Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

V království, kde král jezdí jen na lovy, prosí netrpělivá královna svatou Kryšpínu o miminko. Když jí dojde trpělivost, obrátí se na čerta, žijícího nedaleko ve starém rozpadlém mlýně a královně se zakrátko narodí holčička. Malá princezna vyrůstá po boku Štěpána, který je synem královniny komorné a časem se do sebe zamilují. Když vyjde najevo, že královna podepsala smlouvu s čertem a princezna se má stát v den svých osmnáctých narozenin Luciperovou nevěstou, uspořádá král ples, kde se má Štěpánka zasnoubit s princem z jiné země a tak uniknout svému osudu. Jedním z nápadníků je i Luciper, kterého však Štěpánka odmítne. Ten ji zakleje do přízraku, zjevujícího se pak každou noc na terasách zámku. Štěpán se ji rozhodne vysvobodit a pustí se do boje proti peklu. Svou odvahou a především silou své lásky vykoná tři úkoly, které mu čert zadá. Při posledním úkolu svou chytrostí přemůže dokonce i samotného Lucipera a svou Štěpánku vysvobodí z moci pekla. Oba je pak čeká krásný a pohádkový život. (Bontonfilm)

(více)

Recenze (400)

Luk Skywalker 

všechny recenze uživatele

Vcelku tradiční pohádka a několika dalo by se říci orginálnimi údálostmi, ale pohádka mě příběhem nedokázala pohltit natolik, aby hodnocení bylo vyšší. Dále pár nelogických věcí a chyb (kukačka, posun o 20 let se tradičně projevil jen na detěch, kdežto na dospělých vůbec) se už stává u filmů klasikou. ()

Rockerman 

všechny recenze uživatele

Je těžké se dnes dívat na novou pohádku Zdeňka Trošky a nebýt předpojatý. A není divu. Zdeněk Troška napáchal svými uřvanými pohádkami dost škody na duších a vkusu našich dětí (a nejen jejich). Přesto jsem se snažil na to nemyslet a dívat se nestranně. Je tu jeden problém. Kdyby na začátku nebyla věta, že je to natočeno na motivy pohádek B.Němcové, pak by se to dalo brát jako parodie. Ano jedině jako parodie na pohádky by to obstálo( např.ty fórky se sv.Kryšpínou nebo povzdech krále, že "S čerty nejsou žerty, podívejte na Dorotu Máchalovou, jak dopadla" nebo "čáp nebo vrána, u narození dítěte je vždycky nějaký pták"!!! atd.). Na druhou stranu té "uřvanosti" hodně ubylo, také triky jsou docela povedené. Takže co říci závěrem? Na odpad to není, je tu něco pozitivního. Zároveň je však třeba říci, že "Létající švec ke své princezně Jasněnce" už asi nikdy nepřiletí. ()

frbulka odpad!

všechny recenze uživatele

Jedním slovem: hnus. Více slovy: zoufalé opakování motivů z Princezny ze mlejna, která měla ale tisíckrát lepší úroveň, trapná snaha o vtip, používání moderních slov jako "prubnout" a bylo jich takových více, asi ve snaze zavděčit se mladým divákům, modlení se k zmodernizované oživlé světici, na jednu stranu vyvolávání svatých, na druhou stranu slovo "ježiš" zaznělo asi desetkrát, naprosto nepřirozené výkony snad všech herců, a hlavní dvojice...Štěpán a Štěpánka...tak to by nedostalo snad ani zamilovanou šestnáctiletou holku. Asi to vypadá, že jsem cynická a zahořklá vůči všem pohádkám posledních let, ale kam se poděly ty krásné pohádky našeho dětství? Jedno vím ale jistě...moje děti se budou dívat na ty samé, protože Čertovu nevěstu jim nepustím. A vzkaz pro pana Trošku: prosím Vás, raději už netočte... ()

Jakubik 

všechny recenze uživatele

Další celkem koukatelná pohádka z dílny Zdéni Trošky. Chybělo mi třeba větší napětí nebo větší pouto mezi hlavní dvojící. Navíc „princ“ Šimon mi není kdovíjak sympatický. Ovšem Lucifer v podáni Franty Němce to je jiná písnička. Fakt dobrý obsazení. Co musím dále pochválit je kamera, interiéry a exteriéry ve kterých je natáčeno a celkem slušný filmový triky… ()

PavelZava 

všechny recenze uživatele

Kombinace princezny Štěpánky první a Štěpána je dost, moc. Zajímavé bylo nejen obvyklé číslování králů, ale i královen a princezen. Nejlepší hláška byla ta od královny Alžběty třetí Já to prubnu, za to nic nedám. Král Bořivoj druhý taky nezůstal pozadu : S čerty nejsou žerty, Dorota Máchalová, jak dopadla. Princezna Štěpánka má čertovský kukadla. Troško dobrý ()

