Reklama

Reklama

Několik klanů Yakuza soupeří v japonském podsvětí o přízeň vůdce své rodiny. Tento boj o moc nemá konce a ve zkorumpovaném světě, kde neexistují hrdinové, ale jen zrady a pomsty, nejde o to, dostat se na vrchol, ale především o přežití...  V čele zločinecké rodiny Sanno-kai, japonského nejmocnějšího syndikátu z podsvětí, stojí Předseda. Jeho pravou rukou je Ikemoto, jež řídí každodenní byznys. Předsedovým největším rivalem je Murase. Předseda má za to, že Ikemoto se dostal v rámci svého pohodlí až příliš blízko k Murasovi a žádá, aby se od sebe distancovali. Ve snaze uklidnit Předsedovo podezření, Ikemoto nařídí Otomovi, jednomu z mechaniků, aby přinesl několik důkazů, že oba gangy proti sobě brojí. Jenže to je jen začátek nemilosrdné série zrad a konfliktů. Netrvá dlouho a několik klanů Yakuza se chladnokrevně snaží získat peníze a především moc. Intriky a krátkodobá hra na věrnost vrcholí. V tomto zkorumpovaném světě neexistují hrdinové, v tomto boji stojí zlo proti zlu a spirála války gangů nemá konce... (oficiální text distributora)

(více)

Diskuze

Krysap

Krysap (hodnocení, recenze)

Chudák ten černoch.. se musim smát, jen si na něj vzpomenu.. :-D Jinak pokud jde o stopáž, tak mně to dlouhý nějak nepřišlo..

Příspěvek byl smazán administrátorem.

JFL

JFL (hodnocení, recenze)

Co se sakryš mají ti zdejší komentátoři s tou délkou? Kitano je prostě nadprůměrný Japonec, tak si pořádného mafiánského macka může dovolit, obzvláště, když s ním dokáže zahrát takovéhle famózní divadlo.

Dudek

Dudek (hodnocení, recenze)

V Cannes zřejmě příliš nenadchnul - „Je to opravdu ohavnost! Nejhorší film v soutěži! Nepovedený návrat Takeši Kitana k jakuza filmům jen vrší sled násilí mezi dvěma rivalizujícími klany,“ hlásají titulky a kritik Le Mondu Jacques Mandelbaum říká jasně: „Tato cesta v čase se unavenému Kitanovi nepovedla.“ (zdroj: aktualne.cz)

Max-Wesslo

Max-Wesslo (hodnocení, recenze)

jen jsem dal prekladat 'outrage', nabizi to desitky prekladu a mnohem vystiznejsi bude neco jako nasili nebo vztek, ale zprznit je krasne slovo. ten japonsky nazev je odvozen od anglickeho, jestli se nepletu (zkus si ho pomalu vyslovit).

Související novinky

5. ročník festivalu japonského filmu a kultury

5. ročník festivalu japonského filmu a kultury

15.01.2012

Ve dnech 20. – 26. ledna 2012 proběhne v pražském kině Lucerna Festival japonských filmů Eiga-sai 2012. Výrazně rozšířený 5. ročník festivalu nese podtitul „Pocta Kitano Takeshimu“ (Hommage à Kitano… (více)

Kitano opět ve spárech yakuzy

Kitano opět ve spárech yakuzy

05.12.2009

Takeshi Kitano je bezesporu všestranný tvůrce, ale na mezinárodní scéně se prosadil hlavně díky gangsterkám a drsným kriminálnkám. Těmto žánrům se však na celých deset let odcizil. Teď se ke kořenům… (více)

Reklama

Reklama