Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

V království, kde král jezdí jen na lovy, prosí netrpělivá královna svatou Kryšpínu o miminko. Když jí dojde trpělivost, obrátí se na čerta, žijícího nedaleko ve starém rozpadlém mlýně a královně se zakrátko narodí holčička. Malá princezna vyrůstá po boku Štěpána, který je synem královniny komorné a časem se do sebe zamilují. Když vyjde najevo, že královna podepsala smlouvu s čertem a princezna se má stát v den svých osmnáctých narozenin Luciperovou nevěstou, uspořádá král ples, kde se má Štěpánka zasnoubit s princem z jiné země a tak uniknout svému osudu. Jedním z nápadníků je i Luciper, kterého však Štěpánka odmítne. Ten ji zakleje do přízraku, zjevujícího se pak každou noc na terasách zámku. Štěpán se ji rozhodne vysvobodit a pustí se do boje proti peklu. Svou odvahou a především silou své lásky vykoná tři úkoly, které mu čert zadá. Při posledním úkolu svou chytrostí přemůže dokonce i samotného Lucipera a svou Štěpánku vysvobodí z moci pekla. Oba je pak čeká krásný a pohádkový život. (Bontonfilm)

(více)

Recenze (400)

Lachtaan 

všechny recenze uživatele

Ačkoli si mohou a pořád stále budou mnozí stěžovat, s jakou otřesnou pohádkou Troška zase přišel, já jsem se napoprvé v kině fakticky bavil. Josefíková je pěkná a talentovaná herečka, jediná její role, jež mi nesedla, je postava ve Vejšce. Šanda mi moc výrazný nepřišel, ale takový pan Němec by mi naháněl mírnou hrůzu možná i ještě nyní. Jednoduše jedna z těch hezčích pohádek za poslední léta v naší kinematografii, rozhodně lze říci, že válcuje jakékoli pokusy České televize o její každoroční trio nových televizních kousků. ()

anli 

všechny recenze uživatele

Další přírůstek do mlýna Troškových pohádek,s kterým jsem byl po filmařské stránce velmi spokojen.Výprava,kamera,kostýmy a hudba jsou opravdu na vysoke úrovni a důstojně reprezentují pohádkový žánr.Z herců bych vyzdvihl skvělého Františka Němce,Báru Munzarovou a Davida Suchařípu.Malinko jsem měl problém se Sabinou Laurinovou,která potřebuje pro role královen trošku dozrát a chovala se spíše jako rozmazlená princezna.Opět tu nacházíme oblíbené Troškovy pohádkové artefakty-potrhlý čert,který obstarává většinu humoru(a chvílemi mě štval),mlýn a plnění úkolů(tím je režisér asi posedlý).Na velmi vysoké úrovni jsou triky,,které ukazují,že UPP je vyspělá společnost,srovnatelná téměř s jakoukoliv jinou na světě.Trošku pomaleji se pohádka na začátku rozjíždí,ale to není na škodu,protože divák má stále na co se dívat.Spíše bych vytkl,místy pro pohádku nevhodnou,dvojsmyslnou mluvu(řečí o ptácích je tu opravdu hodně) a vtipy,které sem opravdu nepatří.Trošičku víc také chtělo zapracovat na scénáři a oživit ho více humorem,kterého tu opravdu moc není.Jinak ale nemám vážnější připomínky a chci říct,že ačkoliv je tu zástup Troškových kritiků a všichni přesně ví,jak se to má dělat,nikdo není ochoten(a schopen?)vůbec nějakou pohádku natočit.Vím,zlatých kusů z posledních dvou desetiletí("Anděl páně","Peklo s princeznou")to nedosahuje,ale ty zlaté kusy člověk spočítá na prstech jedné ruky,takže když to srovnám,je tahle pohádka velmi slušná rodinná podívaná,s kterou bude většina spokojena,těch menších naprostá většina.Já tentokrát dávám čertovských 70% a jdu se v okolí mrknout po nějakém opuštěném mlýně. ()

honz 

všechny recenze uživatele

Z literární předlohy Boženy Němcové toho, pravda, mnoho nezbylo. Filmová pohádka se zdařila po výtvarné stránce, za zmínku určitě stojí výborná hudba a kamera. Nicméně zpracování vhodné pro děti předškolního věku. ()

