Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

V království, kde král jezdí jen na lovy, prosí netrpělivá královna svatou Kryšpínu o miminko. Když jí dojde trpělivost, obrátí se na čerta, žijícího nedaleko ve starém rozpadlém mlýně a královně se zakrátko narodí holčička. Malá princezna vyrůstá po boku Štěpána, který je synem královniny komorné a časem se do sebe zamilují. Když vyjde najevo, že královna podepsala smlouvu s čertem a princezna se má stát v den svých osmnáctých narozenin Luciperovou nevěstou, uspořádá král ples, kde se má Štěpánka zasnoubit s princem z jiné země a tak uniknout svému osudu. Jedním z nápadníků je i Luciper, kterého však Štěpánka odmítne. Ten ji zakleje do přízraku, zjevujícího se pak každou noc na terasách zámku. Štěpán se ji rozhodne vysvobodit a pustí se do boje proti peklu. Svou odvahou a především silou své lásky vykoná tři úkoly, které mu čert zadá. Při posledním úkolu svou chytrostí přemůže dokonce i samotného Lucipera a svou Štěpánku vysvobodí z moci pekla. Oba je pak čeká krásný a pohádkový život. (Bontonfilm)

(více)

Recenze (400)

TominoLa 

všechny recenze uživatele

Českých pohádek za poslední roky moc není a na nějakou pěknou už si ani nevzpomínám. Tady jde vidět, že se Zdeněk Troška snažil a chtěl potěšit diváky. Myslím si, že u těch nejmladších se mu to povedlo skvěle. U těch starších už to bude horší. Přesto je na mé straně vcelku spokojenost. Moc mi tam sice neseděla Bára Munzarová a nějaké výjimky by se ještě našli, ale jinak to šlo. Nedělám to často, ale přivřu očko a ty 3* dám. ()

togaf 

všechny recenze uživatele

Kdyby královský pár věděl, jak se dělají děti, nemusela by tahle pohádka vzniknout. Ani nevím, proč dávám dvě hvězdičky, asi proto, že mě to nenaštvalo. Nebo možná ze soucitu... ()

kajas 

všechny recenze uživatele

Po "Nejkrásnější hádance" mě bohužel Troška zklamal. Pohádka se dala aspoň o dvacet minut zkrátit, představitel Štěpána s neustále vyceněnými zuby mi vyloženě vadil, prapodivná mluva vznešeného rodu (ptáci, "deme blbě") sice rozesměje, ale do pohádky rozhodně nepatří, scénář byl naprostým výsměchem (tak neuvěřitelně trapné plnění úkolů jsem dlouho neviděla). Proč má Troška poslední dobou tendenci předabovávat herce (ten Hemala!), nechápu. Pochválit ovšem musím nádherné kostýmy a výpravu, hudba je také povedená. Vidět podruhé už ale nemusím, děkuji. ()

willow666 odpad!

všechny recenze uživatele

Naprostá blbost, kýč se strašnými známými herci (co se stalo obvykle normálnímu Suchařípovi?), ale nepřekonatelně nejhoršími herci neznámými. Václav Šanda měl hrát kluka, co zachrání princeznu před celým peklem, ale přitom vypadá jako vyklepanej blbeček. A chápu, že styl Slunce, seno... se asi Troškovým diváků líbí, ale kecy o "ptácích" podle mě do pohádek nepatří. Směšný. ()

Vědma 

všechny recenze uživatele

Není to nic hrozného. Klasická Troškovská krásná výprava. Méně uječené než jeho jiné pohádky. Ale při vší uječenosti a předvídatelnosti (ale to si přiznejme, klasické pohádky jedou pořád na stejných stereotypech a je to lepši než bůhvíjaké experimenty) Troška umí natočit pohádku pohádkově. ()

kinderman 

všechny recenze uživatele

Buď je to rafinované podobenství o tom, jak někteří naivní spoluobčané podepisují "výhodné smlouvy" s pouličními prodejci a co je za to čeká, nebo dramaturgicky zcela nezvládnutá (hodinová expozice), rokokově přebujelá slátanina s debilně ušišlaným čertiskem. Nepamatuji se, že bych se v kině (školní představení) tak často díval na hodinky. ()

