Reklama

Reklama

Alice Cooper: The Nightmare

(TV film)

Obsahy(1)

Hudební film THE NIGHTMARE je převedením slavné Cooperovy desky Welcome To My Nightmare na filmové plátno. Steven (Alice Cooper) se ocitá uvězněný ve své bizardní noční můře, ze které není úniku. Ďábelského průvodce mu po celou dobu dělá Duch noční můry (Vincent Price). (liquido26)

Recenze (7)

Duke90 

všechny recenze uživatele

Výborné převedení mé možná nejoblíbenější desky od Alice Coopera (společně s Million Dollar Babies) na filmové plátno. Na tu dobu vzniklo opravdu krásné vystoupení s přirozenými "loutkovými" efekty a perfektními kostýmy. Mladý Furnier dokázal, že pro svět morbidna a temna se prostě narodil a v každé nové skladbě / scéně vystupuje s patřičným citem. Velkou zásluhu na výsledném dojmu má nezapomenutelný klasik Vincent Price se svým nezaměnitelným hlasovým projevem, který mohu poslouchat do nekonečna. Nikoho lepšího si v roli průvodce noční můrou v tomto případě snad ani nedovedu představit. Pro skalní fanoušky je tohle naprostou povinností... ()

Terva 

všechny recenze uživatele

CITÁT - Vítejte v mé noční můře - Alice Cooper............... Dvanáct hororově laděných a fantaskních videoklipů v délce 66 minut a 6 vteřin. Klipy jsou někdy rozdělené strážcem snů zvaným Vincent Price. Perfektní hudba Alice Coopera a nádherná choreografie snových klipů zaručuje perfektní pokoukání a poslouchání. Bohužel mám to nahrané z VHS-ky a tak kvalita nic moc. CITÁT - Ho,ho, hóó´to je má noční můra!!!..........ale pavouci, to nééééééé, už abych šel......... 28 minuta přináší jeden z nejlepších klipů k songu "Černá vdova" (klip číslo 6), nejhezčí píseň je zase "Steve" ( Zrcadla) a nejstrašidelnější je klip poslední. Hudbu režíroval Bob Ezrin a choreografii dělal David Vinters. CITÁT - Steve, Steve, Steeeeve!!!............. ()

Reklama

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Alice Cooper hrá Stevena (hlavnú postavu albumu Welcome to my Nightmare), ktorý má nočnú moru, kde sa stretáva s tajomným pánom snov (Vincent Price). Steven má rôzne snové vízie, ktoré sú spojené s jednotlivými muzikálovými číslami. Takto si vypočujeme celý repertoár z albumu Welcome to My Nightmare, plus pieseň Ballad of Dwight Fry z albumu Love It to Death. Asi najlepšia pasáž filmu je "ľadová" scéna k piesni Cold Ethyl (btw s vtipným nekrofilným textom). Pre zaujímavosť, ako tanečnica si v tomto filme zahrala aj Cooperova budúca manželka Cheryl. Mne sa tento "film" veľmi páčil, keďže som Cooperov oddaný fanúšik. Otázka znie, či sa bude páčiť aj ostatným. Takže asi takto - ak nie ste taký fanúšik Alicea, odčítajte si jednu hviezdičku. Ak nie ste fanúšik rockovej hudby alebo hudobných filmov, tak si odčítajte ďalšiu . A ak Alicea vôbec nemáte radi alebo nemáte radi ani horory a nič vám nehovorí meno Vincent Price, tak si odčítajte z celku aspoň štyri. PS: Wes Craven priznal, že Alice Cooper bol inšpiráciou pre postavu Freddyho Kruegera. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Putování chlapce Stevena skrze řetězec čtrnácti písní v podání guru horrorového rocku Alice Coopera. Upřímně, je to k neusledování. Tedy co se vizuálního požitku týče. Naprosto nevkusné papundeklové domácí video. Naštěstí tady jde především o hudební stránku, která je výtečná. Typický sedmdesátkový Alice Cooper. Pokud znáte jeho "sólo-debutové" koncepční album Welcome to My Nightmare, tak víte co očekávat. Jediné rozdíly jsou ty, že dvanáctý song v pořádí "Ballad of Dwight Fry" je z pozdějšího alba a to, že "The Black Widow" zazní v jiném pořadí než na albu. Zlatými hřeby jsou mluvené výplně mezi hudebními čísly. Ono taky když zkonfrontujete Alice Coopera a Vincenta Price s jeho nezaměnitelným charismatem, dikcí a intonací, tak máte kvalitu zajištěnu. Výsledek? Výborný, ale lépe si pustit samotné album a nechat pracovat vlastní fantazii. ()

liquido26 

všechny recenze uživatele

Snímek The Nightmare představuje setkání dvou velkých osobností. Shodou okolností se oba dva jmenují Vincent a každý z nich je králem. Vincent Furnier (alias Alice Cooper), král hudebního hororu a Vincent Price, král filmového hororu nás společně provázejí zcela unikátní, bizardní podívanou za zvuků hudby z Cooperovy nejlepší a nejslavnější desky Welcome to My Nightmare. Jednotlivé scény jsou inspirovány Cooperovou pódiovou show, nechybí ani obligátní svěrací kazajka nebo hůlčička v Cooperově ruce. Uvidítě taky obří pavučinu a na ní prdelaté pavouky, taneček mezi ledničkami nebo taneční vystoupení kostlivců. Ďábelský Vincent Price v roli průvodce noční můrou si svou roli náramně užívá a stejně tak si já užívám každou minutu, kdy se objeví na obrazovce. Alice Cooper kromě toho, že je skvělý zpěvák, je i dobrý herec, protože i když už mu byla v dově natáčení skro třicet, toho malýho ustrašenýho kluka, Stevena, jsem mu fakt věřil. Na druhou stranu se není čemu divit, protože Cooper vlastně JE Steven. Pro Cooperovy fanoušky je tenhle snímek povinností. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (6)

  • Seznam skladeb, které se objeví v tomto snímku: 1."Welcome To My Nightmare" 2."Devil's Food" 3."Some Folks" 4."Only Women Bleed" 5."Cold Ethyl" 6."The Black Widow" 7."Years Ago" 8."Department Of Youth" 9."Years Ago" (reprise) 10."Steven" 11."The Awakening" 12."Ballad Of Dwight Fry" 13."Escape" 14."The Awakening" (reprise). (liquido26)
  • Všechny skladby pocházejí z Cooperovy desky Welcome to My Nightmare. Jedinou výjimku tvoří "Ballad of Dwight Fry", která se objevila na Cooperově desce z roku 1971 "Love it to Death". (liquido26)
  • Jednou z tanečnic, která se v tomto snímku objeví, je i Cooperova pozdější žena Sheryl. (liquido26)

Reklama

Reklama