Hnedoocko 

všechny recenze uživatele

S ohledem na to, že mi už není tolik, co v době, kdy jsem na pohádky koukávala den co den, byla tato pohádka příjemným odpočinkem. Básnit o ní ale bohužel nemůžu, a tak mou "top" od Zdeňka Trošky stále zůstává "Princezna ze mlejna". ()

venison 

všechny recenze uživatele

Na "troškovinu" velmi povedené - skoro se tam neřvalo a nepovykovalo, obsazení na české vody uspokojující, krásné lokace, výpravné kostýmy a pěkná kamera.. Příběh dost o ničem a děj se táhl jako našlápnutá žvejkačka.. Každopádně po "O princezně Jasněnce a létajícím ševci" koukatelná pohádka od Zdeňka Trošky, proto nadhodnocuji na *** ()

ravalah 

všechny recenze uživatele

Neskutecne otrepana a nudna pohadka s uchazejicimi triky, kostymy, exteriery a minimem hercu, kteri umi hrat (Munzarova, Nemec). Scenar nevtipny, nezabavny, neoriginalni, predvidatelny, rekneme jednoduse tupy a sterilni. A pro vysoce hodnotici...ani deti, ktere se s nami divaly,se nejak nebavily. Kazdopadne zlata Jasnenka, tam se clovek aspon bavi a je se na co divat. 3/10 ()

zdenny 

všechny recenze uživatele

Nejkrásnější z této hloupé pohádky byla čertova chaloupka v lesích. Mám trochu podezření, že to byla spíše práce výtvarníků než aktivita štábu o nalezení opravdu kouzelného exteriéru. V Česku je ale mnoho krásných míst, tak skutečně nevím. Nevím ale taky, co o této plané pohádce mám napsat, když mi z ní skoro nic neuvízlo v paměti. A to je špatně. Takže snad bych to nedoporučil ani jako jednorázové zhlédnutí. Každopádně Sabina byla pěkná, jinak asi nic. Toto se Troškovi vskutku nepovedlo a podezírám jej, že tuto pohádku natočil jen proto, aby se o něm zase trochu mluvilo. ()

Master19 

všechny recenze uživatele

Klidně bych vyměnil tu rozmáchlou výpravu za jiné herce, Ta ústřední dvojice je tragická. Čert je recyklovaný, královský pár bez autority a František Neměc? Ten je ok, ale už jste někde vyděli umolousaného vládce pekel? Buchlovice a těch pár náladových záběrů z lesa potěší, ale tahle pohádka díru do světa neudělá... ()

ghatos odpad!

všechny recenze uživatele

Suchařípa a Němec dobrý. Nejde o to, že je Troška buk, ale v pohádce to zvýrazňovat svými vtipy nemusí. Vcelku ubohost tvářící se epicky - epicky v rámci ČR. 15%. ()

blackJag 

všechny recenze uživatele

"S ČERTY NEJSOU ŽERTY. DOROTA MÁCHALOVÁ, VZPOMEŇ SI, JAK DOPADLA?" Toť jediná povedená hláška z další Troškovy podprůměrné kostýmní zívačky a šklebičky. Jako u předchozí jeho pohádky (NEJKRÁSNĚJŠÍ HÁDANKA) i tady serou předabovaní herci (u mladé dvojice, mimochodem nijak zvlášť sympatické, si nejsem jist, ale Saša Hemala to schytal jako z jara, přitom obsadit do role ceremoniáře právě jeho, letitého uvaděče na ČT, je jeden z mála povedených fórků celého tohoto představení), nepotěší opětovné nasazení do průhledna propraných motivů (diblikovský čert, boubelatý poustevník) a vyloženě zklame promarněná snaha některých dílčích řemeslných parametrů (celkem solidní kamera, hodně si hledící záběrů s magicky prosvíceným obrazem, hudba a podařené triky, zvláště ty ohnivé). 40% ()

KASUGI 

všechny recenze uživatele

Odvaha není o tom, nemít strach, ale o tom, že uděláte něco i přes to, že z toho strach máte. Hlavní hrdina této pohádky je namachrovaný debílek, které ve filmech bytostně nesnáším. Pak jsou tady klasické průsery Troškových pohádek, špatné postsynchrony, přehrávání herců, no a samozřejmě tradiční Troškova čertofílie. Budu se opakovat, ale jediné, co tu stojí za pochvalu je pan Němec. ()

jenik71 

všechny recenze uživatele

Opravdu podařené a nezapomenutelné pohádky se asi jen tak nedočkáme. Vypadá to, že došly nápady a kvalitní scénáře. Česká pohádka byla v minulosti vždy pojmem, bohužel Zdeněk Troška je jediným, kdo se ještě trochu drží a snaží se točit alespoň průměrnou zábavu. Čertova nevěsta je jednou z nich. Příběh je sice několikrát omletý, vše ale zachraňuje zdařilá výprava a kostýmy, povedení čerti a nápad s figurkou svaté Kryšpíny. Ta to celé tak nějak oživuje. Kdyby Štěpán dostal od čerta alespoň nějaké těžší a promyšlenější úkoly, možná by to bylo ještě lepší. ()