Ozzy2 

všechny recenze uživatele

Já nevím, proč si Troška ani v pohádce neodpustí ty ubohé, oplzlé vtipy, které se hodí do Babovřesk, nebo Kameňáků, ale ne do pohádky pro děti.Vtip o Dorotě Máchalové tu vyzněl také velice rušivě a trapně.Čert v šlechtickém kostýmu v podání Zimy je švihák, chytrý a pohledný, po proměně v čerta šilhá a chová se jak imbecil s IQ 20.Je to škoda, protože lokace, nebo kostýmy byly nádherné.Bohužel Troškův ne-humor tu pohádku dokonale zničil. ()

geek.ondra 

všechny recenze uživatele

Kvalitní česká pohádka bez trapného humoru a infantilních vsuvek. Nejsympatičtější Troška za hodně dlouhou dobu. 7,5/10 ()

tranquill 

všechny recenze uživatele

"Nikdy se nemíchej do věcí, který už jsou dávno rozhodnutý!" Já dávno rozhodnutý nebyl, ale bylo to takové neslané, nemastné. Jednou stačí. ()

quixote 

všechny recenze uživatele

Štěpánku! Štěpánko!! Kryšpínko!!! Zdeňku!!!! - Je toho opravdu moc, co se na tomhle filmu nepovedlo. Trestuhodně odbytý scénář, otřesné dialogy, mizerné herecké výkony (jediný, kdo tu opravdu hraje, je F.Němec, ostatní výkony jsou bohužel nechtěnou parodií na herectví). Je mi líto K.Zimy, který byl evidentně tlačen do pitvorně trapného pojetí čerta a la „Princezna ze mlejna“. Některé scény jsou neuvěřitelné: Štěpánek se poté, co byl omráčen (?) sesuvem půdy, probere, zvedne louč a motá se dokola. Až po chvíli zjistíme, že jen hledá východ z jeskyně!!! Pro mne jakožto velkého příznivce „Jasněnky“ je sledování této pohádky doslova utrpením. Troška jen mechanicky opakuje to, co dobře fungovalo v jeho dřívějších pohádkách – ale tady to většinou vůbec nezabírá a pusobí dojmem již stokrát viděného nebo bezradně natočeného (viz třeba úplně poslední záběr). Nového film nepřináší nic, pokud pomineme technicky dokonalejší trikovou stránku. Zbývají už jen kostýmy a hudba... Závěrečný song M.Bagárové je milý a nevtíravý. Celkem vzato: slabý, nevábně vonící odvar někdejšího schopného Trošky, který kromě pár povedených scén s Němcem smrtelně nudí. Tuhle "pekelnou" pohádku měl natočit pořádně hororově - věrně podle Němcové - třeba Juraj Herz, jehož "Deváté srdce" je ukázka pohádkového filmu který má spád, řád a styl a jehož dialogy netahají za uši. ()

duffi 

všechny recenze uživatele

Trapné, jedním slovem trapné. Není to ani pro děti, ani pro dosplělé, možná pro fanoušky Zdeňka Trošky. Omlouvám se Kameňáku, tohle je ještě horší. ()

sarfian 

všechny recenze uživatele

Hudba bola celkom slušná, ale film dosť dlhý na ten slabý dej, ktorý ťahala len dvojka mladých hercov. VIDENÉ 1x ()

marusshhka 

všechny recenze uživatele

Pohádková hrůza... :-(. Ale spíš parodie na pohádku. Kam se jen poděla klasická česká pohádka, na kterou se člověk může podívat xkrát za sebou a neokouká se? ()

Jonatána 

všechny recenze uživatele

Trochu jsem se bála po těch komentářích tady a zároveň jsem byla hodně zvědavá. No, neurazí, nenadchne. Zpočátku mi krutě lezla na nervy královna a její (a nejen její) nepohádkové vyjadřování, čerta bych praštila pánví a Štěpána fakt mohli vybrat líp,ale od druhé půlky se to zlepšilo. Ostatní mi nevadili, František Němec byl výborný, byť jen ve dvou scénách, princeznička půvabná a k sobotnímu žehlení to šlo. Dala bych dvě a půl, protože to nejde, dám tři. Mám zkrátka ráda pohádky :-). ()

cyright 

všechny recenze uživatele

Úvodem jedna prosba ke svaté Kryšpíně: ať už si pana Trošku odnese nějaký pták! Je úplně jedno jaký! ... Ach jo, říkal jsem si, že budu co nejshovívavější a fakt jsem se snažil. Ale prostě to nešlo. Nemohu si pomoci, pan Troška prostě NEUMÍ točit. Vnímám pouze opentličkovanou šablonovitou rutinu, bez napětí a atmosféry, které prostě pan režisér nedokáže, prostě ne a ne a neumí vybudovat. Sterilní a monotónní vyprávění, které kdyby přeskočilo ze žánru do žánru, tak si toho ani nevšimnete. Výpravnost naprosto nevyužitá, nezúročená. Troška načančá (až přeplácá) scénu, ale nijak to nedokáže využít k prohloubení zážitku, pouze klouže po prázdném blýskavém pozlátku bez chuti a zápachu. Totéž platí o nabobtnalé repetitivní hudbě, která se doslova vnucuje, snad ani na chvíli nevypne a buď Vás dokonale uondá, nebo dokonale nasere. Sterilní pojistku ještě umocňuje předabovaný umělý zvuk a moderní hovorová mluva, která rve uši a překazí každý pokus o vnoření se do (rádoby) pohádkového světa. Zmiňoval jsem herce? Né? Jestli to nebude tím, že ve filmu téměř nikdo nehraje. Slzu v oku mi pak přivodil rytíř Štěpán, jehož jméno je docela příznačné, protože podle vizáže je to dozajista mladší bratr tenisty Radka Štěpánka neboli "koně" (nic proti Radkovi, jde jen o vizáž). V roli hloupého Honzy by dozajista exceloval, ani by nemusel hrát. Ale abych nebyl škarohlíd a jen nekritizoval: ve filmu svítilo krásné teplé letní sluníčko. ()

Související novinky

Zemřela herečka Jana Andresíková

Zemřela herečka Jana Andresíková

20.10.2020

Včera odpoledne opustila svět českého filmu herečka a dabérka Jana Andresíková. Bylo jí 79 let. Zprávu o úmrtí sdělil médiím její manažer René Kekely spolu s informací, že herečka, zotavující se po… (více)

Reklama

Reklama