Reklama

Reklama

252: Signál života

  • Česko Kód 252: Katastrofa v Japonsku (více)
všechny plakáty
Trailer 2

Tokio, jedno z najväčších a najmodernejších miest na svete, sa spamätáva z obrovského zemetrasenia. Teplota Tichého oceánu nebezpečne vystúpila. Prílivová vlna vyvolaná tajfúnom sa valí na Tokio a pokryje celé prímestské oblasť. Vďaka skúsenostiam bývalého záchranára Yujiho Shinoharu sa malá skupina ľudí zachráni v starej stanici metra a usiluje sa privolať záchranný tím. Elitná záchranná jednotka zachytí kód 252 a púšťa do práce, ale pre preživších sa strasti nekončia a je možné, že záchranári prídu príliš neskoro... (TV JOJ)

(více)

Recenze (23)

Jossie 

všechny recenze uživatele

Moc ráda bych tomu filmu přilepšila, protože je to katastrofák a ty mám ráda a navíc není špatně udělaný, ale toho patosu je tam bohužel až moc a zpomalené záběry mi na konci dost lezly krkem. Ale jinak : tajfun, hodně vody, hodně mrtvých, takže vcelku dobré. ()

Ketri 

všechny recenze uživatele

Ach běda, třikrát běda! Holywoodský kýčovitý happyend právě dorazil do Japonska. Všichni jsou zachráněni, byť se matka příroda snaží o jejich destrukci sebevíc; slepí prohlédnou, němí promluví. Nicméně má tento film určitě za cíl zvýšení turistického ruchu v Tokiu. Při řádění přívalových mořských vln , kdy se voda prožene polovinou města a vyplaví stanice metra, je stále v takové čistotě a průzračnosti, že by leckterý majitel luxusního bazénu záviděl. Takže pozorte! V Tokiu mají čisto i v podzemí! ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 7/10 Děj 7/10 Atmosféra 7/10 Prostředí 8/10/// +katastrofa působí uvěřitelně, rozsáhle, atmosféra je hodně podobná jako z filmu Dobrodružství Poseidonu, postavy jsou velmi dobře napsané, mají co hrát a hrají přesvědčivě -snad mi jen vadil dojemný patos ke konci, kdy jim jde o minuty a přesto mají čas ukázat jací to jsou hrdinové/// Možná vůbec první japonský katastrofický film který jsem viděl. A rozhodně za to stál. Vyrovná se mnohým americkým, akorát je bez zbytečného patriotismu a typického amerického happyendu. Daleko pak předčí ty německé, které jsou katastrofou sami pro sebe navíc křížené s romantickou tele novelou. Tu tady rovněž nehledejte. Co tady však najdete je několik hrdinských záchranářů a složitější minulost několika postav. Film klade velký důraz na příběh a na lidskost. Přesto že mě na konci emocionálně nezasáhl, vedl si po celou dobu dobře a upoutal mou pozornost./// Celkem 72%/// ()

ainny 

všechny recenze uživatele

Jak bych to jenom řekla ... už vím ... ševče, drž se svého kopyta... Celou dobu jsem si myslela, že dám čtyři hvězdičky, i když některé scény byly na můj vkus zbytečně moc natahované a kratší stopáž by filmu slušela. Jenže ten konec to totálně zazdil. Já jsem sice ráda, když film dobře dopadne (kdo taky ne, že jo?), ale tohle bylo moc i na mě. Že holčička - nebudu psát spoiler - to bych ještě rozdejchala, ale že - detto - povstane jako Fénix z popela, to už ani omylem. ()

jonyyy 

všechny recenze uživatele

Proboha, tento katastrofák má stejně průběžné hodnocení jako včerejší MegaFault? To snad ne..Dlouhý film a dlouhé předlouhé dojemné scény na naprosté možné hranici únosnosti a často i za ní - chápu, že toto většině místních diváků nesedne, ale zase chápu, že Japonci jsou naprosto jiná mentalita a pro ně to třeba až takový kýč není. Já byl spokojený. Sice obří tsunami, snad několik desítek metrů vysoká, byla na začátku a další snad hodinu a třičtvrtě autoři vsadili na toto, pro někoho možná až citové vydírání, ale já jsem jako s celkem spokojen. 80% ()

ARI50 

všechny recenze uživatele

Škoda jen že když už se natočí katastroficky film bývá většinou slabý a nebo příšerný a nebo velkolepý, jejich málo dokonalých tenhle patři mezi ty slabší s krátkými pasáži a podle mne až moc zdlouhavý a nudný příběh ale přesto ne až tak špatný. ()

