Reklama

Reklama

Znuděný k smrti

(seriál)
  • USA Bored to Death
Trailer
USA, (2009–2011), 10 h 2 min (Minutáž: 21–29 min)

Tvůrci:

Jonathan Ames

Kamera:

Vanja Cernjul

Hudba:

Pat Irwin

Hrají:

Jason Schwartzman, Zach Galifianakis, Ted Danson, Heather Burns, Olivia Thirlby, Oliver Platt, Bebe Neuwirth, John Hodgman, Kristen Wiig, Trieste Kelly Dunn (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(3) / Epizody(24)

Hrdina komediálního seriálu z produkce HBO je třicátník Jonathan Ames, spisovatel z Brooklynu, který bolestně prožívá rozchod s přítelkyní, má problémy s alkoholem a nedaří se mu napsat další román. Než by čelil realitě, raději se noří do svých fantazií a předstírá, že je soukromý detektiv jako vystřižený z románů svých oblíbených autorů Dashiella Hammetta a Raymonda Chandlera. A protože se chce stát hrdinou a mužem činu, ujímá se řady případů, které řeší s větším či menším úspěchem... Seriál byl natočen podle povídek skutečného Jonathana Amese, který dal fiktivnímu spisovateli své jméno, v hlavní roli uvidíme Jasona Schwartzmana (Darjeeling s ručením omezeným), jeho šéfa a vydavatele George Christophera ztělesnil Ted Danson a Jonathanova nejlepšího kamaráda, knižního ilustrátora Ray Huestona, hraje Zach Galifianakis. ... (HBO Europe)

(více)

Recenze (44)

KarelR

všechny recenze uživatele

Pilot: Rozjezd tak za tři hvězdy. Schwartzmanovy detektivní patálie jsou relativně zábavné, pokud ale chtějí být hodny noirového odkazu, měly by v budoucnu přidat především na atmosféře a hraní si s filmovými odkazy. Jestli v dalších dílech přijde vodopád osudových žen, Galifianakisových hlášek a promyšlených zápletek, nemůže být zle. #2: Takhle nějak jsem to myslel. Filmový svět potřebuje víc rolí pro Kristen Wiig! :) #3: Přesně takhle jsem to nemyslel... ()

EdaS

všechny recenze uživatele

Tohle vypadá hodně slibně - pilot ještě neměl tu správnou šťávu, ale druhý díl už disponuje potřebným tempem, vtipem i gradací a několikrát jsem vyloženě vyprskl smíchy. Schwartzman je hooodně woodyallenovský, Danson neuvěřitelný (v tom dobrém slova smyslu) a Galifianakis je... svůj. Budu se moc těšit na další pokračování. ()

Hellboy

všechny recenze uživatele

Jason Schwartzman je děsnej sympaťák (Rushmore, Darjeeling..) ale naštěstí to není jen on, kvůli čemu se na to dá dívat. Zápletka zábavná (spisovatel ála woody allen se kterým se rozešla holka a on se pod vlivem Chandlera stane soukromým očkem?), nicméně poněkud nicneříkající ohledně dalšího vývoje seriálu. Co se asi bude dít dál? Tak uvidíme no, jsem docela zvědavej. ()

MMR 

všechny recenze uživatele

Celkem mě to i bavilo, jenže mám takový dojem, že to nemá žádné vyhlídky do budoucna a ničím mě to nedokáže překvapit. Tudíž mi stačí jedna epizoda, dám 4 hvězdičky a nechám to být. ()

