Reklama

Reklama

Alice Cooper: Welcome to My Nightmare

(koncert)
  • USA Alice Cooper: Welcome to My Nightmare
všechny plakáty

Obsahy(1)

Seznam skladeb:
01. Opening credits - The Awakening
02. Welcome To My Nightmare
03. Years Ago
04. No More Mr. Nice Guy
05. Years Ago (reprise)
06. Billion Dollar Babies
07. Years Ago (reprise)
08. I'm Eighteen
09. Some Folks
10. Cold Ethyl
11. Only Women Bleed
12. Devil's Food
13. The Black Widow
14. Steven
15. Welcome to My Nightmare (reprise)
16. Escape
17. School's Out
18. Department of Youth
19. End credits - Only Women Bleed (alternate version) (dydy79)

(více)

Recenze (7)

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Asi najprepracovanejšia Aliceova show ever. Na vrchole tvorivosti i popularity Alice šokoval svet a predviedol javiskovú show, akú nikto predtým nevidel a ovplyvnil poňatie hudby a koncertov na dlhé roky dopredu. Vrcholom je jednoznačne pasáž s pavúkmi pri Black Widow, následné naháňanie golemov a finále v Escape s prelínaním filmu a divadla na javisku s neustálym utekaním do filmu/nočnej mory a späť. Hudobným vrcholom je zase gitarový súboj Steve Hunter vs. Dick Wagner. Ako tanečnica sa tu predstaví aj Aliceova budúca žena Cheryl. ()

bassator 

všechny recenze uživatele

Skladby Devil´s Food, The Black Widow a Steven nemůžu dostat z mysli. Těm bych dal procent 120... Jako celek - 13. 8. 2009 - 85% ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Skvělá hudba, slušná choreografie a hlavně „nesmrtelný“ Alice Cooper. Bývaly doby, kdy jsem jeho hudbu doslova žral. Dnes už si jí sice poslechnu spíš jen z nostalgie. To však nic nezmění na tom, že v tehdejší době patřila jeho vystoupí k úplným bombám. Navíc se mi líbilo i následné filmové zpracování „Nightmare“. Takže za mě určitě spokojenost, příjemně se u toho relaxovalo. ()

liquido26 

všechny recenze uživatele

Když porovnám Alicovu starou podiovou show s tou novou, tak je to úplně o něčem jiném. Na videu k Welcome to my Nightmare se máte po celou dobu koncertu na co dívat. Choreografie je propracovaná, Alice mění obleky, skvělá světla, obrovská pavučina, hlas Vincenta Price, no prostě člověk s e nenudí ani na okamžik. Škoda, že dneska už se Alice specializuje dokola na ty samé kousky - svěrací kazajka, exekuce, sestavení Frankensteinova monstra a škrcení sestřičky a takovouto pestrou nápaditou a zábavnou show jako na Welcome To my Nightmare už neprovozuje. ()

bohemia_regent 

všechny recenze uživatele

Film ve mně vyvolal dojem, jako bych sledoval hokejový zápas s výrazně odlišnými třetinami. Z hlediska jednotlivých složek: Hudba a hlavně ZPĚV protagonisty, I. Alice Cooper je ve výrazu nezvykle zakřiknutý, což je obzvlášť překvapující ve srovnání s o rok starší studiovou nahrávkou (že by vědomí přítomnosti kamer?); II. z AC jakoby začala pomalu opadávat nervozita; III. AC ve výborné formě; takže po této stránce koncert „jde nahoru“, v opačném pořadí by to bylo horší. ZVUK, I. zpěv se neustále podivně přelévá z jednoho kanálu do druhého, náznak koncepce se mi v tom nalézt nepodařilo; II. dochází k mírnému celkovému zlepšení aspoň na úroveň dobového průměru, III. zatímco hudebně atmosféra koncertu graduje, zvuk ji naopak degraduje, některé obrazové střihy jsou doprovázeny neuvěřitelnými skoky v technické úrovni záznamu zvuku, asi jako kdyby se při použití současných technologií místo zvuku z mixážního pultu primárně pracovalo se záznamy pořízenými ruchovými mikrofony jednotlivých kamer; netroufám si odhadnout, jak to technicky řešili tenkrát, ale celkově mám z filmu pocit, že na to, že se jedná o rok 1976, jsou dobové možnosti stereofonního záznamu využity prachbídně. OBRAZ se mi naopak (konstantně po celý „zápas“) líbí, jeho syrovost (která může z dnešního hlediska působit jako technická nedokonalost) si s typem hudby Alice Coopera rozumí výborně. Režijní KONCEPCE (stejný režisér koncertu i filmu) je z mé strany bez připomínek pokud jde o koncert, stejně jako o I. a II. třetinu filmu, v té III. mi ale trochu vadí krátké prostřihy na fanoušky s jejich nicneříkajícími superlativy (Alice Cooper jistě je „fantastic“, ale proč to musím slyšet tolikrát?). -------- V titulcích filmu uvedeno: originální název Welcome To My Nightmare; rok výroby 1976, viz http://en.wikipedia.org/wiki/Welcome_to_My_Nightmare_(film) ()

Reklama

Reklama