Reklama

Reklama

VOD (1)

Adam se živí jako autor rozhlasových pořadů, žije spokojeně v Seattlu a má přítelkyni, malířku Rachael. Nedělá nic, co by potenciálně ohrožovalo jeho život, tedy nekouří, nepije, ani nebere drogy. Když ale navštíví lékaře kvůli chronickým bolestem v zádech, dozvídá se nepříjemnou diagnózu. Má velmi specifický zhoubný nádor a jeho naděje na přežití je zhruba poloviční. Počáteční šok vystřídá odhodlání se s nemocí poprat, i když jeho vztah k Rachael povážlivě ochladne. Pomáhat se mu snaží nejlepší přítel Kyle, jenž v jeho stavu vidí jedinečnou příležitost, jak balit ženské, přespříliš úzkostlivá matka, starající se už o nemocného otce, a čerstvá absolventka psychologie Katherine, která mu byla přidělena jako terapeutka. (Televize Seznam)

(více)

Recenze (1 072)

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Za celý film som sa z chuti zasmial asi 4 -5 krát. Čo je na tento druh žánru, riešiaci takýto problém v takomto príbehu - viac ako dosť. Znie to asi sebecky ale chcel by som byť ten druhý chlapec v tomto filme. Ku koncu filmu si nebudete priať nič iné, ako aby to všetko dobre dopadlo. Cítil som sa hrozne ale aj takéto "veci" patria k životu - bohužiaľ. Film je skvostom vo svojom druhu. ()

PinokKio 

všechny recenze uživatele

Joseph Gordon-Levitt je moje alter ego, teď to vím! Už jako Tom v 500 dní se Summer jsem měl pocit, že nenápadně kopíruje můj snílkovský život, ovšem v méně úsměvné komedii 50/50 už se mi do něj naboural úplně, neboť v roli Adama prožívá obdobné životní útrapy se všemi plusy i mínusy jako já. Mé hodnocení je díky tomu určitě trochu nadhodnocené, ale tématem je mi prostě hodně blízké. ()

Hild 

všechny recenze uživatele

A to je přesně to, co tak miluju. Těšíte se na pohodovou komedii s vaším oblíbeným hercem a dostanete něco, co absolutně nečekáte. Film vás zasáhne neuvěřitelným způsobem a při závěrečných titulcích si musíte říct: "Sakra, neviděla jsem právě teď film roku?" 50/50 je zatím můj nejlepší filmový zážitek tohoto roku. Návaly smíchu i dojetí. Toto téma už jsme viděli tisíckrát, ale já ho nikdy neviděla lépe. Toto není Hollywood, toto je život. Smekám před člověkem, který psal scénář, na debut výborná práce a hlavně jak si přečtete okolnosti vzniku tohoto scénáře, tak si uznání zaslouží ještě více. Nebojte se citového vydírání a ani toho, že půjde pouze o to, udělat si z daného tématu srandu. Je to dokonale vyvážené a 50/50 je tak zcela výstižný název. Joseph se Sethem vytvořili skvělou hereckou dvojici a hlavně Joseph je zde naprosto famózní. Film musíte vidět, silný snímek a velmi inspirující. Jen drobná otázka, co máte proti tomu závěru? Já si například nedovedu představit lepší závěrečnou větu. ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Celkem sympatická nezávislárna, která na mě ovšem nezapůsobila tolik, jak bych očekával. Problém mám hlavně s první půlkou filmu, která je značně nevyvážená a působí dojmem, že režisér přesně neví jakou cestou se vydat, jestli více tou dramatickou nebo komediální, přičemž tu stoprocentně nefunguje ani jedno. To se ale naštěstí začne časem napravovat a poslední půlhodině je už emocionálně hodně silná a nějak takhle jsem si představoval celý film. Joseph Gordon-Levitt je fantastický a Anna Kendrick zde výborně ztvárnila asi nejsympatičtější ženskou postavu tohodle roku. Jenom ten Seth Rogen hraje stejně jako vždycky a sem se ta jeho poloha příliš nehodí. Místy mi až přišlo, že snad hraje ve špatným filmu. Celkově se jedná o velmi příjemný (jestli se dá toto slovo vzhledem k tématu použít) film, který by ale potřeboval krapet jistější režisérské vedení. 70% ()

MMR 

všechny recenze uživatele

Tak jsem právě shlédnul toto velkolepé drama, jak to někdo nazval. A musím říct, že jsem nadšen. Naprosto úžasný film, kterému nic nechybělo. Jsem potěšen ještě víc díky tomu, že mi bylo řečeno, že tohle se mi líbit nebude. Opak se ovšem stal pravdou. ()

tahit 

všechny recenze uživatele

Na jedné straně boj s nelítostnou realitou, na druhé straně smrtelná nemoc ve vypjatých částích je zastíněna komediálním stylem. A co jsem si z toho vzal za ponaučení? Takhle si to představuji, koneckonců nic nenechat náhodě a určovat život svůj sám. Jenom doplním, skvělý film. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