Nin 

všechny recenze uživatele

Trošku Woody Allen, trošku noir, trošku střelená komedie, trošku drama, trošku ze života, trošku stylizace... a dohromady to až překvapivě dobře funguje. I když je to natolik specifický seriál, že nepřekvapivě ne na každého. Já si však každý díl užíval (zatím tedy z 1. série). Za jeden z největších kladů považuju jakousi bezprostřednost, kde díky tomu, že se jedná o seriál z produkce HBO, si scenáristi asi nemusí moc dělat velkou hlavu s nějakou umírněností, takže občas je nějaký vtip pořádně černý, občas dokonce přijde i nějaká ta sexy nahota a drogy jsou zde zobrazovány realisticky - občas si tam prostě zahulí a pak teda mají nějaké ty normální stavy, ale víceméně dal fungují. A příběhy sice nejsou námětově bůhvíjak originální, ale nádherně se vyhýbají klišé (mnohokrát třeba očekáváte ten a ten trapný moment nebo ten a ten zvrat... a on se prostě nedostaví). Tenhle seriál pro mě je osvěžující tím, že se nemusí držet žádných škatulek a jasných ohraničení, a že ukazuje, že je zábavný seriál ani nepotřebuje. // Po poslední řadě zvyšuju na pátou hvězdu, protože tak skvělý feel-good seriál se jen tak nevidí. A konec seriálu je pořádnej úlet. (9/10) ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Tak nevím, pár scének je tam ne ani vtipných, spíš hořkosladkých, ale hlavní hrdina mi vůbec nesedne a že by mělo jít o nějaké noirovky, o tom nemůže být ani řeč. Další pokus ozvláštnit detektiva něčím zajímavým (jako třeba dříve Monka nebo všechny ty Mentalists), ale podle mne tady to looserovství moc nefunguje. Daleko líp na to šel seriál Castle, kde jde také o jemný humor, ale takový na hraně s mírně studentským, přičemž nezapomíná na dospělé atributy. ()

anderson 

všechny recenze uživatele

Naozaj som očakával, že to bude WESANDERSONOVSKÁ kravina bez hlbšieho zmyslu, potácajúca sa odnikiaľ nikam. Opak je pravdou. --- Apropo s Wesom to naozaj nemá NIČ spoločné. Hrá tam Schwartzman, no a ? (22.4.2010) ()

Janek 

všechny recenze uživatele

Sympatie sdílím, ale jde o dost nevyrovnaný seriál, líbí se mi spíše části. Ted Danson a Oliver Patton jsou těžce bezkonkurenční. 70% ()

MonaSax 

všechny recenze uživatele

Strašně mně to baví, jsem někde u šestého dílu, zatím fakt dobrý. Zach je tak roztomilý a nemotorný a Jason, no v něm se tak trochu vidím a vůbec se za to nestydím a George je takové staré dítě, neomrzí tě. ()

Iggy 

všechny recenze uživatele

Výborný seriál! V první sérii se ještě trochu hledá, vtipy, zápletky a celé epizody jsou takové lehce nedotažené a nevím, do jaké míry to byl záměr. Druhá série je perfektní. Třetí se rozbíhá trochu moc do stran a místy ztrácí tempo. Po posledním díle mi Jonathan, Ray a George budou fakt chybět! ()

BigDeal 

všechny recenze uživatele

Neskutočne nedocenený seriál, čo sa týka kritiky aj popularity (ratingy za tretiu sériu som ešte tak nízke pri ničom nevidel). Pokiaľ ide o mňa, každý diel si doslova vychutnávam. Veď ktorý iný seriál o mužskom svete je tak citlivý, zábavný, originálny, noirový, pravdivý a bezstarostný zároveň? ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Bored to death je taký kvázi nezávislý seriál bez výraznejšej zápletky a smerovania. Dejové línie sú častokrát príliš jednoduché a málokedy invenčné. Ale akýmsi zvláštnym spôsobom sa mi to dostalo pod kožu. Trojica hrdinov Schwartzman, Galifianakis a Danson ťahajú z filmu len to najlepšie. Ich humor, fajčenie trávi a popíjanie alkoholu je v mnohých smeroch najsympatickejšou vecou celého seriálu. A to ešte nesmiem zabudnúť na cameá rôznych hercov a Jima Jarmuscha. Stopáž nie je prehnaná a aj keď viem presne, prečo už nebudú ďalšie časti seriálu, musím povedať, že som si to užil. Niektoré diely boli silnejšie, niektoré slabšie, ale charaktery boli veľmi dobre napísané aj zahrané a práve preto mi bol seriál veľmi sympatický, aj keď by ho väčšina asi označila za priemer. A dozrieval podobne ako víno. 1 séria 70%, druhá séria 80%, Tretia séria 80% ()

