Reklama

Reklama

VOD (1)

Adam se živí jako autor rozhlasových pořadů, žije spokojeně v Seattlu a má přítelkyni, malířku Rachael. Nedělá nic, co by potenciálně ohrožovalo jeho život, tedy nekouří, nepije, ani nebere drogy. Když ale navštíví lékaře kvůli chronickým bolestem v zádech, dozvídá se nepříjemnou diagnózu. Má velmi specifický zhoubný nádor a jeho naděje na přežití je zhruba poloviční. Počáteční šok vystřídá odhodlání se s nemocí poprat, i když jeho vztah k Rachael povážlivě ochladne. Pomáhat se mu snaží nejlepší přítel Kyle, jenž v jeho stavu vidí jedinečnou příležitost, jak balit ženské, přespříliš úzkostlivá matka, starající se už o nemocného otce, a čerstvá absolventka psychologie Katherine, která mu byla přidělena jako terapeutka. (Televize Seznam)

(více)

Recenze (1 072)

embecka 

všechny recenze uživatele

Ja neviem, je mi tak príjemne, že by som mala chuť vyobjímať svet :) Akosi prapodivne vhodným kľúčom podarene vybrané charaktery, nečakáte od nich veľa a dajú vám ešte viac. Fakt všetko naopak, keď vám má byť do plaču, smejete sa, keď sa máte smiať, plačete. Dej prostý, no baví, teší, hladká dušu. Bonusy - Levitt ma presviedča o svojej variabilite každým ďalším filmom, Rogen napriek všetkým nie najlepším vlastnostiam je ten najsprávnejší filmový kamoš, Anna Kendrick je tak zlatulinko trápna (pozitívne to myslím), že jej budete držať palce a B. D. Howard je jedna krásna chladná sexepílom prekypujúca ryšaňa. Vyzdvihujem rolu matky, matky a manželky s veľkým M. Aj otec zmätený stobodový. Ja ich žeriem všetkých, ešte aj toho okatého empatického psa, však tie chrty sú vám nakoniec celkom milé :) ()

arcticsky 

všechny recenze uživatele

I ve vedlejších rolích dobře obsazený film (Anjelica Huston, Seth Rogen). Od první návštěvy terapeutky bylo jasné, jak to dopadne ale kupodivu mi to tentokrát nevadilo a nechal jsem se vtáhnout.... ()

Pawlisman 

všechny recenze uživatele

Obyčejný příběh, který tak nějak plyne. Na téma rakoviny i komedie i romantické filmy byly natočeny lepší. Zkombinovat tyto 3 věci v tomto podání mě ne zcela oslovilo. 7/10 ()

Nine 

všechny recenze uživatele

Moc pěkně zpracovaný film. Boj s rakovinou nezastiňuje vztahovou linku a vztahová linka (v jakékoli formě, v jaké se ve filmu objeví) zas nezastiňuje boj s rakovinou. Je to zkrátka rovnoměrně (a přitom ne nijak nepřirozeně) rozložené. Herecké výkony jsou uvěřitelné, Joseph Gordon-Levitt je výborný! Humor - tak nádherně lidský, že při mnoha okamžicích prostě vyprsknete smíchy. A mnohdy i tehdy, když se vám jen pár sekund předtím z očí valily slzy jak hrachy. :-)) Film vyvolává emoce, ale na to, jaká by to mohla být umělá ždímačka, se film drží ve velmi příjemné lidské, přirozené rovině a na nic netlačí. Film se nesnažil o citovou okázalost, ale o prosté vyprávění nelehké životní situace s jakýmsi nadhledem a vtipem, přitom však také se vší vážností :-) Zkrátka, jak jsem začala, tak skončím - moc pěkně zpracovaný film. ()

Nolanofil 

všechny recenze uživatele

Joseph Gordon-Levitt je úplne v pohode a hrá to tak ako to film s danou tematikou potrebuje. Pre mňa je však 1-kou Seth Rogen a jeho vulgárne vtipný slovník a svojský spôsob pomáhania kamarátovi, postaviť sa chorobe. Veľmi pekný malý film, ktorý pôsobí prirodzene a nenútene. ()

Santino7 

všechny recenze uživatele

Herec, ktorý si dokáže vybrať zaujímavé filmové projekty a má podľa mňa veľký potenciál. V tom ma v poslednej dobe čím ďalej tým viac utvrdzuje Gordon-Levitt (uvidíme, čo sa z neho časom vykľuje, celkom mu fandím). No a 50/50 je presne ten typ filmu, ktorý spadá pod vyššie spomínané kritérium. Jednoznačne je to zaujímavý komerčný film, ktorý zaujme už len svojou témou. Rakovina, nič príjemné, no v poslednej dobe žiaľ ani nič neobvyklé. Pekný pohľad, ako nečakaná správa môže zmeniť každodennú rutinu a prevrátiť život hore nohami. Zabojovať alebo to vzdať? Kamaráta, ktorý stojí pri hlavnom aktérovi v boji s rakovinou a snaží sa mu to uľahčiť, si tu zahral Seth Rogen, ktorý si samozrejme neodpustil tú svoju typickú "strelenosť". Čo ma však prekvapilo, celkom sa mu to podarilo udržať na uzde - v rozumných medziach a tak sa to tentokrát dalo vydržať. A občas sa aj zasmiať, pretože sa tu blyslo zopár skutočne vydarených hlášok. Celkovo mám z toho prevažne dobrý pocit, je to taká nie úplne typická komerčná záležitosť z reálneho života. Myslím si, že tvorcovia z toho mála, čo mali k dispozícii, vyťažili maximum a 50/50 je preto veľmi sympatický nevtieravý film. 4/5 ()