... já vám klidně řeknu, jak to mělo dopadnout, abych dal maximum :)!! Hrozně moc scének zachraňuje Seth Rogen, jinak je 50/50 "úplně obyčejný" mix poutavého dramatu a svěží komedie, kdy se tyto dva prvky během celého filmu zručně prolínají. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

"Tvoja mama má muža s ktorým hovoriť nemôže a syna, ktorý s ňou hovoriť nechce..." Skutočne som asi nevidel veselší film na tak smutnú tému. Výborne som sa bavil a v jednom momente som začal uvažovať, kde sa dajú kúpiť tie "usmievavé koláčiky". S. Rogen je ten kto tu chrlí vtipy a Lewitt sa so situáciou vyrovnáva po svojom, berie to triezvo a vie, že jeho šance na život sú skutočne 50/50. Nebol som si istý ako operácia v závere dopadne, nálada je kolísavá, preto to mohlo dopadnúť akokoľvek. Celý film je zvláštnou ale fungujúcou kombináciou optimizmu a pesimizmu , ktorá vás zaručene dostane. Či vás pobaví alebo dojme si netrúfam odhadnúť. Je to 50/50. Film 80%. ()

pepo 

všechny recenze uživatele

Nie je ľahké natočiť optimistický film o smrteľnej chorobe, ale tvorcom tejto bromance sa to podarilo na výbornú. Skvelo vyladené medzi komédiou a drámou stojace hlavne na vynikajúcich hercoch. Scéna v kúpelni s knihou dokonale prevetrá vaše slzné kanáliky. 9/10 ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Další zajímavý a povedený filmík, kterému nedali tuzemští distributoři šanci v kinech. Zajímavé že zatímco Sandler nebo Carrey se jako výborní komikové dokáží převtělit i do vážnějších rolí, tak Seth Rogen zůstává stále Seth Rogenem. Při závěru jsem samozřejmě držel palce ... ale neprozradím. Neumím si představit v hlavní roli jiného herce, než Josepha Gordon-Levitta. 75% ()

lesumir 

všechny recenze uživatele

Gordon-Levitt je dobrej herec, pokud hraje druhý housle. Na to, aby sám táhl film nebo byť jen hrál hlavní roli, prostě nemá dostatek charisma ani hereckého umu! Americká příručka "Jak žít s rakovinou", která se záměrně dere na Oscara! To je jak když má sexy holka růžovou mini sukni, latexový kozačky a krátkej topík. No šachy hrát asi nechce, že? No, a tak nějak je to s tím filmem, prozíráve až moc! ()

Gimp 

všechny recenze uživatele

Trochu si zarebeluju se silnýma 3*. Na tomhle filmu není nic špatnýho. Gordon-Levitt umí dělat všechny ty psí oči (jak on byl jen rozbitej z rozchodu v 500 dní) ve vážných umíracích situacích a Rogen to vybalancuje sprostejma šprýmama, Anna Kendrick je netykavka a jakoby profesionálka, ve skutečnosti věčně se zakoktávající děcko. Ale sakra. To je právě ten problém těhle herců. Umí hrát, ale jen tu svoji polohu, jakoby jejich postavy prostupovaly do jinejch filmů a tak nesledujete příběh Adama, Kyla a terapeutky ale syntézu příběhů archetypálních charakterů Rogena, Gordon-Levitta a Kendrick. Comprende? ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Tento snímek jsem si pouštěl tak nějak s pocity 50/50. Říkal jsem si, že kombinace komedie a dramatu u tématu rakoviny mě nemůže oslnit a že to tedy nebude ani ryba ani rak. Pletl jsem se. Komediálnost mi v Levineho počinu přišla takřka nulová a pokud, tak zejména na začátku. Jinak to pro mě bylo poctivé, regulérní drama, při kterém soucítíte s hlavním hrdinou, hodně scén mi přišlo opravdu emocionálně vypjatých a depresivních, takže občasné odlehčení nějakým tím vtípkem nebo úsměvnější scénou, přišlo vhod. Herci sympatičtí a skvělí, hudba vynikající, děj snadno čitelný, ale poutavý, stopáž tak akorát a zpracování jednotlivých scén hodnotím také na jedničku. Opravdu jsem se do snímku a příběhu hlavního hrdiny vžil, byl jsem upoután veškerým děním na scéně a ke konci jsem se také nechal nachytat, resp. dojmout, což byl jistě prvoplánový záměr tvůrců. Nevadí. Zahráli to na diváky skvěle, tak proč ne? :) Síla přátelství mezi muži, vztah muže a ženy ve vypjaté situaci, vztah k rodičům, ale v neposlední řadě také vyvíjející a měnící se názory na terapii či vnímání vztahu pacient-terapeutka, to vše jsou pozitiva, která si z filmu 50/50 odnesu a za které dávám plný počet hvězd. ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Konečně zase jednou film, který mi sedl, a nic mně v něm nepřišlo divné. Tohle se Levinovi povedlo, moc pěkný film, který dokáže zaujmout. Z Gordon-Levitta se stává dobrý a sympatický herec. Poměrně krátká stopáž určitě potěší, film je ucelený a nenabízí nudné momenty. Palec nahoru! 80% ()

