, že pohádky jsou jeho doménou. A to pahádky českí, laskavé, humorné ...... a ještě je dokáže herecky obsadit. Pan Němec coby vládce pekel je úchvatný. Celkově - 60 %. ()

DeRoyce 

všechny recenze uživatele

Sracka, sracka a nic nez sracka..chtel jsem tomu dat sanci, ale nepomohlo ani zesileni zvuku k tomu, aby nad mnou nezvitezilo spani.. neuveritelnej humus, Nemcova aby se obracela v hrobe.. Štěpánek a Štěpánka, oba tak moc sympatičtí, že bych je do zadnic nakopal, že ho ta baba z jeskyně nešvihla proutkem hned ze začátku. ()

Allica 

všechny recenze uživatele

Já pořád přemýšlím nad tím, vždycky když vidím jinou novou pohádku, která není od Trošky, že zdejším kritikům se líbí jakákoliv, jen když není od něj.. nechápu to. Tohle je jedna z nejpovedenějších pohádek. Po obrazové stránce dokonalá, legrační, se správným čertem, s hezkou kamerou, lokacemi, efekty, prostě bomba. ()

stanslon 

všechny recenze uživatele

Tentokrát mne Troška opravdu zklamal, Pohádka postrádá jeho humor i poetiku. Kdyby nebyl Štěpán poněkud přihlouplý, vytáhl na Pekelníka svůj čarovný kvítek, bylo by po pohádce. Nebo ho zahodil po cestě zpátky na zámek? A tak nejkrásnější na celém tom spektáklu byly kostýmy. Obvykle i za slabší věci dávám alespoň 3. Kdosi tu poznamenal, že Laurinové by slušely spíš role padouchyň. A co hrála? Padouchyni. Ženskou, která za roli matky podepsala úpis, že to dítě v osmnácti Luciperovi poskytne. Pohádka jak stehno. Kdysi, v dobách Doremi o ní kdosi napsal, že vypadá jak slepice, chová se jak slepice a dokonce i slepice je. S tím se úplně ztotožňuji. Ale naštěstí Štěpánek během svých pátrání našel náhodou i neznámé podzemní prostory a tak je může princezně přinést věnem. Budou tam moci pěstovat žampiony a hlívu ústřičnou, určitě i na export. ()

PavelKral 

všechny recenze uživatele

Velkolepé kostýmy, velkolepá hudba, vynikající kamera a mimický minimalista František Němec (který je zřejmě v civilu vládce pekel a celý svůj život jenom mistrně sehrál) a téma z dílny Boženy Němcové... To se povedlo! ****/5 ()

goauld 

všechny recenze uživatele

No žádná sláva teda.... Moderní pohádka vhodná tak maximálně jako kulisa k práci a i k tomu už se nehodí, bo těch blbých dialogů, moderní pojetí příběhu a styl vyjadřování - asi už jsem trochu jiný ročník ;-) ()

quido.morava 

všechny recenze uživatele

Troškovy filmy a pohádky vesměs doslova nesnáším, ale tohle mne poměrně mile překvapilo, výprava je skvělá, dokonce kostýmy by se daly s malými výtkami použít i v historickém filmu, triky povedené, herci se snaží a nepitvoří se, ale a hrají. Příběh a scénář je už méně povedený, zejména tím, že není naprosto originální. Slušná moderní česká pohádka, avšak geniální originalitu zde nehledejme. ()

Ron_F 

všechny recenze uživatele

Vedle letošních pohádek, Slíbená princezna a Pravý rytíř, které ještě ke všemu vyprodukovala veřejnoprávní televize, by si Čertova nevěsta zasloužila Oskara. Zase je to tu samý "intelektuál", ale spíše mi připadá, že někteří tu ani nevědí, jak pohádkový žánr hodnotit. Hodnotí pohádku ze všech úhlů pohledu, jen ne z toho nejdůležitějšího - z pohledu dítěte. Z reakcí v kině i ve svém okolí vím, že dětem se pohádka moc líbila a to je hlavní. Je to film pro děti, ne pro náročného filmového diváka. Příběh se vám zdá ohraný? No a?! Konec konců je to česká klasika a kdo ji kdy zfilmoval takto výpravně? A nářky typu: "Zlaté staré české pohádky s vlídným humorem". No fajn! A bavily by takové pohádky dnešní děti? Pochybuji. .......... Čertova nevěsta je pro mě výpravnou podívanou plnou krásných kostýmů, lokací, s nádhernou obrazovou postprodukcí (opravdu krásné barvy) a s velmi pěknými triky. Spolupráce s UPP je o něco dražší, ale Troška ví, že se vyplatí. Oceňuji, a ocenily to i děti v kině, že v pohádce je ukázána celá řada nadpřirozených bytostí - čerti, víly, čarodějnice, hejkal, bludičky atd. O kvalitě jednotlivých hereckých výkonů by se dalo polemizovat, stejně tak jako o tom, kdo nám byl ve své roli sympatický a kdo ne. Ale proč to vlastně dělat? Každý má nějaký vkus a není možné se zavděčit všem. Mně někteří herci také neseděli, ale to je můj problém. Každopádně musím vyzvednout Lucipera v podání pana Františka Němce, který si už kdysi stejnou roli zahrál, ale pouze v nízkorozpočtové televizní pohádce. Pan Němec je prostě třída. Co dodat?! Také děkuji za návrat paní Andresíkové na filmová plátna. Mám ji moc rád. Dal bych 4 hvězdičky, ale chci pohádce zvýšit zdejší skóre, takže to dnes bude za 5. ()

Související novinky

Zemřela herečka Jana Andresíková

Zemřela herečka Jana Andresíková

20.10.2020

Včera odpoledne opustila svět českého filmu herečka a dabérka Jana Andresíková. Bylo jí 79 let. Zprávu o úmrtí sdělil médiím její manažer René Kekely spolu s informací, že herečka, zotavující se po… (více)

Reklama

Reklama