Reklama

Reklama

Czas honoru

(seriál)
Polsko, (2008–2014), 74 h (Minutáž: 45–50 min)

Hrají:

Jakub Wesołowski, Agnieszka Więdłocha, Jan Englert, Maja Ostaszewska, Maciej Zakościelny, Ewa Wencel, Krzysztof Globisz, Piotr Adamczyk, Karolina Gorczyca (více)
(další profese)

Série(7) / Epizody(90)

Obsahy(1)

Třináctidílný seriál sleduje osudy skupiny v Anglii vycvičených záškodníků, kteří mají roku 1941 na území Polska co nejvíc znepříjemňovat život Němcům. Ne vždy jde všechno jednoduše, potkávají i své bývalé známé, a ne vždy je jasné, kdo pomůže a kdo je udavač. Nechybí ani milostná zápletka. (honajz)

Recenze uživatele LukasKalasek k tomuto seriálu (2)

Czas honoru (2008) 

Kdo by to byl do těch Poláků řekl. Vrátili se snad doby Čtyři z tanku a pes? Opravdu jsem nečekal, že dokáží vyprodukovat vynikající televizní seriál se skvělou hudbou, historicky autentickou zápletkou a obstojnými hereckými výkony. Přirovnal bych to asi k našim Četnickým humoreskám (bez skvělého českého humoru tedy), přirovnání k Bratrstvu neohrožených mi přijde trochu přehnané. Jediná věc co mi vysloveně vadila byli polsky mluvící němečtí vojáci, přece jenom kdyby mluvili německy, dodalo by to tomu tu pomyslnou třešničku na dortu. ()

Powstanie (2014) (S07) 

Jak jinak zakončit seriál o polském odboji než legendárním Varšavským povstáním. Jedno z nejlepších ztvárnění tohoto největšího a také osudného ozbrojeného výstupu Armie Krajowe proti okupantům. Seriál by si zasloužil pokračování o Prokletých vojácích. Żołnierze wyklęci, bojující tentokrát proti sovětským osvoboditelům (čti: okupanti), kteří si v ničem nezadali s těmi německými. ()

Reklama

Reklama