Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Touha tančit… Touha milovat… „Love and Dance” je film, v němž se mezi rytmem a tancem rodí láska, ve kterém první krůčky hrdinů po parketu strhnou lavinu nečekaných událostí. Hlavní hrdinka snímku, začínající novinářka Hania, nesměle přešlapuje na prahu kariéry. Právě dostala úkol, jenž se má stát jejím vstupním testem. Jenže svět, do kterého vyzbrojená diktafonem právě vyrazila, obrátí její dosud poklidný a pečlivě naplánovaný život vzhůru nohama. Objeví v něm vášeň, rytmus a hudbu a nechá se jimi zcela pohltit. Seznámí se s Wojtkem, milovníkem street dance, který sní o kariéře na Broadwayi, a začne pod jeho vlivem přemýšlet, zda je se svým současným, poněkud přízemním snoubencem skutečně šťastná. Na tanečním parketu také Hania zjistí totožnost muže, který se dobrovolně zřekl práva být jejím otcem. Charismatický tanečník Jan Kettler nepřijíždí do Polska jen proto, aby připravil polské závodníky na European Dance Show. Má mnohem důležitější cíl: vyrovnat se s vlastní minulostí. Podaří se mu napravit staré chyby a vyvarovat se nových? Bude schopen navázat vztah s dcerou, kterou nikdy neviděl, či přesvědčit Wojtka, že obětuje-li své kariéře lásku, udělá stejně tragickou chybu jako kdysi on sám? U zrodu celého příběhu stojí tanec, jenž nenávratně změní osudy všech hrdinů. V jeho svůdném rytmu vyjdou najevo dlouho skrývané stesky, tajemství, možná se v něm zrodí i láska. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (72)

gegina31 

všechny recenze uživatele

Na Poláky to šlo, ale občas to bylo až trapný. Milostná zápletka nesmyslná. Ona dělala, jako by s tím svým snoubencem (pardon ženichem) měla 4 děti a hypotéku, nechápu co měla za problém. To si radši vezme někoho, koho ve skutečnosti nechce. A ten konec byl teda úplně děsnej. Kdyby ten její seladon nepřijel, tak se v tom obilí na těch 5 metrech čtverečních prochází dokud nenapadne sníh. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Tak i Poláci si zachtěli zatančit v přítomnosti zapadajícího slunce, bezchybně nasvícených klubů, nánosů klišé, dokonale vypadajících lidech a očekávatelných scénáristických berliček. Shodili rukavice a chtěli si to rozdat se zaoceánskými tanečními jednohubkami. A stejně jako ony spoléhaly na to, že povedené taneční kreace divákovy stačí. A vlastně docela stačí. Podívaná bez větších ambicí seskládá vyjma očekávatelné lovestory z několika klasických překážek (budoucí manžel-hňup) a šlape si to do finále, které nejen všechny žánrové divačky musí těšit!! ()

Reklama

Jeremiah 

všechny recenze uživatele

Když se spojí tanec, vášeň a láska a tím vším se zatřepe, může vzniknout něco, co vám přinese do duše radost a nový elán. Právě toto se mi přihodilo s tímto filmem. Pokud jsou navíc dobře vybraní protagonisté, kterým toto uvěříte potom je na světě zase o něco lépe.. Krásní a milí lidé, nádherné taneční choreografie a atmosféra kmitající nahoru a dolu jako proud vody v tobogánu. Co chtít v dnešní hektické době více , že ? Je tam samozřejmě několik slabších pasáží, ale i tak stojí za to dát tomuto filmu šanci. ()

pirulka 

všechny recenze uživatele

Dá sa povedať, že v súčasnosti je tanečných filmov naozaj mnoho a teda môžu sa zdať na jedno kopyto- no táto snímka od našich susedov ma veľmi príjemne prekvapila. Sympatickí herci, ktorí nenásilne a pomaličky prehlbovali svoj vzťah, krásny soundtrack, pekné tanečné čísla, zápletka otec a dcéra. Odnášam si celkom príjemný zážitok. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Kdyby to nebylo tak zbytečně dlouhé, tak je to celkem fajn. Je tam nějaký odkaz na polské reálie a historii, ale není toho tolik, aby to stejně nevypadalo místy hodně americky. Skoro je ale škoda, že byl snímek laděn jako komedie, protože jako drama by mohl být lepší. Nikoli výjimečný, ale lepší asi ano. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (2)

  • Příprava na taneční scény trvala několik měsíců. V té době tanečníci, z nichž valnou většinu tvořily mistrovské páry, strávili ve zkušebním sále více než 300 hodin. Vypili asi 900 litrů vody a prošlapali podrážky několika desítek párů tanečních bot. [zdroj: Bontonfilm] (POMO)
  • Autor filmové hudby Łukasz Targosz pozval ke spolupráci Jennifer Batten, legendární kytaristku Michaela Jacksona. Její charakteristický styl hry uslyšíme ve filmu v novém aranžmá světového hitu krále popu „Dirty Diana”. [zdroj: Bontonfilm] (POMO)

Reklama

Reklama