giovanni3 

všechny recenze uživatele

Troška dokáže udělat obstojné pohádky, ale povětšinou z jeho dílny vypadne něco takového jako právě Čertova nevěsta. Když se řekne Troška v kombinaci s čertem, tak snad každého napadne čert z pohádky princezna ze mlejna, který byl povedeně rozverný a i vcelku vtipný (a hlavně byl první) a v této pohádce je čert co se snaží napodobit úspěch svého předchůdce, ale je velmi trapný a vůbec se nepovedl (o šíleném koktání ani nemluvím). Sám Luciper je tu spíše k smíchu, než že by z něj měl jít strach. Jako bonus vám tu mluví dřevěná socha co dokonce nastydne na průvanu.... O všeobecném slangu co tahá v pohádce za uši ani nemluvě (Pohádka by měla dbát na spisovné výrazy, když se na ni dívají hlavně děti.). A vůbec pointa, že zajdu k čertům a tam si koupím dítě je opravdu zvláštní. Herecké výkony jsou zde dosti slabé a herci jsou často nesympatičtí a to hlavně hlavní hrdina Štěpán a král. Věřím, že originál od Boženy Němcové, není takováto slátanina. 1z5 za pár povedených efektů. ()

jefff 

všechny recenze uživatele

Na to, že Troškovi pohádky nijak zvlášť nevyhledávám, Čertova nevěsta mě mile překvapila. Kostýmně fantasticky precizní a jednoduchý děj i skromný koncept pohádky mi rozhodně nevadil. Kdyby ještě oželel opakující se motiv zblblého čerta, bylo by to úplně v pohodě. Největší devízou pak zůstává Lucifer v podání skvělého Němce i pěkné triky. Za mě super. ()

made1 

všechny recenze uživatele

Nemůžu se ubránit srovnání s pohádkou Peklo s princeznou, která ovšem vyhrává na plné čáře. Tohle není špatné, ale čerti mi přišli slabomyslní, Lucifer na tom byl líp jen díky F. Němcovi. Princezna hezká, Štěpán rozpačitý. V podstatě jsem si užila nejvíc Sabinu Laurinovou, která je ale pořád spíš princezna než královna, co má holku na vdávání. Nádherné lokace, ale poustevníka bych vyškrtla a možná i čarodejnici. Postavy se tam sotva ohřejou a dějově až tak důležité nebyly. ()

Katy86 odpad!

všechny recenze uživatele

No to jsem raději neviděla.... Do půlky to bylo na 1%, a pak se to zvýšilo tak na 15% díky ....vlastně ani nevím čemu... Konec docela ušel ale ten začátek??! Ne, raději nebudu víc psát, protože další sekundy strávené nad tímto filmem jsou ubíjející... ()

Rousse 

všechny recenze uživatele

Je to sice Troškařice skrz na skrz, ALE: je to o třídu výš než přiblbá Princeznička ze mlejna (k té se ale ještě v tomto komentáři dostaneme) a o několik tříd výš než její pokračování. A možná se to zdálo jen mě, ale je to uplně jiná liga než Markyta (či jak se tam ta Kuklová jmenovala), co měla z pekla štěstí. A je to úplně jiný sport, než to její druhé pokračování. Určitě bych ráda vyzdvihla výpravu a Františka Němce, kterému ta role sedla jak hrnec na prdel - i když měl tak malý prostor pro jakékoliv hraní - konečně v roli Lucifera někdo adekvátní a ne "božský Kája" (debilnější nápad od té doby fakt nepadl). Dobrý nápad s Kryšpínkou a krásný zámek Buchlovice, kde jsem sice min. jednou do roka (protože bydlím nedaleko), ale vidět ho takto bylo zajímavé. Tím by ale výčet předností tohoto snímku z mé strany skončil.....Prostě to nezachránila ani moje spolustudentka z mé almy mater GUH v hlavní roli. Scénář je ohraný asi jako ta pitomá písnička z Princezny ze mlejna - mimochodem, když se začalo zpívat u rybníka, už jsem fakt jen čekala, kdy vyskočí stupidní uřvaný čert "vidíš mě?? A a slyšíš mě?" Ale ona se tam vlastně Blanarovičová coby čert ukazovat nemusela - bohatě stačil Kleofáš a spol - opět děsně namaskovaní, pitvořící se tak, že vám po čase začnou lézt krkem. Ve výsledku musím říct: Ne - tohle mě opravdu nepřesvědčilo. ()

Související novinky

Zemřela herečka Jana Andresíková

Zemřela herečka Jana Andresíková

20.10.2020

Včera odpoledne opustila svět českého filmu herečka a dabérka Jana Andresíková. Bylo jí 79 let. Zprávu o úmrtí sdělil médiím její manažer René Kekely spolu s informací, že herečka, zotavující se po… (více)

Reklama

Reklama