Reklama

Reklama

Džuon: Široi ródžo

  • Japonsko 呪怨 白い老女 (více)

Obsahy(1)

V jednom domě dojde k brutální vraždě. Puberťák se rozhodne zavraždit celou svou pětičlennou rodinu a následně provést sebevraždu. Po jeho smrti najde policie kazetu, na které byl nahrán podivný hlas neznámé ženy. Má tento hlas ženy něco společného s touto strašlivou vraždou? (LIVINGDEAD)

Recenze (19)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Všem odpůrcům série Saw doporučuju zhlédnout sérii Ju-On. To je teprve recyklace. Ju-on: Shiroi rôjo není formálně špatným filmem, avšak dokáže nudit i na ploše šedesáti minut, což je vskutku jevem nevídaným. Upozorňovat na to, že dlouhovlasé duchařiny mají to nejlepší dávno za sebou, je asi zbytečné. Další díl nejspíš přijde tak jako tak. ()

tombac 

všechny recenze uživatele

Pokus navázat na japonskou sérii Ju-on bez Kayako a víceméně Toshia. Žel bez pořádného bubáka, vynalézavých hunusolekaček, klaustrofobní atmosféry a Shimizua na režisérské sesli to nefunguje a film už v druhé půlhodině nudí až hrůza. Směšná cupitající stařena s basketbalovým míčem v rukou jako náhrada za respektuhodnou Kayako je snad blbý vtip. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Jsem za jedno s Kangaxem. Přiznávám že v Asijských duchařinách mám mezeru, viděl jsem všechny ty důležité ale takové ty béčkové, či méně známé mě teprve čekají. Celá serie Grudge je nadprůměr(a to myslím i remake jedničky). Tenhleten díl mě bavil též vysoce. Díky jeho krátkosti není čas na nějaké kecání a jen se straší. Film jsem si pustil někdy kolem 2 hodiny v noci a teda nepříjemný pocit co jsem měl u scény kde se neustále ta Japonka opakuje jsem už dlouho neměl. Jen mě zklamalo že vždycky odněkud vyběhla ta starší paní, což teda moc dobrý nebylo protože jsem to neustále očekával a pak tedy to napětí vyhaslo. Docela mě udivila atmosféra která byla dokonalá. Škoda že film nebyl jako prvních 15 minut to by byla pro mě dokonalost. Další škoda je k dalšímu dílu kterej se podle mého kvalit nedotýká tomuhle dílu ani po kotníky. ()

Hunter2222 

všechny recenze uživatele

Nechápem, čo je také zlé na tomto diely. Mňa náhodou dosť bavil. Síce to už nie je to, čo Ju-On býval vo svojich začiatkoch, ale ide si to vlastnou cestou. Prvé scény sú vynikajúce! Skvelé hudobné podfarbenie, tajomnosť a niečo čoho sa človek môžeš aj zľaknúť. Ďalšie časti filmu sú na trochu nižšej úrovni, ale to vykompenzuje koniec, ktorý dá všetky príbehy do kopy a vytvorí celkom solídnu pointu. Jediné, čo môžem vytknúť sú slabšie herecké výkony a občas zlá hudba. Celá séria: Ju-on (2000), Ju-on 2 (2000), Ju-on: The Grudge (2003), Ju-on: The Grudge 2 (2003), Grudge: Old Lady in White, The (2009), The Grudge: Girl in Black (2009). ()

ARI50 

všechny recenze uživatele

Nespočet způsobu v divákovy zanechat dobrý pocit na film ale vždyť je to pořád to samé až na pár světlých stránek. ()

AlistairMir 

všechny recenze uživatele

Kayako je Kayako a tahle paní Náhražková v gumové masce neděsí...škoda, jinak to mohlo být opět super. Krom masky, ale vše v cajku ()

Kangax 

všechny recenze uživatele

Skutočne až prekvapujúco dobrý diel už naozaj trochu pridlhej série Ju-on... Zaujímavé, ako ešte aj teraz to mrazenie v chrbte funguje...Samozrejme že nie u každého ako vidno aj tu na CSDF, jednoducho japonské horory sú založené na niečom inom než tie americké či európske..a celkovo tu nie sú populárne.. Áno sú iné, založené na iných princípoch....Skôr na zvukoch, než na hudbe, skôr na depresii než na dementných vtípkoch na odľahčenie... Len ich preboha nepozerajte v dabingu, ale v pôvodnom znení , lebo 50% atmosféry je založených na zvukoch, ktoré pri dabingu sú drasticky potlačené ( myslím hlavne staršie diely Ju-on- tento sa naštastie ešte dabingu nedočkal...) ()

Cedr 

všechny recenze uživatele

Ryuta Miyake se oproti Mari Asato chopil režie s větší vervou a film s bílým duchem v tomto zajímavém projektu dvou šedesátiminutových příspěvků do hororové frančízy Ju-on vychází podstatně lépe. Atmosféra je o poznání lepší hned od velmi povedeného úvodu. Rozpočet bohužel asi nedovolil lepší masky a tak lekačky samotné působí lehce cheesy a trochu podkopávají slušný build-up kterým jim předcházel. Z sesterské dvojce těchto krátkých filmů je Old Lady in White jasným vítězem. 66% ()

