Reklama

Reklama

Oona, kněžka pohanského kultu, vykonává pomstu na Lordu Edwardovi, vlivné místní postavě. Lord Edward je tvrdý, bezohledný policejní soudce, který věří, že jeho vlastní autorita je hlavní podstatou zákona, Lord Edward je zodpovědný za zničení čarodějnické svatyně, při němž byly zmasakrovány dvě Ooniny děti. Oona přísahá, že za to přivede do hrobu Edwardovu rodinu do posledního potomka. Po letech studií se vrací Edwardův syn Harry a je šokován tím, co najde - na rodném domě leží dusná atmosféra zla a šílenství. Oona a zlý duch Roderick se pustí do svých čárů a kouzel. Dějí se hrůzné věci a když se vše zklidní, je Edwardův syn Sean mrtev. Rodina se ještě ani nevzpamatuje z této rány a už připraví Oona další - tentokrát je obětí Edwardova manželka Lady Patricia, jejíž tělo najde Edward v příšerném stavu... Jedna pohroma stíhá druhou, ačkoli se páter Tom snaží Ooninu kletbu prolomit... (Interama)

(více)

Recenze (11)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

V úvodu nechá lord Edward Whitman (nedostižný Vincent Price) zmasakrovat pohanský kult, ale udělá osudovou chybu. Kněžku Oonu nechá na živu a ta nejen prokleje jeho rod, ale postará se, aby jej smrt dostihla. Na její prosby se tak dostaví temný služebník, který má vzhled mladého muže, ale může na sebe brát podobu bestie a nelze ho zabít. Ten, ovládán Oonou, naplní kletbu, vyřčenou nad rodem. Snímek se nevyhýbá násilí - bičování, upálení, drásání bestií, mučení, ale nesahá k naturalistickým prostředkům, byť na krev dojde. Z čarodějnictví jsou usvědčovány především krásné mladé dívky, jak tomu nejspíš i v minulosti bývalo. Matoucí je ale zaměňování pohanství a čarodějnictví, respektive členové pohanského kultu uctívají křesťanského Satana, při čemž navíc vypadají, jako by slavili dionýsie nebo bakchanálie. Zamrzí rovněž nedostatečné využití banshee. Celková atmosféra je spíše zneklidňující než temná, což uměl lépe konkurenční Hammer. Průměrný snímek potěší hlavně fanoušky nejen V. Price (tedy i mě), jinak objektivně za 3*. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Aj keď to nie je exploitation, ide o citeľne drsnejšiu tvorbu, než to čo Vincent Price produkoval v USA, ale podobne ako Witchfinder General, ani toto ma veľmi nebavilo. Ide o pomerne odfláknutý horor z úpadkovej britskej éry Vincenta Prica. Film síce ponúka lákavé zasadenie do stredovekého Anglicka a čarodejnícky kult, s výnimkou zopár rituálov, nie je na čo pozerať a Vincent Price tu pôsobí už trochu unavene. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Obstojný horor který je ale od půlky neuvěřitelně nudnej a nenápaditej.Film o čarodějnicích, takovýhle filmy mě nějak moc neberou ale když už tak už. Největší nevýhodou je roztahanost která je fakt strašně velká. Navíc Price je nevýraznej až to bolí. Nicméně atmosféra je vynikající a celej příběh vypadá dobře. Jen škoda že je to tak strašně roztahaný, ()

liquido26 

všechny recenze uživatele

Nepříliš zajímavý horor, který postrádá napětí i atmosféru, místy nudí a vůbec nevtáhne do děje. Trochu to všechno napravil úplný závěr. Vincent Price v roli fanatického pronásledovatele čarodějnic je samozřejmě velké lákadlo, ale bohužel jeho postava, i když je hlavní, se objevuje na plátně zhruba pouze v polovině snímku a není nijak zvlášť dobře napsaná, takže ani Král všech hororových padouchů s ní nic moc zásadního nezmůže. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Co si budeme namlouvat, dávám snímku body mimo jiné i za to, že si vybralo zajímavé téma a ukazuje ho přesně tak, jak to tenkrát nejspíš probíhalo. Každá žena musela mít obavu, pokud se na ní podíval nesprávný chlap a pokud mu ona řekla ne. V tomhle je snímek dobrý, v dotažení dějové linie do zajímavého konce už nikoli. Po nějaké době vás to klidně může přestat bavit. ()

gumli 

všechny recenze uživatele

Vincent Price hraje sudcu Edwarda Whitmana,ktorý bol nielen zlý sudca,ale aj zlý človek.Film sa odohráva v stredovekom Anglicku,kde sa verilo na bosoráctvo a čarodejníctvo.Trestal ľudí aj v nesúlade so zákonom.Raz poslal svojich ľudí aby rozohnali sabbath čarodejníc a strašne veľa ľudí pri tom zabili.Čarodejnica Oona,ktorá bola ich vodkyňa,prísaha pomstu sudcovi aj jeho rodine.Bude prosiť Satana aby zoslal Avengera ako pomstiteľa.Film sa tiež zaoberá tématikou kresťanstvo proti čarodejnictvu.Aj keď je sudca kresťan,je to veľmi zlý a krutý človek s chladným srdcom,ktorý rád mučí ľudí,hlavne chudobných.Ale na rozdiel filmu Witchfinder General,kde bolo všetko dopredu vymyslené,tú sú naozajstné bosorky,ktoré dokážu ľuďom škodiť a bábikami voodoo zabíjajú svojich nepriateľov Celkom slušný film,aj keď Vincent Price má aj lepšie filmy. ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Nevýrazná, utahaná nuda, která absolutně vůbec nevtáhne do děje. Atmosféru má dobrou jenom někdy (a nejlepší je hnedka na začátku, ještě před úvodními titulky) a pokud jde o herce, tak za zmínku stojí samozřejmě pouze jen Vincent Price, který sice hraje svůj (nad)standard, ale bohužel tam není celou dobu, ale jen asi půlku filmu, a nějaké ty kozy. A příběh, který mohl být luxusní, mi taky přišel poměrně zabitý. Škoda mimořádně promarněného potenciálu. S Vincentem Pricem jsem horší film neviděl, nebo si na něj nepamatuju. Ale to téma je fakt dobrý. 50%. ()

Han22 

všechny recenze uživatele

Středověký horor o čarodějnicích, jehož největší slabinou jsou ty hororové části. Čarodějnice jsou podány jako nějaká zfetovaná hipísácká sekta a jsou více než cokoliv jiného k smíchu. Zbytek je ale parádní. Režisérovi se perfektně povedlo vystihnout temný středověk, kde si feudálové v čele s hlavou rodu Vincentem Pricem mohli dovolit cokoliv, kde lidský život nemá žádnou cenu a samotná šlechta je horší než čarodějnice, proti kterým bojují. Nejlepší je scéna kdy si šlechtic na základě udání z davu vytáhne dívku a ještě v téže minutě ji upálí na kole jako čarodějnici. Krev, vraždy, odhalené kozy snad všech hereček a výborné finále - zkrátka fajn podívaná. ()

Reklama

Reklama