Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Snímek je prvním v sérii několika velmi úspěšných amerických filmů na téma "plážová párty", které všechny režíroval William Asher. Profesor antropologie Robert Orwell Sutwell v tomto filmu spolu se svou sekretářkou Marianne studuje, většinou s pomocí dalekohledu, sexuální zvyky teenagerů. I když by si profesorova asistentka přála, aby její šéf už přestal myslet na bikiny a surfaře, výzkum přináší první pozorování. Surfující mládež v čele s Frankiem a Dee Dee si příliš sexu neužívá, zato ale hodně zpívá, bojuje s motorkářským gangem, který vede Eric Von Zipper a který Dee Dee v jeden moment dokonce unese, a tancuje na písničky Dicka Dalea a kapely Del Tones. V jednom záběru se překvapivě objevuje i Vincent Price. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (5)

Slasher 

všechny recenze uživatele

Po geek stránce významný počin, který spustil celou vlnu beach-party filmů. Jinak ale úplně banální a hloupá komedie, byť teen, tak s hlavní postavou šmíráckýho profesora-badatele, který pozoruje podobnost v chování odvázaný mládeže na pláži a primitivních křováckých kmenů. Pár vysoce otravných postaviček, spousta debilních zvukových efektů, hlášky typu "you’re brainwashing her with your beard!". Není úplně lehký udržet pozornost (vydržíš do konce, odmění tě Vincent Price), z dnešního pohledu fajn asi jedině jako časová kapsle. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Akysi predchodca vsetkych tych palzovych filmov? Prvy diel z trilogie je vacsinou najlepsi, tuna to plati dvojnasobne. Film natocil reziser William Asher roku 1963 a to dodnes poznat. Tancuje sa, spev dokonca aj surf tu bol. K spokojnosti a 4. hviezdam mi chybalo plachtenie a potapanie sa. Dialogy naprosto obycajne prevladali, tak to mam vo filmoch rad    : 54 % ()

TO 

všechny recenze uživatele

Profesor na pláži zkoumá chování mladých lidí. Hodně průměrná letní romantická komedie – muzikál. Není ničím zvlášť zajímavá. 50% ()

Babous 

všechny recenze uživatele

Báječná letní plážová atmosféra a pár hezkých písniček bohužel nezachrání příšerný příběh a ubohé herecké výkony. Ke konci se to trochu zvrhlo v grotesku bez nápadů. ()

Reklama

Reklama