DeLaMorte 

všechny recenze uživatele

Další ze série Ju-On bylo pro mne osobně celkem překvapení-mám tuto "ságu" celkem dost rád a právě tímto dílem přichází změna v neopakovatelnosti oproti předchozím dílům...sice celkem bez problémů odhadneme děj,ale lekací scény byli výborně natočené a obvzláště mě zaujal propletený a věkolika časech schodující se děj!Už se těším na druhou část! ()

fr3ak 

všechny recenze uživatele

O dost slabší než Kuroi shôjo. Film zvládne i za tak krátkou stopáž celkem rychle nudit a stará paní s basketbalovým míčem mě opravdu neviděsila, ale spíš pobavila. Zápletka úplně špatná není, ale ve scénáři je několik naprostých nesmyslů (např. nechápu, co tam vlastně dělal Toshio). Jak jsem chválil u druhého filmu zvuk, tak tady je naopak až zbytečně moc velký důraz na zvukové projevy "Shiroi rôjo". Až mě to začalo úplně rozčilovat. Černá poráží bílou o jednu hvězdičku. ()

Rathalos 

všechny recenze uživatele

Dalsi diel serie The Grudge podany trosku inak,ale stale nuda,jednoducho tomu chyba atmosfera,napatie a to take prave hororove,ked clovek pocituje strach pri sledovani filmu,tu som to nenasiel a uz len ta stara s basketbalkou je na smiech...:-) ()

katmandzoo 

všechny recenze uživatele

tento film pozostáva z jednotlivých častí a zo začiatku má možno divák pocit, že spolu nijako nesúvisia a poukazujú len na rôzne spôsoby tej najstrašnejšej smrti a to je smrti z nenávisti, je to celkom dobrý horor, no aj keď japonské horory sú kvalitné, tak tento nepatrí medzi tie najkvalitnejšie..na druhej strane som však bol počas celého filmu v napätí, kedy príde tá strašná scéna, čiže svoju úlohu do istej miery tento horor splnil, lebo strach v ňom je značne zastúpený..čiže podľa mňa taký priemerný japonský horor.. ()

Likan7 

všechny recenze uživatele

Skvělá hutná atmosféra a trochu jiná pravidla (duch nechodí jak po mrtvici, ale celkem vitálně běhá, takže jste nervózní, odkud přiběhne ta paní s míčem). Po první skvělé scéně sice hodnocení jde trochu dolů, ale výborná vysvětlovací scéna, která dost zamrazí, to celé zase nakonec na průměr, ale v rámci série povedené dílo. ()

Pitryx 

všechny recenze uživatele

Kupodivu jsem se v tom nezamotal, a to ani když titulkáří udělali z jedné postavy dvě. Totiž vraha nazvali jako Atsuku, ale v novinách o něm píší jako o Atsujim. Snímek je svým způsobem opakování jednoho a téhož, ale návaznost tu je, protože v jednom jediném záběru vidíme ducha Toshia z předešlé série. To je však jediná věc, která sérii a tento film spojuje. Tudíž se to dalo celé pochopit. Já to kupodivu přečkal, i když se tam skoro nic neděje a za to musím tu dvacku dát. ()

blondboss 

všechny recenze uživatele

Som síce fanúšikom tejto hororovej série, ale tieto japonské doplnky ma akosi nikdy nedokážu zaujať a poriadne vystrašiť. Je pravda, že tu bolo pár momentov, kedy som sa zľakol, ale zároveň tá stará babizňa mi prišla skôr smiešna ako strašná, tak hneď ma to prešlo. V zásade celkom fajn film, ale v rámci žánru iba ťažký priemer. 55 % ()

HanzoBureshi 

všechny recenze uživatele

Stejná kletba, ale místo Kayako tu máme Old Lady in White a to je možná dobře, protože ten film není teda nic moc. První záběry a hudba naladí velkou nostalgii na Ju-on: The Curse, ale pak je tu první scéna, kde vozí týpek dort ve vánočním obleku a já si hned řekl, že to nebude tak dobrý, no a opravdu to tak bylo. Otřesná kamera, otřesné herecké výkony, špatné lekačky. Vypadalo to jako teleshopping ze školní dílny a působilo to jako nějaký vtip. Nejvtipnější na tom celé ale je, že je to pořád lepší něž třetí díl z americké dílny z téhož roku The Grudge 3. Mé hodnocení: 3/10 ()

Figuto 

všechny recenze uživatele

Stejně kvalitní jako ostatní Ju-ony. V mírných obměnách pořád to samé. Jednoho pohltí zlo, vyvraždí rodinu, zabije sebe, v domě začnou strašit duchové zavražděných, nově příchozí jsou stiženi kletbou, duch je pronásleduje, odnese, zabije. ()

drkaldj 

všechny recenze uživatele

Kamera není zrovna moc dobrá. To samé platí o hereckých výkonech. Příběh docela rychle skáče a nedokáže být moc ucelený (nemluvě o tom že je tak jednoduchý a jednotvárný až nedává smysl. Fakt zde chybí spousta vysvětlení a nějaké základy příběhu). Alespoň že ten démon (žena v bílém) vypadá trochu děsivě když už nic. ()

Reklama

Reklama