PanCitron 

všechny recenze uživatele

Původně jsem úplně náhodou viděl na HBO jeden díl a zrovna k mému štěstí končil "to be continued". No jako fanoušek dvojepizod jsme se hned musel podívat na celý seriál a rozhodně nelituju. První řada se sice trochu rozbíhala a chvíli trvalo se naladit na humor seriálu. Navyklý pak už první sérií jsem si pak druhou neskutečně užil a třetí nápodobně. Škoda zrušení a toho relativně otevřeného konce. nejlepší epizody: 1x06 - The Case of the Beautiful Blackmailer, 2x03 - The Gowanus Canal Has Gonorrhea! ()

nirvana91 

všechny recenze uživatele

Pohodový seriálik so sympatickým Jasonom Schwartzmanom a so Zachom, ktorý vždy vie ako človeka rozosmiať. Rozhodne som sa neunudila k smrti, takže si určite pozriem ďalšie série. Po prvej zhliadnutej hodnotím 4*. ()

Popluh

všechny recenze uživatele

První díl celkem slušný, ale stále se jedná jen o příjemně obsazený nadprůměr, kterému hodně pomáhá výborný závěr z hotelového pokoje. Každopádně jsem zvědavý na další pokračování. Hodnocení 1. dílu: 70 % ()

Arcadan 

všechny recenze uživatele

Jak by to vypadalo, kdyby se Wes Anderson rozhodl natočit seriál. Už úvodní titulková sekvence dává najevo, že máme co dělat s velmi stylovou záležitostí. V tom nejlepším slova smyslu. Kostkovaná saka, tóny saxofonu, cigaretový kouř, záhadné dámy na barech, nebezpeční gauneři a detektiv v baloňáku. A na druhé straně newyorské kavárny, autobiografické komiksy a rozebírání Oscara Wilda. Hlavní dějová linka je jakási noirová detektivka s pramálo noirovým detektivem, který je ale natolik allenovsky sympatický, že mu nejde nefandit. To ale platí o všech třech hlavních postavách. Jsou to podivíni, ale úžasní podivíni a není těžké si je zamilovat. Zároveň s vyšetřováním se tu taktéž řeší vždy zábavně a o to víc pravdivě věci ze života (především vztahy) a překvapivě to velmi dobře vypovídá o problémech s autorstvím a to jak na literárním, tak i výtvarném poli. Vlastně je to často výborný náhled do života dvou kreativních lidí v moderním médiu (komiks / sebe ironický román). Je to ze života o lidech, kteří tak úplně ze života nejsou. Není to pro každého, ale pro ty z nás, pro které je realita stejně tak podivná, jako pro hlavní postavy, to je jako na míru stvořené. "I am good at platonic. It's my default sexual setting... After nervous." ()

kackulka 

všechny recenze uživatele

Hodně zvláštní seriál, něco úplně jiného než na co jsem zvyklá . Ale právě tou jinakostí se mi asi líbí. Vtipy jsou nenucené a Jason Schwartzman je hodně dobrej. ()

Radiq 

všechny recenze uživatele

Náhodou je to dobrej nápad, takovej ťunťa, co si hraje na Phillipa Marlowa v dnešním NY. Dostává se fakt do komickejch situací a je to inteligentní a vtipné a taky se tam hodně hulí tráva. Odvážně svýho hlavního hrdinu nazval Jonathan Ames, což je taky jméno chlápka, co to vymýšlí. Jason Schwartzman byl dycky můj oblíbenej herec a sem se vyloženě hodí. K tomu ňouma Zach Galifianakis, jehož postava pořád řeší něco tělesnýho nebo sexuálního, chch. Ted Danson mi zas připomíná mýho šéfa, kterej sice není tak ulítlej, ale mluví skoro stejně a má podobný gesta a grimasy, takže tím se taky bavím. Dokonce jim tam zahrál malou roličku i Jim Jarmusch! No tenhle seriál je prostě fajn a po první sérii su fakt pobavenej... ()

Související novinky

Seriálové popravy a znovuzrození

Seriálové popravy a znovuzrození

23.12.2011

Skončila nám podzimní televizní sezóna a kabelovky vyhodnocují čísla sledovanosti. Které seriály dostanou povolení pokračovat a které budou nemilosrdně zaříznuty? Nejdříve k těm úspěšným: Dexter bude… (více)

Reklama

Reklama