Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

V království, kde král jezdí jen na lovy, prosí netrpělivá královna svatou Kryšpínu o miminko. Když jí dojde trpělivost, obrátí se na čerta, žijícího nedaleko ve starém rozpadlém mlýně a královně se zakrátko narodí holčička. Malá princezna vyrůstá po boku Štěpána, který je synem královniny komorné a časem se do sebe zamilují. Když vyjde najevo, že královna podepsala smlouvu s čertem a princezna se má stát v den svých osmnáctých narozenin Luciperovou nevěstou, uspořádá král ples, kde se má Štěpánka zasnoubit s princem z jiné země a tak uniknout svému osudu. Jedním z nápadníků je i Luciper, kterého však Štěpánka odmítne. Ten ji zakleje do přízraku, zjevujícího se pak každou noc na terasách zámku. Štěpán se ji rozhodne vysvobodit a pustí se do boje proti peklu. Svou odvahou a především silou své lásky vykoná tři úkoly, které mu čert zadá. Při posledním úkolu svou chytrostí přemůže dokonce i samotného Lucipera a svou Štěpánku vysvobodí z moci pekla. Oba je pak čeká krásný a pohádkový život. (Bontonfilm)

(více)

Recenze (400)

vitekpe 

všechny recenze uživatele

Opet problem, ktery dokaze zabit jakoukoliv pohadku, aneb nesympaticky hlavni hrdina. Do toho princezna, ktera je mi tak nejak lhostejna. To neni dobry zacatek. Dalsi minelou je cert, kterej vypada prste trapne. Kdyby tyhle tri apekty byly napraveny, verim, ze by slo o dobrou pohadku. Kral i kralovna jsou v pohode, Nemec vybornej, Munzarova je prirozena, vyprava i hudba velmi dobra. CGI, za ktere se nemusime stydet. ()

bari68 

všechny recenze uživatele

Stále dookola sa momentálne pýtam, kde sú tie staré, dobré rozprávky.Tá statá dobrá nostalgia a atmosféra ...?Napodobiť to nejde a bohužiaľ lepšie (už asi) nebudú.Toto už je kŕč. ()

klúčik 

všechny recenze uživatele

Mám rád filmové rozprávky, najmä české... Ale za posledné roky je to len priemer. Tento film je natočený v krásnom prostredí, niekedy to pôsobí až neprirodzene, je tam krásna hudba a nič viac. Fakt je to len jeden z veľa priemerných filmov, možno neustálim opakovaním na Nove získa aj na kvalite?? Uvidím ...40%. ()

Han22 

všechny recenze uživatele

Tak já fakt nevím, co lidem na Troškových pohádkách vadí. Zase jsem čekal šílený průšvih a dostavila se příjemná pohádka. Chudý mladík vyrůstá po boku princezny a chce si ji vzít, ale její matka za to aby mohla mít dítě ji nevědomky přislíbila čertu. Hrdinové jsou sympaťáci, ve vedlejších rolích sice nikdo nezáří, ale minimálně Laurinová je povedená MILFka. Je tu krásná výprava (bály, příroda), povedené efekty, zejména princezna v podobě Bílé paní se povedla. A konec se třemi úkoly je napínavý. Jistě pár vtipů o ptácích je nevkusných, pitvořící se čert je vykradený z Princezny ze mlejna a odkaz na Z čerty nejsou žerty je laciný (ale zasmál jsem se). Nemá to úplně spád, ale proboha je to pohádka kde jsou on, ona a nějaké protivenství, co od toho ti co hážou 1* čekají? Shakesperovské drama? Historický film? Za mě tak 3,5*, ale když vidím 49%, zaokrouhluju nahoru. PS: Celé dekády byly písničky z pohádek obrovské hity, které většinou zlidověly, ale písničky od Bagárové či Horvátha z Troškových pohádek jsou opravdu slabé a ani se nikde nehrály. ()

ti88na 

všechny recenze uživatele

Kedy český tvorcovia pochopia, že im už došla fantázia a každou ďalšou rozprávkou už iba vykrádajú tie predošlé? Presne takto dopadol aj najnovší počin a jediné za čo som udelila hviezdičku sú kostýmy a úvodný rozhovor slúžky s kráľovnou "vždycky za to muže nejaký pták", tak toto ma fakt dorazilo. A to je asi jediné, čo ma tu rozosmialo, inak my bolo už len do plaču nad nudným scenárom, predvídavosťou, a hereckými výkonmi. Úplne tam chýba niečo, čo by mohlo zaujať dospelého diváka a dovolím si tvrdiť, že ani deti sa nepobavia. Škoda! ()

