Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

V království, kde král jezdí jen na lovy, prosí netrpělivá královna svatou Kryšpínu o miminko. Když jí dojde trpělivost, obrátí se na čerta, žijícího nedaleko ve starém rozpadlém mlýně a královně se zakrátko narodí holčička. Malá princezna vyrůstá po boku Štěpána, který je synem královniny komorné a časem se do sebe zamilují. Když vyjde najevo, že královna podepsala smlouvu s čertem a princezna se má stát v den svých osmnáctých narozenin Luciperovou nevěstou, uspořádá král ples, kde se má Štěpánka zasnoubit s princem z jiné země a tak uniknout svému osudu. Jedním z nápadníků je i Luciper, kterého však Štěpánka odmítne. Ten ji zakleje do přízraku, zjevujícího se pak každou noc na terasách zámku. Štěpán se ji rozhodne vysvobodit a pustí se do boje proti peklu. Svou odvahou a především silou své lásky vykoná tři úkoly, které mu čert zadá. Při posledním úkolu svou chytrostí přemůže dokonce i samotného Lucipera a svou Štěpánku vysvobodí z moci pekla. Oba je pak čeká krásný a pohádkový život. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (400)

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Ufňukaná Eufr..ehm, královna Alžběta III., imbecilně afektovaný čert s pár světlými momenty (chudák krysa!) a zamilovaný pár, kterému osud nepřeje - zní to trochu jako z Pekla štěstí 3, ale naštěstí jde o něco lepší počin než v případě Troškova filmu z roku 2001. Čertova nevěsta má pěkné exteriéry a interiéry, speciální efekty nejsou až zase tak špatné a jsou použité účelně a v závěru mě tak trochu mrzelo, že František Němec nedostal větší prostor, jelikož role démonického Lucipera mu sedla jako ulitá. Příběhově bych vytknul dlouhou expozici, příliš urychlené plnění tří úkolů a celkem useknutý závěr. Vedle toho mi taky místy vadilo to přehnané "pánbíčkování". Klasikou žánru se tato pohádka nikdy nestane, nicméně se u nás už natočily i o dost horší kousky. ()

UncleG 

všechny recenze uživatele

Ó, Troško, ty bestie pekelná, proč trýzníš naše duše?! Po celkem koukatelné "Nejkrásnější hádance" následuje propad zpátky až na okraj odpadní jámy. V "Čertově nevěstce" těžko hledat nějaké chytré nebo vtipné momenty, všechno je to uřvané, afektované, imbecilní a křečovité. Největší kámen úrazu ale představují naprosto nehoránzný superstupidně megakreténský dialogy. Až na Františka Němce (*hvězdička) žádný z herců nehraje, nýbrž pouze zdatně recituje. Jenže kdyby aspoň bylo co recitovat. Tyhle bláboly někdo vytlačil v sedě na míse a rozmazal po papíře. Pak navrch napsali, že je to scénář a "hurrrá, jdem točit!" Dívat se hodinu a půl do senkruvny vyjde tentokrát nastejno. ()

Reklama

easaque 

všechny recenze uživatele

2* Když už nic, tak Troškovi jdou aspoň pohádky, takže musím zatím hodnotit dvěmi hvězdičkami. I z toho důvodu, že docela vyčnívá mezi těmi novými odpadovými, co jsem měl za poslední rok šanci vidět. Jako plus beru že pohádka má velmi kvalitní výpravu a taky to, že působí klasicky česky a nesnaží se do ní dostat jiné prvky. Sice příběh není zase tolik nápaditý, ale zpracování mě neuráží a s předlohou Boženy Němcové nesrovnávám. Bohužel mladá úhlavní dvojice i čert Kleofáš jsou dost nevýrazní, ale naštěstí to vynahrazuje pár vedlejších postav. Dobro zvítězí nad zlem, ale bohužel žádné ponaučení nepřináší - aspoň bych čekal, že mladým nakonec vysvětlí, že děti nosí právě ti třetí ptáci ;-) [ PŘÍBĚH: 1 /// NÁLADA: 2 /// ART: 0 /// STYL: 2 /// CASTING: 1 (3*MAX) ] ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Na pohádky musí být nálada, ale mám takový pocit, že na tuhle bych neměl náladu nikdy. Ani ne tak proto, že to točil Troška, nikdy jsem proti němu nic neměl, ale hlavně proto, že je to celkem neoriginální, hraje se akorát na kostýmní podívanou, citují se staré, lepší pohádky a celkově to postrádá kouzlo, které měly i první Troškovy pohádky. Z "Princezny Nastěnky" už tu není vůbec nic, vše je historicky kýčovité a ani některé herecké výkony nejsou zrovna úžasné. Ne, že by se v pohádkách muselo moc hrát, ale někteří herci prostě nebyli dobře vybráni. ()

zette 

všechny recenze uživatele

Sice jsem mel v planu divat se na neco jineho, nakonec jsem podlehnul vnejsimu tlaku a sobotni vecer travil s Troskovou novou pohadkou. Podobnych scenaru uz bylo spousta, zde si vsak myslim, ze mel Stepan celkem lehkou ulohu a k princeznine ruce se dostal bez vetsiho napeti. Malou originalitu scenare tak vynahradila alespon slusna rezie a zajimava kamera. Z hereckych vykonu nejvice zaujal Frantisek Nemec v roli Lucifera, ten byl skutecne demonicky. Stepanku, kdyz uz rostla pro peklo bych si predstavoval s bujnejsim poprsim, velka slabina:-)! Myslim, ze tato pohadka je dost podcenena a to jen kvuli jmena rezisera. ()

Galerie (39)

Zajímavosti (26)

  • Poměrně nákladný film obsahuje na 195 trikových záběrů, což odpovídá přibližně 20 minutám filmu. Záběry byly vytvořeny pod vedením zkušeného Borise Masníka v pražském studiu UPP. (Coldrex)
  • Svatá Kryšpína, jejíž mluvící soška hraje v pohádce důležitou roli, se podle náboženských záznamů měla jmenovat Kryšpína Tagorenská. Žila v Tagore v Numidii (dnes Taoura v Alžírsku) v severní Africe. (Nick321)
  • První scénář k pohádce byl napsán 15 let před jejím ztvárněním. Troška ho měl posléze natáčet v roce 2008, ale to chyběly peníze. Když se konečně sešlo nezbytných 36 milionů, během čtyř měsíců byl upraven scénář a mohlo se začít. (Robbi)

Související novinky

Zemřela herečka Jana Andresíková

Zemřela herečka Jana Andresíková

20.10.2020

Včera odpoledne opustila svět českého filmu herečka a dabérka Jana Andresíková. Bylo jí 79 let. Zprávu o úmrtí sdělil médiím její manažer René Kekely spolu s informací, že herečka, zotavující se po… (více)

Reklama

Reklama