Randwulf 

všechny recenze uživatele

Velmi silný příběh, jak už to u filmů s podobnou tématikou bývá. Excelentní herecké výkony, velmi dobrá hudba a v neposlední řadě poctivá dávka černého chlapského humoru - ať už je to rozbíjení obrazu, nějaké to hulení nebo ošetřovatelské i jiné snahy v podání Kylea - to vše, aspoň pro mě, film posouvá na úplně jinou rovinu. Scéna před odjezdem na sál pak patří k jedněm z nejemotivnějších v mé paměti. ()

Maryinka 

všechny recenze uživatele

Opravdu milé překvapení. 50/50 zbytečně netlačí na pilu, občas (u takového tématu se tomu snad ani nedá vyhnout) polechtá slzné kanálky, ale nabízí i spoustu hlášek a vtipných situací. Na obdobné téma jsem viděla už spoustu filmů, tento však patří k těm nejlepším. Obsazení se fakt povedlo - Gordon-Levitt sympaťák každým coulem, Kendrick miloučká a Rogen je prostě Rogen. :D Stopáž je naprosto přiměřená a já suma sumárum zjišťuji, že vlastně nemám co vytknout. ()

Dlubal David 

všechny recenze uživatele

Romantická komedie o rakovině. ■ To, co jsem marně hledal v Už teď mi chybíš, jsem v plné míře našel ve filmu Padesát na padesát. Vše, co mi ve výše uvedeném snímku přišlo umělé, tak tady je to naopak nenucené a žral jsem jim to i s navijákem. ■ Musím se přiznat, že jsem se toho trochu bál, neboť ani jeden ze dvou hlavních protagonistů mi nijak zvlášť nebyl sympatický a navíc Seth ROGEN mi ve Výletu s mámou přišel takový nijaký, ale nyní jsem zjistil, že to bylo tím filmem, protože tady to byla úplně jiná káva. ■ Vyzvednout musím správný výběr hudby, který se ke každé scéně a situaci více než hodil. Anna KENDRICK, kterou jsem viděl již v předchozích šesti filmech, pro mě byla opravdový oříšek a neuměl jsem si ji nijak zařadit. Tady se to změnilo. Na další filmy s její účastí se budu už těšit. Naopak velkým zklamáním pro mě byla Bryce Dallas HOWARD, jejíž proradnou mrchu jsem jí nijak zvlášť nevěřil. ■ To drama, ale zároveň tu krásnou odlehčenost, které znám z japonské kinematografie, se Američanům jen opravdu, opravdu, opravdu málokdy podaří natočit a jsem rád, že tento počin mohu zařadit mezi ně. Film profackuje, ale i pohladí po tváří; dojme a chytne za srdce, ale i vnitřně rozveselí černým humorem, který život přináší. ■ A navíc pár skvělých narážek pro fajnšmekry, například: "Kuato z Total Recall"... ■ Celým filmem se nese silný odkaz na přátelství, de facto sledujeme Froda a jeho věrného Samvěda, kterak putují k Hoře Osudu... ◢ ■ ◣ (R) [95/100] ■ (K) [90/100] ■ (V) [80/100] ■ (H) Joseph LEVITT [80/100] ● Seth ROGEN [77/100] ● Anna KENDRICK [75/100] ● Bryce Dallas HOWARD [59/100] ● Anjelica HUSTON [61/100] ● Serge HOUDE [58/100] ■ (♫) [95/100] ■ (E) Miss You Already (2015) ● One Week (2008) ● Jeff Who Lives at Home (2011) ● Operace mé dcery (1986) ● If I Stay (2014) ● Tenkôsei: Sayonara anata (2007) ● Skalpel, prosím (1985) ● Camino (2008) ● Joze to tora to sakana tachi (2003) ● Ichi rittoru no namida (2005) ● House M.D. (2004) ● Amour / Liebe (2012) ● Wonder (2017) ● The Hollars (2016) ● The Cake Eaters (2007) ● The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring (2001) ● Beautiful Life(Č) 1 ■ (P) [Úterý, 27-III-2018; 22:12] [720p] ϿϾ [PZ-cz] [90/100] ■ (CSFD) larelay(C) [90/100] ()

