Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nezávislý strukturovaný snímek vypráví příběh filmového režiséra Nica (Julian Sands). Retrospektivně se zaobírá jeho dětstvím i dospíváním, kdy měl jako šestnáctiletý (Jonathan Rhys Meyers) poměr s dívkou, jejíž otec umíral, později se zapletl do brutální vraždy mladé Italky a nakonec si našel maskování ve sňatku s frigidní ženou. Souběžně s jeho osudem sledujeme příběh Adama a Evy, jejichž epizody jsou paralelami k Nicovu životu a ukazují, že lidská nevinnost - nejen ta sexuální - už pomalu přestává existovat. (Morien)

(více)

Recenze (23)

bassator 

všechny recenze uživatele

V mnoha věcech velmi originální snímek, který má pár šokujících vrcholů, ale i pár absolutních nesmyslností. Na část kdy se Jonathan Rhys Meyers připletl k vraždě "mladé Italky" jsem zíral s otevřenou pusou a nemohl jsem uvěřit co se tam stalo. To byl vrchol filmu. Ale bohužel tu byly i nesmyslné, stále se opakující pasáže o Adamovi s Evou, které mi přišly ABSOLUTNĚ zcestné. To mi tak trochu zkazilo celkový dojem z filmu... - 31. 1. 2011 - 65% ()

castor 

všechny recenze uživatele

Mám rád nezávislou tvorbu, ale možná by mohl příště anglický režisér Figgis přiložit návod k použití. Přiznávám, že je bezesporu zajímavým filmařem a umělcem, což dokázal alkoholickým opusem Leaving Las Vegas. Tentokráte ale natočil přinejmenším obtížně stravitelný kousek. Neustále nám předkládá retrospektivy i divoké montáže ze života muže (a to v několika etapách až do dospělosti, kdy žije s frigidní manželkou), řadu snových sekvencí, několik brutálních úmrtí. Hřebík do rakve zasazuje tehdy, kdy vše prokládá (vizuálně zajímavým) příběhem Adama a Evy (černoch a zrzka), kteří se vynoří z vody, za přihlížení bílého koně, aby je v závěru z ráje vyhnali neurčení rasisté se psy. Nechápal jsem souvislosti, jednání postav, zdravý rozum režiséra a scénáristy v jedné osobě. Herecky zaujme Julian Sands i Saffron Burrows, hlavního hrdinu ve věku dospívání si pak vystřihl Jonathan Rhys-Meyers, který ve svém mladém věku ztvárňuje velmi zvláštní postavy (snad s výjimkou romance Blafuj jako Beckham) - jeho snažení vyvrcholilo spoluprácí na amorální romanci Match Point samotného Woodyho Allena. ()

Reklama

GlamourCat odpad!

všechny recenze uživatele

K ničemu, nudné, maximálně nechutné a trapné! Nevím co si kdo myslel, že natočil takovou blbost, ale hodně lidí skočilo na to, že se jedná o "umění". Stefano Dionisi to možná trošku zachraňuje, ale všechno se to vleče, je to statické, bez děje a spádu a překvapení. "Biblické výjevy" bylo další, co mě vedlo k tomu, dát tomu filmu odpad. ()

Morien 

všechny recenze uživatele

2008: Nádherný meditativní snímek, který si nejvíce užijete, máte-li zrovna depku nad zkažeností naší planety a jako jediný možný způsob přežití vidíte únik do nekonečného poetického světa snění. A kdyby ne úžasný impresionistický obraz, tak naprosto dokonalá hudba vás určitě dostane. ♥ --- 2020: Haha, tak dneska už vůbec nechápu, o čem jsem to tenkrát mlela. Hudba mě přivádí k šílenství a opravdové emoce ve mně vzbuzuje pouze/nejvíce epizoda ze šestnáctého roku života. Tehdy mi na tom asi nejvíc imponovalo, jak moc to bylo odlišné od filmů, na které jsem byla do té doby zvyklá. ()

Aquarius 

všechny recenze uživatele

Škoda tých posledných dvoch scén, teda nehody v púšti a vyhnania z raja, ktoré svojou príšernou úrovňou a v druhom prípade aj nevhodne zvolenou hudbou skopávajú tento inak krásne harmonicky lyrický film do mierneho nadpriemeru. Už len kvôli úžasným snom Her a His Dream stojí strata (nielen) sexuálnej nevinnosti za pozretie. ()

Galerie (7)

Reklama

Reklama