easaque 

všechny recenze uživatele

2* Když už nic, tak Troškovi jdou aspoň pohádky, takže musím zatím hodnotit dvěmi hvězdičkami. I z toho důvodu, že docela vyčnívá mezi těmi novými odpadovými, co jsem měl za poslední rok šanci vidět. Jako plus beru že pohádka má velmi kvalitní výpravu a taky to, že působí klasicky česky a nesnaží se do ní dostat jiné prvky. Sice příběh není zase tolik nápaditý, ale zpracování mě neuráží a s předlohou Boženy Němcové nesrovnávám. Bohužel mladá úhlavní dvojice i čert Kleofáš jsou dost nevýrazní, ale naštěstí to vynahrazuje pár vedlejších postav. Dobro zvítězí nad zlem, ale bohužel žádné ponaučení nepřináší - aspoň bych čekal, že mladým nakonec vysvětlí, že děti nosí právě ti třetí ptáci ;-) [ PŘÍBĚH: 1 /// NÁLADA: 2 /// ART: 0 /// STYL: 2 /// CASTING: 1 (3*MAX) ] ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Troska uz svoju tvorbu rokov 80- tych asi nikdy neprekona. Herci dost slabi, scenar jednoduchy a predvidatelny, originalita veskera zadna akurat to malo urcitu rozpravkovu laskavost. 7 % ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Režisér Troška podle mého názoru pohádky celkem hezky umí točit. Čertova nevěsta není výjimkou, i když mám několik výhrad. Vadily mi hodně postsynchrony, hlasy postav zní nepřirozeně. Dále neměl režisér dle mého šťastnou ruku pro výběr herců v hlavních rolích, ať již u zubícího se prosťáčka Štěpána, či u nepovedeného královského páru. David Suchařípa jednoduše není typ pro krále. Příběh je velice jednoduchý a prostý, čili malým dětem se určitě musí líbit. Bohužel starší diváky určitě neuspokojí "vysvobozovací" část pohádky. Nechybí troška humoru, ale vychválit musím především bohatou výpravu, krásné interiéry i vhodně zvolené pohledné exteriéry. Také se nadmíru povedla triková stránka filmu. Celkově se jedná o nepříliš nápaditou, ale hezkou a hezky natočenou pohádku. ()

Havaj8 

všechny recenze uživatele

Já na ty nový český pohádky moc nejsem, a tohle je jeden z důvodů. Nechci toho Trošku hanit, protože chudák dostává na každým kroku, ale on, kde může, tam bere. Je to mišmaš ode všeho. A vyvrcholit by to mělo 3 úkolama, který proběhnou během 10 minut pohádky a konec. Nehledě na to, že ani ten předchozí děj nijak nebavil, ať už to mělo nabídnout cokoli. Jedinej důvod, že jsem si to pustil je Eva Josefíková, prostě mě zajímala její role princezny. Vyloženě nezklamala, ve svejch 21 letech byla pořád roztomilá, ale spíš nedostala takovej prostor něco herecky ukázat. A obsazení jako Laurinová a Suchařípa, to mluví za vše. Kam se to hrabe na naše pohádky 20. století. ()

Figu 

všechny recenze uživatele

Nechci bejt vůči filmu hnusák, tak tam pálím trojcnu. Ostatně svátky se mají prožívat v rodinným kruhu a moje pětiletá dcerka u toho vydržela do koncovky. Tomu já říkám zázrak a to se ocenit musí. Jinak slabota a nic k zapamatování. Ale když je ten čas Vánoc.... 50% ()

Attta

všechny recenze uživatele

Ani trochu originality, ani trochu pohádkového nádechu a Laurinovou totálně nesnáším. Prostě pseudo pohádka. Nezjištoval jsem to, ale myslím si, že v tom má prsty NOVA. ()

