Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Šílený vědec se pokouší ovládnout svět pomocí robotů v podobě svůdných žen! Nenapodobitelný Vincent Price si zcela jistě přišel u ztvárnění doktora Goldfoota („Zlatobotky“) na své. Excentrická parodie na špionážní filmy, kterou režíroval Norman Taurog, pojednává o šíleném vědci (Vincent Price), který se svým pomocníkem Igorem (Jack Mullaney) sestrojí stroj schopný masově produkovat krásky v bikinách. Dr. Zlatobotka naprogramuje své dívky, aby sváděly ty nejbohatší a nejmocnější muže světa a přiměly je předat majetek jemu samotnému, díky čemuž by nashromáždil absolutně největší jmění, a mohl tak ovládnout svět. V jedné z hlavních rolí se objevuje Frankie Avalon a to jako tajný agent Craig Gamble, jehož úkolem je Zlatobotkova ženská stvoření i celý jeho plán s ovládnutím světa zničit. Robotická žena č. 11/Diane je vyslána za milionářem Toddem Armstrongem. Agent Gamble se tomu snaží zabránit, skončí však spolu s Armstrongem v mučírně. Vrcholem snímku je pak parodie na „Jámu a kyvadlo“. Na plátně se mihnou také Annette Funicello či Harvey Lembeck. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (16)

JFL 

všechny recenze uživatele

American International Pictures pod vedením dua protřelých producentů Samuel Z. Arkoff a James H. Nicholson byli žralokem v rybníčku amerického braku. Zatímco se jiné brakové produkční společnosti v průběhu dekád hroutily kvůli změnám nálad publika, AIP zůstávali v pohybu a neustále zkoušeli nové věci. Série s Dr. Zlatobotkou vznikla v době hledání nových lukrativních konceptů, když předchozí módní vlnce, konkrétně poeovským adaptacím odzvonil umíráček. AIP tehdy zkoušeli jít cestou cudně lascivních ztřeštěných komedií, ve kterých navíc stylově recyklovali své starší hity. Např. "Pajama Party" (1964) tak navazuje na mládežnické exploatačky a "How to Stuff a Wild Bikini" (1965) zase vzpomíná na motorkářské bijáky. První Dr. Zlatobotka jednak opakuje přednosti těchto plážových taškařic a současně vytěžuje onu poeovskou tradici a navíc si utahuje z čerstvě ustanovené konkurenční série bondovek. Výsledkem je rozverná ptákovinka se skvostně přehrávajícím Vincentem Pricem jako zlotřilým vědátorem bondovského kalibru, který vytváří umělé vnadné krasavice, které mají za úkol obluoudit zbohatlíky a vytáhnout z nich jejich jmění. Po vzoru výše uvedených se také zde mísí jalové atrakce s těžkotonážní slapstickovou komikou, kde tajtrlíkování mladších aktérů přihlíží nějaká starší hvězda za zenitem. Ale na rozdíl od smutného pohledu na Bustera Keatona v předchozích filmech, Vincent Price se do své role položil s ohromnou vervou a právě díky němu je první Dr. Zlatobotka skvostně zábavnou blbinkou. ()

Courtemanche 

všechny recenze uživatele

Bláznivá komedie, kde se nedá stěžovat na herce, na nápady a hlavně na jejich provedení. Několik lidí tady vzpomínal Austin Powers a já ho využiji pro porovnání (protože ho známe snad všichni), co se týče komediálního talentu, tento film je daleko před Austinem. Tady vědí co je načasování, rytmus, je vidět že tvůrci tomu rozumí a ne jen dostali šek aby se taky zúčastnili. Ztrácí ale v příběhu, ten je někdy jen bordel. 3/5 ()

Reklama

kaylin 

všechny recenze uživatele

Vincent Price je pro mě takovou legendou, že se mi líbil i tenhle film, který místy ani není tak pěkně ujetý, jak se celou dobu tváří. Místy je to prostě jenom trochu moc plácání hubou. Ale celkově mě nápad zaujal - přece jen, vyrábět si robotky, aby odváděly špinavou práci, to je krásně ujeté. Děj ale spíš nakonec jen průměrný. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Těžko hodnotit skvost mezi špatnými a ujetými sci-fi snímky 60. let, ale co se dá dělat. Nebavilo mě to a jediné, co jsem si odnesl je, že už vím odkud vzal Austin Powers svoje Robotky:). Kromě na svou dobu pěkných žen v dobovém spodním prádle tu není ani pořádný humor, ale spíše shluk několika vtípků, které vůbec nefungují. Ovšem, každému komu se tohle líbí a baví ho to, přeji hodně radosti s dr. Goldfootem. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

3/10. Super job pre Vincenta Prica, to uznávam. Stačilo odviesť svoj klasický zlovestný štandard, skoro všetky scény nakrútiť z pohodlia štúdia a navyše ako bonus bol pri tom celom obklopený krásnymi polonahými ženami. Čo z toho, že scenár je totálna konina? Ale scéna z mučiarne bola rozkošná, preto zaokrúhľujem nahor. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (3)

  • V čase uvedenia do kín to bol najdrahší film spoločnosti American International Pictures, stál vyše milióna amerických dolárov. (beso74)
  • Film vznikol krátko po bondovke Goldfinger (1964). Okrem niekoľkých parodujúcich scén sa na Bonda odvoláva aj samotným názvom. (beso74)
  • Tento film, rovnako ako jeho pokračovanie, mal významný vplyv pri vzniku filmovej postavy Austina Powersa. (beso74)

Reklama

Reklama