PanPes 

všechny recenze uživatele

Málo kdo letos natočil působivý příběh jednotlivce , který by si podmanil "popcornem" a krví zhýčkané publikum. Zatím to vypadalo, že se letošní kinematografie ubírá pouze k hořícím kontinentům a masovým útokům na naši zemi z oběžné dráhy, popřípadě z jiných dimenzí... Anonymita smrti a lidé umírající na filmovém plátně vytvořila dokonalý odstup od reality a posunula smrt někde na pomezí zábavy, kde vás překvapí jen originální provedení smrti. Realita je ovšem jiná a občas je nutné připomenout si také ty - u kterých si život nevybral zrovna příjemné, bezbolestné či hrdinské zakončení... ()

jorgus 

všechny recenze uživatele

ale jo..proc ne...v soucasne dobe jsem rad i za malo..:)po dvou naprostych propadacich me tento maly velky film celkem zlepsil naladu..sice to rozhodne neni na zdejsi hodnoceni, ale snaha se neda uprit..vyjma sceny pred opraci byl tento film pro me citove chladny..a to bylo nejvic prekvapive..kdyz odhlednu od emocni stranky veci, tak tu mam remelsne zahrane herecke vykony..i kdyz Rogen nemusel az tolik hlaskovat plus dve vyborne skladby, ktere dobre zapadly do celkoveho feelingu filmu..:) ()

ddf76 

všechny recenze uživatele

Maly velky film. Ustredni trojka vyborna (Gordon-Levitt, Rogen a Anna Kendrick) a jeste je doplnuje Anjelica Huston. Hudebni podkres velmi chytlavy. Opravdu hlasky Gordon-Levitta a Rogen jsou masakrozni, jejich cerny humor je kulervouci :). Pro me zatim nejlepsi film roku. ()

MAJkLSON 

všechny recenze uživatele

Síla. Skvěle zahrané, díky čemuž jsem se neskutečně rychle zosobnil s hlavní postavou no a pak při pár momentech... prostě emoce na druhou. Joseph Gordon-Levitt je sympaťák, sám o sobě a Seth Rogen hraje sice furt jednu roli ve všech filmech, ale tady je velmi pěkně využit. ()

Kjuk 

všechny recenze uživatele

Ono to na začátku vypadalo, že dostat raka je snad ještě sranda, zvlášť když vám to doktor oznámí způsobem, jako byste chytli rýmu. Nemusíte do práce, máte spoustu volnýho času, chodíte do barů balit holky, prostě taková idilka. Ona to však taková sranda není, jak se o tom přesvědčíme v závěru. Život je holt tvrdej no. Jo a Rogenovi tahle role fakt sedla, jedna z nejlepších v jaký jsem ho kdy viděl. ()

Pfff 

všechny recenze uživatele

Vážně milý film. Já tyhle emocionální dojáky nemám moc ráda,ale jsem moc ráda, že jsem se na to podívala. Zase jiný způsob jak zpracovat dané téma. A hlavně ty hlášky! Super! Gordon-Levitta mám čím dál tím radši a doufám, že ho na plátnech budeme vídat častěji a častěji. ()

H4N1CK4 

všechny recenze uživatele

Asi jsem čekala víc... Chvilkama tam sice byly vtipné momenty, ale jinak jsem se spíš nudila a emocí to ve mně taky moc nevyvolalo. Navíc Joseph Gordon-Levitt hraje snad ve všech filmech úplně stejně a v Anně Kendrick jsem prostě pořád viděla jen tu holku ze Stmívání. Aspoň že Pearl Jam během závěrečných titulků trochu zachraňují můj výsledný dojem. ()

Související novinky

"Spravedlivé" Zlaté glóby

"Spravedlivé" Zlaté glóby

16.01.2012

Zatímco v rámci nominací na letošní Zlaté glóby se jasní favorité rýsovali, samotné ceny žádného drtivého vítěze nepřinesly. Nicméně za obrovský úspěch se dají považovat tři Zlaté glóby pro… (více)

ČSFD.cz - 30 nejlepších filmů roku 2011

ČSFD.cz - 30 nejlepších filmů roku 2011

01.01.2012

Žebříček nejlepších celovečerních filmů roku 2011 dle ČSFD.cz se v budoucnu bude měnit - obsahuje totiž filmy, které se teprve chystají do naší distribuce a budou časem hodnoceny více diváky, což… (více)

Seth Rogen svolává B-Team

Seth Rogen svolává B-Team

28.12.2011

Má za sebou rušný a opravdu pestrý rok. Byl komiksový v Green Hornetovi, digitálně animovaný v Paulovi a Kung Fu Pandě 2 a nakonec dojemný v 50/50. A jede dál. U studia Walt Disney Pictures zahájil… (více)

Nominacím na Zlaté glóby vládne Clooney

Nominacím na Zlaté glóby vládne Clooney

15.12.2011

Asociace zahraničních novinářů akreditovaných v Hollywoodu dnes oznámila nominace na prestižní Zlaté glóby, které jsou tradičně považovány za oscarové předskokany. Letos se nejvíc těší George Clooney… (více)

Reklama

Reklama