Reklama

Reklama

Na jedné straně příběhu je Igor, profesionální boxer, jehož život se zastaví, když zjistí, že má vážně poškozený mozek roky strávenými v boxerském ringu. Odmítá podstoupit operaci a ví, že jeho dny jsou sečteny. Zpočátku se s diagnózou nedokáže smířit a hluboké deprese utápí v alkoholu, v drogách a v náhodných sexuálních známostech. Teprve později si uvědomí, že po jeho smrti po něm nezůstane nic. Jeho poslední touhou je zplodit vlastní dítě. Na druhé straně příběhu stojí mladá vietnamská imigrantka Yen Ha, která souhlasí, že Igorovi porodí dítě, ale výměnou za polské občanství. Igorově zdraví se začíná postupně zhoršovat a jejich plán se začne komplikovat, když se do sebe postupně zamilují. OCENĚNÍ: Cena Zlatá Afrodita 2009 (nejlepší hraný film), Cena CIFF (nejlepší herecký výkon v hlavní roli) (Film Europe)

(více)

Recenze (3)

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Od Wrony jsem už jeden životní absinth ochutnal (Křtiny) a protože se to sice těžce trávilo, ale dobře chutnalo, dal jsem si další dávku v podobě tohoto bijáčku. Moja krev je určtě taky hodně silná, ale pod podmínkou, že se nějakým způsobem dokážeš ztotožnit s hlavním hrdinou, což já bohužel nedokázal. Upřimně řečeno, díky jednání a uvažování hlavních hrdinů jsem si připadal jak na ostrově malomocnejch. Typicky silný polský atributy, syrovost, scnénová realnost, výborný herectví a kvalitní filmařina jsou tady k zastižený, ale příběh mě bohužel příliš nesed. ()

Mulosz 

všechny recenze uživatele

Podle nastinu tematu by se dalo usuzovat, ze dusevne zdravy jedinec takovou projekci dobrovolne nenavstivi, ale zdani klame. Polaci jsou proste mistri, plati to i mladych debutantech vcetne Marcina Wrony, ktery v tomhle filmu dokazal uplest z hovna bic a jeste s nim zasvihat. Po posledni replice boxera a s nastupem zaverecnych titulku doted citim, jak mi pomalu telem projizdi mraz od hlavy az k pate a po tvarich se mi kouleji slzy jako hrachy. ()

Harry_ 

všechny recenze uživatele

Naturalistická love story v kulisách současného Polska sleduje smrtelně nemocného boxera Igora, kterému přijde do cesty křehká Vietnamka Yen Ha. Igor nabízí občanství výměnou za porod jeho dítěte, dříve než zemře. Yen Ha souhlasí, ale není to pro ni jednoduché rozhodnutí, Igor není zrovna romantický typ. Viděno: Febiofest 2010. ()

Reklama

Reklama