Sinn 

všechny recenze uživatele

A to ten začátek vypadal tak nadějně....vizuální stránka nádherná, příběhově však bohužel sračka a hlavní hrdinové, no nevím nevím...trocha hereckého talentu by nebyla na škodu. A co měly být ty hlášky s ptákama, táži se?! K tomu všemu neskutečně trapný čert, ubohá svatá Krišpína a ďábel, který vůbec nepůsobil tak jak měl, jenom jako ubohý pedofil...A ten styl vyjadřování - to to chtěl Troška přiblížit týnejdžrům neboco? Ti se na pohádky už stejně nekoukají....tragédie, tohle bych teda dítěti nikdy nepustila! ()

bourec 

všechny recenze uživatele

Co se týče pohádek,nějak to Troškovi nejde.Výprava je sice dost dobrá,skoro bych řekl ,že až moc.Přesycený barvama,kostýmy skvělý ale nějaký prachy chyběj jinde..Z postav vyšla nejlíp ta dřevěná panenka,a Fr.Němec,jinak dost uhozený,ale vlastně to už je takovej Troškův kolorit.Ovšem vrcholem je pak konec,kdy vyřešení a splnění tří ůkolů je na náhodu,je to takový pitomoučký.Zklamání,ale s přihlédnutím na ostatní Troškovy pohádky se neni čemu divit.40%. ()

Nach 

všechny recenze uživatele

Už to není, co to bývalo. Jediné plus na tom vidím roli Lucifera. Škoda ale, že tam byl tak málo. 35% ()

Elyssea 

všechny recenze uživatele

U Trošky je to jako na houpačce. Jednou nahoru, jednou dolů. A dolů tuhle pohádku srazil scénář. Jak pejsek s kočičkou plácali dort, tak podobně je uplácaný scénář, který drží jen silou vůle. Moderní mluva naráží do té "lidové" a pokud chce královna něco prubnout, je něco shnilého v království pohádkovém. Sama královna by byla na delší analýzu, ale ve zkratce si jen můžu připsat další položku do svého seznamu pitomých Alžbět v českém filmu. Munzarová nikoli hrála, ale jen mluvila příliš hlasitě a byla nějaká podivně jakozemitá. Těšila jsem se na Suchařípu, ovšem důstojný král by musel mít důstojné dialogy. Ústřední dvojice celkem ujde, ale pojmenovat je Štěpán a Štěpánka je nápad hodný pořádného záhlavce. Zvlášť, když jsem se prvních dvacet minut domnívala, že se kluk jmenuje Vítek. A samostatnou kapitolou jsou Troškovi čerti.. Kupříkladu nejnovější čert se v myslivecké kamizole chová jako normálně myslící bytost. Jakmile se změní do své přirozené podoby, je z něj huhňající, šklebící se monstrum, které bych poslala Heřmánkovi na převýchovu. Troškovi čerti patří do pekel, ale chválím překvapivě dobrého Lucifera. Němcovi bych věřila, že princeznu opravdu zaklel.... Prostě a jednoduše, ubrat blábolů (vyškrtnout celou epizodu se zlatou kytkou, protože Luciper mohl prostě říct, že když si ho nevezme, tak ji zakleje), předat psaní scénáře někomu jinému. Žblekotání, hihňání, pitvoření, jakékoli moderní výrazy a dementní čerty vyškrtat, pak to možná půjde lépe. P.S. Chci nějakou pěknou mladou inteligentní Alžbětu! ()

Streeper 

všechny recenze uživatele

Trošku jako režiséra pohádek a komedií uznávám, ale má daleko lepší pohádky než je tato. Abych se přiznala, tak pohádka mě dost nudila, ale uvítala jsem nové tváře. ()

Související novinky

Zemřela herečka Jana Andresíková

Zemřela herečka Jana Andresíková

20.10.2020

Včera odpoledne opustila svět českého filmu herečka a dabérka Jana Andresíková. Bylo jí 79 let. Zprávu o úmrtí sdělil médiím její manažer René Kekely spolu s informací, že herečka, zotavující se po… (více)

Reklama

Reklama