Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Touha tančit… Touha milovat… „Love and Dance” je film, v němž se mezi rytmem a tancem rodí láska, ve kterém první krůčky hrdinů po parketu strhnou lavinu nečekaných událostí. Hlavní hrdinka snímku, začínající novinářka Hania, nesměle přešlapuje na prahu kariéry. Právě dostala úkol, jenž se má stát jejím vstupním testem. Jenže svět, do kterého vyzbrojená diktafonem právě vyrazila, obrátí její dosud poklidný a pečlivě naplánovaný život vzhůru nohama. Objeví v něm vášeň, rytmus a hudbu a nechá se jimi zcela pohltit. Seznámí se s Wojtkem, milovníkem street dance, který sní o kariéře na Broadwayi, a začne pod jeho vlivem přemýšlet, zda je se svým současným, poněkud přízemním snoubencem skutečně šťastná. Na tanečním parketu také Hania zjistí totožnost muže, který se dobrovolně zřekl práva být jejím otcem. Charismatický tanečník Jan Kettler nepřijíždí do Polska jen proto, aby připravil polské závodníky na European Dance Show. Má mnohem důležitější cíl: vyrovnat se s vlastní minulostí. Podaří se mu napravit staré chyby a vyvarovat se nových? Bude schopen navázat vztah s dcerou, kterou nikdy neviděl, či přesvědčit Wojtka, že obětuje-li své kariéře lásku, udělá stejně tragickou chybu jako kdysi on sám? U zrodu celého příběhu stojí tanec, jenž nenávratně změní osudy všech hrdinů. V jeho svůdném rytmu vyjdou najevo dlouho skrývané stesky, tajemství, možná se v něm zrodí i láska. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (72)

ivishka 

všechny recenze uživatele

Viděla jsem tuto skvělou hudební, romantickou, taneční a především polsky svou lahůdku hned několikrát a musím říct, že poláky obdivuju. To co češi nedokážou a to jest udělat z "převzatého tématu" nový film v jiných rozměrech, který si zahraje na duše všech ať je to jak chce musíte přiznat, že s Let´s Dance to má svou určitou jediností společného jen velmi málo a taneční mistr je opravdu velkým mistrem a skvělý Mateusz Damiecki a jeho tělesné kreace hodné pohledu bohů...Miluji, když je ve filmu na co koukat a tady nebylo jen pár hezkýh tvářiček, ale opravdový příběh..Vtipné na tom je, že jsem se poprvé na to podívala obráceně, jelikož to mám stáhlé na části takže jsem dříve viděla konec než začátek ale poté jsem si to pustila ještě párkrát a musím říct, že mě neomrzel a nepřišla jsem ani jednou na "mouchu". ()

Bety88 

všechny recenze uživatele

Nikdy jsem si nemyslela, že rozdíl mezi americkým tanečním filmem a evropským bude takový rozdíl. Bohužel je a velký. Američtí herci hrající v těchto filmech jsou většinou tanečníci, tady nejspíš ne, a je to hodně vidět. Polským tanečníkům chybí šmrnc, vytancovanost a plynulost na kterou jsme zvyklí. Dorazila mě už jedna z prvních scén, kdy se hlavní hrdina snaží tančit s míchačkou na maltu a roztrsá se na celé staveniště. Nemluvě o velmi vtipné roznožce, kterou začíná každou sestavu. Jediné co si z tohoto filmu odnesete je, že všechni polské taneční naděje jezdí na kole. Ministerstvo životního prostředí má jistě z polské mládeže radost. ()

Reklama

mat.ilda 

všechny recenze uživatele

A teď si skočíme hezky po slovansku - téměř opravdově, s mírně naivním romantickým přístupem, přesto bez pachuti zámořského umělého sladidla. Sousedsky známé, ale čecháčkovské šaškování nečekejte, hudebně nepřevratné, jen slušně rozmanitá mixáž, tanečně neobjevné, až na dva silné výstupy a nakonec herecky neuzemňující, avšak veskrze příjemné. ()

SG_ever 

všechny recenze uživatele

Překvapivě zábavná, dvouhodinová podívaná. Jestli herci neumí tančit nevím, nejsem odborník přes tanec. Každopádně herecké výkony byli odvedeny špičkově, film se vyvaroval hluchých částí a po celou dobu stopáže se dobře bavíte. Hlavní ženská postava je krásná, tanečník má charisma a celý příběh je poutavý. Určitě doporučuji ! (75%) ()

beyli 

všechny recenze uživatele

Úžasný, úžasný, úžasný, úžasný !! Neskutečně krásný film, na takové žánry sice moc nejsem, ale tento film jsem si hned ze začátku zamilovala. Musím přiznat, že ze začátku jsem si myslela, že to bude nějaká Polská blbost ve stylu Let's Dance, nebo Hříšného tance, něco z těchto filmů to v sobě mělo, ale jinak to bylo zas něco jiného. Můžu se 100% jistotou říct, že je to můj nejoblíbenější Polský film, i když jsem zatím žádný jiný neviděla. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (2)

  • Autor filmové hudby Łukasz Targosz pozval ke spolupráci Jennifer Batten, legendární kytaristku Michaela Jacksona. Její charakteristický styl hry uslyšíme ve filmu v novém aranžmá světového hitu krále popu „Dirty Diana”. [zdroj: Bontonfilm] (POMO)
  • Příprava na taneční scény trvala několik měsíců. V té době tanečníci, z nichž valnou většinu tvořily mistrovské páry, strávili ve zkušebním sále více než 300 hodin. Vypili asi 900 litrů vody a prošlapali podrážky několika desítek párů tanečních bot. [zdroj: Bontonfilm] (POMO)

Reklama

Reklama