Reklama

Reklama

Gruffalo

(TV film)
  • Velká Británie The Gruffalo (více)
Krátkometrážní / Animovaný / Rodinný / Fantasy
Velká Británie / Německo, 2009, 27 min

Bajka o myšce chytré jako liška, moudré jako sova a lstivé jako had. Gruffalo, půlhodinový animovaný film, vycházející z klasické obrázkové knížky spisovatelky Julie Donaldsonové a ilustrátora Axela Schefflera, vypráví kouzelný příběh o myšákovi, který chodí po lese a hledá oříšek. Potkává tři predátory, kteří ho chtějí sežrat – lišku, sovu a hada. Aby přežil, musí odvážný myšák použít svůj důvtip. Prohlašuje, že se má setkat s příšerným netvorem Gruffalem a predátoři se jeden po druhém dají zděšeně na útěk. Myšák si věří čím dál tím víc. Nic se mu v lese nemůže stát. Dokud nezajde za roh a neocitne se tváří v tvář příšernému plodu své představivosti, samotnému Grufallovi. Znovu musí vynaložit velké úsilí, aby unikl nebezpečí. Nakonec najde oříšek a může si ho v klidu sníst. (Česká televize)

(více)

Recenze (53)

Matty 

všechny recenze uživatele

Malé velké bajkovité dobrodružství a (díky hudbě i lehce dojemný) hold imaginaci. Příjemně se na to kouká, ještě příjemněji se to poslouchá. Chtěl bych vyrůstat na pohádkách čtených Helenou Bonham Carterovou. ()

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Dětský příběh (nebo bajka?) o myšce chytré jako liška, moudré jako sova a lstivé jako had. Neurážející, příjemná oddychovka pro dospělé a učiněný ráj pro děti. ()

Kryšpín 

všechny recenze uživatele

Bajkovský Gruffalo o roztomilé myši, která má však skryté vlastnosti ostatních zvířat (lstivost a moudrost), jenž se projeví v případě nebezpečí. Hezký komentář doprovázen s příjemnou hudbou. Takové pohádky mi chybí. Kde jsou ty doby, kdy před spaním jsme slyšeli z úst našich rodičů nebo prarodičů krásné příběhy po kterých se příjemně usínalo? Díky těmto krátkým filmům se do těchto dob můžeme vrátit. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Kouzelný kraťas, který sice v souboji s meganápaditou pixarovkou neobstál, ale vůbec to nevadí. Skvělý dabing, příjemně stylizované postavy všech obyvatel lesa (liška byla nejlepší), obzvlášť povedená scénka s průchodem močálu, žábami a čápem. Čtyři a kousek. ()

Arbiter 

všechny recenze uživatele

[Kraťas] Klasická rýmovaná vyprávěčka, která mě poslala pocitově do dětských let, což se dlooouho nepovedlo žádné jiné pohádce, jen tak mimochodem. Strach, smutek, nostalgie, hrdinství nebo smích. To zapnou spolehlivě Pixarovky. Ale tohle bylo jiné. Vážně jsem opět zažil ten pocit, kdy jsem obklopen houštinou příliš dlouhé peřiny bojoval s chřipkou a poslouchal desky s vyprávěnými pohádkami. Škoda animace postav. Absence řeči těla to dost zabíjela. Raději jsem semtam i zavřel oči a představoval si příběh po svém. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Příjemné překvapení. Zprvu jsem měl strach, že z toho bude okopčená veverka Scrat, příběh se však naštěstí vydal úplně jiným směrem. Tohle je jak pro děti tak dospělé ! * * * * ()

hippyman 

všechny recenze uživatele

krásná bajka o tom, jak moudrostí vyzrát na drsná pravidla přírody... jenže lež má krátké nohy a bude potřeba umět hodně dobře bruslit na tenkém ledě! kouzelný animák s překvapivou pointou a přímo nadpozemskou hudbou od reného aubry není jen pohádkou pro nejmenší, nýbrž filmem pro celou rodinu, hřejivým pohlazením v každé roční době, lískovým oříškem pro všechny... 100% ()

swamp 

všechny recenze uživatele

Roztomilá pohádka připomínající bajku, která je určená především dětem, ale neurazí ani dospělého. I když se jedná o sympatickou animaci - nepřekvapivý repetitivní postup dějem nijak neoslní. ()

heyda 

všechny recenze uživatele

Krásná pohádka vyprávěná Helenou Bonham Carterovou. Moc pěkná animace, líbivá i dramatická hudba a super příběh. To vše vytváří největšího konkurenta snímku Den a Noc v boji o Oskara. Mě osobně je ale o kousíček milejší Den a Noc. ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Naprosto úžasný a zároveň jednoduchý animák, který je pro mě jasným aspirantem na "plešouna" za rok 2011. Krátký a roztomilý příběh na bázi bajky, který vypráví o neskutečně chytré myšce, která i přes svou maličkost předčila všechny svým obrovským důvtipem. Zkrátka vtipné, upřímné a audiovizuálně sympatické. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Počítačová animace ze snímku zrovna křičí, což u tak výrazného autorského rukopisu, jaký má Axel Scheffler, dost vadí. Z jeho znepokojivých, lehce hororových kreseb se tím ztratila hrůzostrašnost. Příběh samotný je jednoduchý, asi opravdu jen pro děti. Možná se dost ztratilo v překladu. ()

*Elfík* 

všechny recenze uživatele

Už dlouho jsem neviděla tak jednoduchou, ale přesto zajímavou pohádku. A dokonce jsem rozuměla i angličtině! :) I když mi příšerka, neboli Gruffalo, až nápadně připomíná stvoření z knížky Tam kde žijí divočiny.... A zase jsem si užila příjemný hlas Heleny Bonham Carter. ()

easaque 

všechny recenze uživatele

jednoduchý, poetický a pomaluplynoucí příběh, který mě vrátil do dětských let. Hrozně milý a pro děti jako dělaný. Hrozně mě to potěšilo, tak dávám 5 hvězdiček a myslím, že takových pohádek by mělo být víc - mnohem lepší než většina vysílaných běžně v televizi. Balzám na duši a trochu poučení. [ PŘÍBĚH: 1 /// ORIGINALITA: 1 /// NÁLADA: 2 /// ART: 0 /// STYL: 3 /// CASTING: X (3*MAX) ] ()

Související novinky

Oscar 2011 - výsledky

Oscar 2011 - výsledky

28.02.2011

Stejně jako každý rok, i letos nám akademici připravili nějaké to překvapení. Letos je ve znamení obrovského neúspěchu Opravdové kuráže, která neproměnila ani jednu z deseti nominací a podobně… (více)

Nominacím na Oscary vládne koktavý král

Nominacím na Oscary vládne koktavý král

26.01.2011

83. udělování Cen Americké filmové akademie proběhne v neděli 27. února. Do té doby můžete tipovat, kdo bude vítězem. A nebude to lehké, letos se v pomyslném pelotonu setkali velmi silní běžci.… (více)

Reklama

Reklama