Bohemák 

všechny recenze uživatele

Stejně jako jiní uživatelé CSFD ctím i já některé krásné záběry, některé herce, chvílemi i hudbu, ale především zapojení Saši Hemaly do filmařiny. Díky němu se ta naivní slátanina dala přežít (totiž ta naděje, že se ještě ukáže). Zástupci temných sil s vadou řeči mi bohatě stačí v politice - na plátně a na obrazovce prosím o Trošku méně. ()

bradl3y 

všechny recenze uživatele

Z jakéhosi sebemrskačského popudu jsem se rozhodl podstoupit tuto sto-a-jedna minutovou záležitost v domnění, že by se snad troška Trošku zdokonalil ve svém řemeslu. Byl jsem bláhový! Nemůžu upřít místy zajímavou kameru nebo snad vcelku vydařené počítačové efekty, ale všechny tyto klady velmi znehodnocuje fakt, že jde o nezajímavý námět, který nijak nevybočuje z u nás zavedených kolejí čertovských pohádek (a nezavedl to sám Troška?). Herecky nejde o nijak špatnou podívanou (dokonce časem přehlédnete i Šandův předkus), musím se ale pozastavit u čerta ze mlýna (Zima). Proč může vystupovat coby člověk vcelku normálně, ale jako čert se musí chovat retardovaně? Nehledě na to, že mluvením, gesty a vzhledem připomíná Trošku (alter ego?). Co však Nevěstu potápí nejvíc, je samotný scénář. Tak stupidní dialogy jsem neslyšel už značnou dobu. Jediným světlým momentem byla narážka na Dorotu Máchalovou, která mi vykouzlila úsměv na tváři (ale jen malý). ()

Paity 

všechny recenze uživatele

Překvapivě mi to nepřišlo tak otřesné, i když na nejlepší naše pohádky to prostě nemá. Příběhově mě to ale mile překvapilo, což je základ. ()

Milan25 

všechny recenze uživatele

Co se týče vypravy a kostymů, tak to patri k tem lepsim pohadkam, co lze videt. Akorat nechapu, proc se musi čert vzdycky chovat jak naprosty pitomec... ()

Prochy38 

všechny recenze uživatele

Takže, jak to říct. Pane Bože! Troško! Už se na to vykašli. Ničit pohádkový svět našich dětí by zase mohl někdo jiný, ne? Po totálním trapasu v podání Nejkrásnější hádanky, přišlo tohle veledílo, které se jí skoro taky rovná, ale trapností, naivitou, blbostí, hloupostí a nepřirozeností. A to obsazení tolik slibovalo. E. Josefíková to zvládla moc dobře, D. Suchařípa skvělý a snad ještě F. Němec byl fakt dobrej, ale neměl dost prostoru. Munzarová i Laurinová těžce přehrávaly, Šanda je nechutnej typ antihrdiny, kterýmu bych nevěřil ani jeho jméno atd. Nejvíc mě na posledních Troškových filmech štve právě ten "hrdina". Naivní, namachrovaná, nepříjemná postava, která zvrtá celou pohádku. A ty úkoly... no pardon. Dyť to bylo úplně o ničem!!! * za Evču Josefíkovou a její první hlavní roli a * za celkem povedené efekty a slušnou hudbu... ()

peetriss 

všechny recenze uživatele

Zdeněk Troška opravdu není troškař - chrlí na nás jeden brak za druhým. Čertova nevěsta vypadá na první pohled uhlazeně, ale je to jen načančaná skořápka bez soudržného příběhu, postrádající navíc alespoň průměrné herecké výkony. Troška je opravdu současný nejhorší český režisér, a povedená pohádka O princezně Jasněnce a létajícím ševci je jen výjimkou potvrzující toto pravidlo - od té doby se Troška topí v bahně filmového nevkusu a kýčovitosti - možná i proto si natolik rozumí s televizí Nova. Myslím si, že kdyby Božena Němcová ještě žila, jednu by Troškovi vrazila! Jedna hvězdička patří oné výše zmiňované uhlazené skořápce - tudíž autorům kostýmů a Františku Němcovi, který snad jediný v tomto filmu předvádí herectví. ()

mosnak odpad!

všechny recenze uživatele

0%, Troško,to jsi trošku přehnal! Co vím,tak ani u puberťaček to nemělo žádný úspěch (jednu máme vedle v pokoji) :-D ()

Související novinky

Zemřela herečka Jana Andresíková

Zemřela herečka Jana Andresíková

20.10.2020

Včera odpoledne opustila svět českého filmu herečka a dabérka Jana Andresíková. Bylo jí 79 let. Zprávu o úmrtí sdělil médiím její manažer René Kekely spolu s informací, že herečka, zotavující se po… (více)

Reklama

Reklama