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Katastrofa obrovských rozměrů se jako mávnutím kouzelného proutku promění v komorní drama maličké skupinky těch, kteří přežili. Každý z nich (kromě malé hluchoněmé holčičky) vězí až po krk v osobních problémech, ale v podstatě mají štěstí: Na jejich záchranu se soustředí veškeré síly tokijské elitní záchranné jednotky - takže všichni ostatní mají naopak smůlu. Jelikož se nenaučili vyslat ten správný záchranářský signál ani nemají příbuzného na těch správných záchranářských místech, vypadá to, že se budou muset trochu snažit a z trosek se vyhrabat svépomocí. P.S.: 1) Nechutně natahovaný dojemný závěr mě svými vyděračskými metodami přiměl poopravit hodnocení - ale docela jinak, než by mu bylo po chuti. Vždycky se snažím akceptovat asijský pohled na svět a na naše evropské poměry přepjaté emotivní scény - ale čeho je moc, toho je příliš … a výsledek je nechtěně směšný. 2) ----- !!! MOŽNÝ SPOILER !!! ----- Nevím, jak by se vám líbilo, kdybyste byli k smrti vyčerpaní, ranění, na zádech byste táhli zachráněného záchranáře, dav profesionálů (i amatérů) by dojatě postával všude kolem - a přitom by se mezi přihlížejícími nenašel nikdo natolik duchapřítomný, aby vám bez okolků přispěchal na pomoc ... ;-) ... 1,5* ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Katastrofická dráma so všetkými klišé, ktoré sa v japonskej kinematografii dajú nájsť, v tomto prípade tiež doplnené o vykrádačku amerických filmov. Niečo fungovalo, napr. masové scény či niektoré špeciálne efekty, ale celok to zachrániť nemohlo. Totálne ma dostávalo to salutovanie požiarnikov, ako všetky zborovo prijímali rozkazy, alebo tie naivno-patetické reči o potrebnosti záchrany života a kvázi-minivzbury voči rozkazom. O kŕčovito pôsobiacich flashbackoch ani nehovorím. Záver aj citovým vydieraním, ktorý sa Japoncom dokonca ani nepodarilo okopčiť od Amíkov, rovnako veľmi nevyšiel. Stopáž je naviac riadne prepísknutá. ()

st.verka 

všechny recenze uživatele

Film plný hrdinství, neskrývaných emocí a dojemných scén. V každém záchranáři je ukryt kus hrdého samuraje. Dávám o 1* víc, protože nechci odsuzovat odlišné projevy jiné mentality Japonců. ()

Yesqward 

všechny recenze uživatele

Film bol dobrý, taký priemer u mňa. Vyzerá to celkom presvedčivo, chvíľku som mal normálne strach. Len by som pridal medzi žánre aj fantasy- hlavného hrdinu zasype niekoľko kilo zeme, a on spod nej vyjde (po vlastných nohách), a na rukách ešte drží svojho kolegu. U mňa 59% ()

dobso 

všechny recenze uživatele

Nepripomína vám tento príbeh niečo? Problém je, že efekty boli príliš slabé a dej som hľadal márne. Moc dlhé rozhovory posúvali film nižšie. ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Kód 252 je v podstatě to samé co SOS, jen je pro zavalené lidi potřebující pomoc v rámci tlouknutí do čehokoliv daleko jednodušší. Snímek je tedy o záchranné práci a to po ničivém hurikánu, kdy příběh převážně sleduje skupinku zavalených lidí po prudkém vniknutí vody do prostorů metra. A tak tu máme něco podobného, jako je třeba snímek z roku 1996 ´Denní světlo´. Japonští tvůrci ale na to šli poněkud jinak. Vše podstatné tu je. Krátké počáteční seznámení s hlavními postavami, hurikán a následky a pak už jen záchranné práce. Na nějakou efektní nabubřelost či rozsáhlou dramatizaci tu však divák bude čekat marně. Stopáž je něco málo přes dvě hodiny, ale je to především způsobeno předlouhými citovými scénami, kdy se na samém konci vyprávění vůbec značně tlačí na pilu, aby nejedno oko nezůstalo suché. Je to však spíše na škodu. Víc jak katastrofální film se tak více jedná o melodrama, kde bohužel vše podstatné ztrácí na významu. Odvaha záchranářů a jejich vůle něco dělat sice k jejich poctě vynechána nebyla, ale po divácké stránce to těžko s někým hne. Speciální efekty také nevypadají zrovna velkolepě. Snímek zkrátka více vyznívá jako obyčejný televizní film, jen se zbytečně přemrštěnou stopáží. Chtělo by to ještě jednou použít střihačské nůžky, aby dějství dostalo více energie. ()

hero_bk odpad!

všechny recenze uživatele

Vydržím leccos, a tenhle film jsem vydržel skoro dvě hodiny (teda vč. reklam), a pořád jsem si říkal, není to tak hrozný, mohlo to být horší, ale v okamžiku, kdy začne rosnička radit hasičům, co mají dělat, jsem to musel vypnout. Přitom to mělo potenciál, kdyby se víc času (nejradši všechen) obětoval uvízlým v podzemí za neustálého vybouchávání kódu 2-5-2, mohl to být výborný psychologicky-klaustrofobický thriller, protože charakterový potenciál osob v podzemí vůbec nebyl marný. První japonský film, který mě zklamal. ()

brasek 

všechny recenze uživatele

Katastrofický film v šate televíznej inscenácie. Akční / Dobrodružný / Drama / Thriller = nezmysel, v tomto snímku sa toho nedočkáte, možno iba v kŕčovitej polohe s jedným zatvoreným okom. ()

J. K. Lister 

všechny recenze uživatele

První polovina filmu odpovídala standardnímu katastrofickému filmu, závěr mě však velice konsternoval, kdy přeživší záchranář nese na zádech jednoho muže a nikoho z čumících stojících lidí mu nepomůže dopravit muže do auta. Prostě závěr filmu se japoncům nepovedl. Z toho odpovídají některé nelogické situace, které dnešní záchranáři řeší jiným a jednodušším způsobem. Za prvé chtějí Japonci ukázat, že jsou velmi loajální vůči svým nadřízeným a že mají své hrdiny... Avšak posledních asi dvacet minut tyto nelogičnosti degradovali film maximálně na průměr. ()

Leotardboy 

všechny recenze uživatele

Tento film je hlavne aj o tom, ako si ludia vazia jeden druheho. Japonci su disciplinovanejsi narod ako my a dokazu si pomoct sami sebe. Tak ako prejevuju uctu k cloveku, my sa mame co od nich ucit. Takyto prejav sucitu a pomoci jeden druhemu v nasej spolocnosti uz bohuzial chyba... ()

Reklama

Reklama