Reklama

Reklama

Cuba Gooding Jr. ztvárnil v tomto biografickém dramatu neurochirurga Bena Carsona. Film vypráví inspirativní příběh chudého chlapce, který překonal množství nelehkých překážek, aby se stal jedním z nejlepších světových chirurgů. Cuba Gooding Jr. si zahrál v biografickém filmu, který vypráví strhující životní příběh Bena Carsona, muže který toužil stát se lékařem. Pocházel z nuzného prostředí, ve škole měl slabý prospěch a navíc vznětlivou povahu, což jsou velké překážky k dosažení tak vysokého cíle. Ovšem díky své matce, jenž dvě děti vychovávala sama, ovšem vedla je k houževnatosti a snaze dosáhnout úspěchu navzdory nepřízni, se Carson nakonec stal jedním z nejuznávanějších dětských neurochirurgů na světě. A od prezidenta Geoge W. Bushe za to získal Medaili cti, nejvýznamnější civilní vyznamenání. V rodině Carsonových zkrátka nepovažují za odpověď, že něco nejde. (HBO Europe)

(více)

Recenze (54)

larelay 

všechny recenze uživatele

Po narocnom dni si clovek vecer sadne k telke a povie si: Potrebujem nieco pozitivne, nieco nenarocne, nieco vesele, ale zaroven ludske a zo zivota. Tentokrat to vyhrali Nadane ruky a pribeh Bena Carsona. Ucel splnilo, ja sa citim ovela lepsie, film zahrial na dusicke a zaroven som sa opat raz dozvedela nieco viac o vynimocnej ludskej bytosti. Z filmu je televizna tvorba citit na hony, ale vyborne herecke vykony mladeho Bena a jeho matky su famozne, Cuba ma vsak bohuzial opat nepresvedcil. Vrelo odporucam vsetkymi desiatimi :) ()

arbitr 

všechny recenze uživatele

Stoji za to vidět skutečný příběh lékaře, který to v mládí neměl lehké, ale díky mámě a své pílI se vypracoval na jednoho z nejlepších neurochirurgů na světě. Hudební složka jeho umění podtrhuje, musím však souhlasit, že jediný rušivý element je představitel hl.role. Zvláště na vysoké vypadal jako jejich docent a ne spolužák. Zahraje ještě někdy alespoň jako ve filmu Jerry Maguire? ()

Reklama

KrestanFilms 

všechny recenze uživatele

Příběh skoro jako pohádka... Ateistům bude následující věta znít urážlivě, ale... Myslím že v životě tohoto muže je vidět Boží požehnání, přesto že to ve filmu nebylo zdůrazněno dostatečně. Tento film mne opravdu zaujal... Ne pro samostatný zákrok oddělení siamských dvojčat, ale jako celek. Vývoj člověka, který se zprvu zdál být neschopný až do osoby, k níž vzhlížejí naděje mnohých... Některé oblasti sice zůstaly jakoby otevřený, nedokončeny... ale i tak film "pohladil" po duši. Drobné mínus - omezil bych účast na operacích... TIPseznam dalších křesťanských filmů. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

"Vždy zvládneš všetko to čo ostatní, ibaže ešte lepšie..." C. Gooding nikdy nepatril medzi hercov, ktorých by som vyhľadával, ale tento malý tv film o zázračných rukách Dr. Carsona ma zaujal. Dnes sa zrastené dvojčatá oddeľujú bežne, hoci stále ide o mimoriadne náročnú operáciu. Dovtedy to však nikto úspešne nezvládol. Film odkrýva detstvo B. Carsona i jeho cestu za doktorským titulom a uznávanou osobnosťou. Keď si tak spätne vybavujem filmy, v ktorých C. Gooding hral, tak ide pravdepodobne o jeden z jeho najlepších filmov aj keď iba televízny. 80%. ()

Kryšpín 

všechny recenze uživatele

Nádherný a dojemný příběh u kterého máte slzy v očích, i když je všechno v naprostém pořádku. Většina filmů je ve stylu "Jak Honza ke štěstí přišel", ale tady štěstí nemá co dělat. Všechno je to vypracovaný tvrdou pílí a podporou osoby, na které vám nejvíce záleží. Určitě jste slyšeli - uč se a někam to dotáhneš. Nevěřili jste tomu, co? Ale i touto cestou se můžete dostat na vrchol. Pokud jste tedy opravdu vyjimečným... A nebo v sobě máte něco vyjimečného. Jako má Ben Carson vyjimečné ruce. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (2)

  • Herečka Kimberly Elise, ktorá hrá Benovu maminu, je len o necelý rok staršia ako Cuba Gooding Jr., predstaviteľ dospelého Bena. (dodo24)

Reklama

Reklama