kinej 

všechny recenze uživatele

Příjemné na těch filmech co točí Apatow, Levine a spol. je, že působí tak nějak reálně. Reálně kecají o blbostech a reálně se smějí přiblblým fórům na hraně ala Kuato z Total Recall. Takový scénáristický přístup činí to, že tahle tvorba působí velmi současně ale je dost možné, že za pár let nebude mít divákům moc co říct. 50/50 je jeden z těch filmů, kde ale vše dříve uvedené funguje a kde funguje i ve všech rolích identický Seth Rogen. Osobně si myslím, že je to dost přeceňovaný herec, ale má kliku, že má role na tělo jako je tahle. Na to, že je to drama, není zde moc prostoru pro nějaké velké herectví, což však není na škodu. Film mě skutečně zaujal, ale nedojal. ()

nunka 

všechny recenze uživatele

Na 50% namixované dramatické momenty, ktoré vyvažuje 50% komediálnych prvkov a vtipných díalógov. Absolutne perfektne naservírovaný mix drámy a komédie, ktorá v celku vyznieva súdržne a fungujúco. Nemám rada príliš vydieračné príbehy, avšak tento slzobôlny námet mal iný filmový rozmer - priateľský, vzťahový, interpersonálny. Som spokojná s celkovým nápadom, hercami, s tempom filmu, rozmerom, až na finále. ()

MISSha 

všechny recenze uživatele

Nenásilně dojemný a ducha povznášející film, který ze mě vytřískal tolik emocí, jako se to žádnému filmu dlouho nepovedlo. Ze všech herců bezkonkurenčně dominuje hláškující Seth Rogen,v roli oddaného kámoše do nepohody- "Look at it! That's Rachel! And that's a fucking filthy Jesus-looking motherfucker, and they're kissing!" :D a já se jen nevěřícně ptám- kde je nominace na Zlaté glóby pro vedlejšího komediálního herce ? ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Snímka 50/50 vzbudila po svojom uvedení značnú pozornosť, predovšetkým kvôli svojej tematike, podanej v prekvapivo komediálnom balení a kvôli hereckým výkonom hlavných predstaviteľov. Autor scenára Will Reiser vykreslil vlastné trampoty so zákernou chorobou a dočkal sa rady ocenení. Hlavný predstaviteľ Joseph Gordon-Levitt bol za svoj výkon nominovaný na Zlatý glóbus. O vznik snímku sa výrazne zaslúžil Seth Rogen, ktorý bol jedným z producentov a vo filme stelesnil v podstate sám seba. 50/50 je film, ktorý hoci je o rakovine, neočakávajte mnoho drámy. Musím povedať, že film je výborne natočený a naozaj som sa pobavil, hoci téma ako hovorím nie je na smiech, ale oni tvorcovia si s tým tak nejako pohrali a vznikla úplne unikátna snímka. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

V podstate taká obyčajná dráma, ktorá ani tak nezaujme príbehom ako skôr postavami. Joseph Gordon-Levitt,a Seth Rogen vytvorili skutočne vtipnú dvojku, ktorá dokáže utiahnuť film a zároveň aj zabaviť. Príjemne ich doplna aj ženské duo Anna Kendrick a Bryce Dallas Howard. Síce trochu priehľadná, ale fajn dráma s nádychom komédie. 80% - 4* ()

Související novinky

"Spravedlivé" Zlaté glóby

"Spravedlivé" Zlaté glóby

16.01.2012

Zatímco v rámci nominací na letošní Zlaté glóby se jasní favorité rýsovali, samotné ceny žádného drtivého vítěze nepřinesly. Nicméně za obrovský úspěch se dají považovat tři Zlaté glóby pro… (více)

ČSFD.cz - 30 nejlepších filmů roku 2011

ČSFD.cz - 30 nejlepších filmů roku 2011

01.01.2012

Žebříček nejlepších celovečerních filmů roku 2011 dle ČSFD.cz se v budoucnu bude měnit - obsahuje totiž filmy, které se teprve chystají do naší distribuce a budou časem hodnoceny více diváky, což… (více)

Seth Rogen svolává B-Team

Seth Rogen svolává B-Team

28.12.2011

Má za sebou rušný a opravdu pestrý rok. Byl komiksový v Green Hornetovi, digitálně animovaný v Paulovi a Kung Fu Pandě 2 a nakonec dojemný v 50/50. A jede dál. U studia Walt Disney Pictures zahájil… (více)

Nominacím na Zlaté glóby vládne Clooney

Nominacím na Zlaté glóby vládne Clooney

15.12.2011

Asociace zahraničních novinářů akreditovaných v Hollywoodu dnes oznámila nominace na prestižní Zlaté glóby, které jsou tradičně považovány za oscarové předskokany. Letos se nejvíc těší George Clooney… (více)

Reklama

Reklama