Reklama

Reklama

La patrulla perdida

  • angličtina The Lost Patrol
všechny plakáty

Obsahy(1)

"Ztracená hlídka": Pouhých 20 minut má příběh jedné republikánské vojenské hlídky, která prochází nepřátelskou linií, aby sabotovala hlavní komunikační centrum ve Francově armádě; přípravy na tuto operaci trvaly dlouhé tři roky. Film vypráví o podivuhodném uskupení "Dětí noci" (Los Niños de la noche), vojenské jednotky "XIV Cuerpo Guerrillero del Ejército Popular de la República", která bojovala v Andalusii během občanské války a významně se podílela na důležitých a nebezpečných sabotážních operací na domácí frontě.
Režisér a scénárista Guillermo Roja se setkal s několika členy této jednotky, aby vyprávěl jejich příběh a věrohodně vylíčil zážitky andaluských veteránů španělské občanské války. (Rosalinda)

(více)

Zajímavosti (3)

  • Film se odehrává v roce 1936 a nemá nic společného s americkým filmem z roku 1934 Ztracená patrola, snad "jen" ten ztracený oddíl v nebezpečných podmínkách kdesi ve válce. (Rosalinda)
  • Film byl oceněn Čestným uznáním ("Mención Honorífica") v VIII. Soutěži krátkých filmů nadace Bancaja ("VIII Concurso de Proyectos de Cortometrajes de la Fundación Bancaja"). (Rosalinda)
  • Natáčení probíhalo od 17. do 24. července 2008 ve španělských provinciích Córdoba a Sevilla. (Rosalinda)

Reklama

Reklama