Reklama

Reklama

Epizody(14)

Jiří Suchý a Jiří Šlitr uvádějí zábavný seriál z dějin české písničky. (Česká televize)

Recenze (6)

igi B. 

všechny recenze uživatele

Jó kde by byl ten náš malej českej grandsuprcinglsongl bez Ljuby Hermanové... 8-o . . . Tož tři a půl hvězdy za všechny ty senti menty a z nostalgie po těch všech starejch songách, protože bez tohoto počinu z konce zlatých >šedesátek< by možná valná část z nich skončila dávno v zapomění - a byla by to škoda! - a zaokrouhleno to tedy z nutnosti nahoru, za ty výstřihy ze starých filmů a dobové aranže - a třeba taky i za tu doslova >nesmrtelnou< herdekpěvnu L.H. ... ;-) - - - P.S. Ta naše písnička česká, ta je tak hezká, tak hezká... - - - P.P.S. Jó až se ta písnička ztratí, pak už nic nebudem mít... ;o] - - - - - (Vídáno v různých dobách různě nahodile epizodicky, hodnocení při podzimkovém repete roku jedenáctého na >tingltanglovém prostoru< 45., komentář zde jako třetí - 2.10.2011) ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejšílenějších dílů byl konstruován za pomoci Suché teorie o trpaslících, Hany Vítové, které spěchala neznámo kam a Jiřiny Šejbalové, která se styděla za své začátky, ale byla ráda, že také hrála už v roce 1937 ve filmu Semafor (později čteme jako SeMaFor). Nebo jindy nebylo zase jasné, jestli je vhodné dekorovat Oldřicha Nového Ljubou Hermannovou, když by i ona měla co říci, ale to by už zase nesedělo do celkového aranžmá semaforského humoru. Bylo to tak nutné, pane Suchý? Asi ano, protože při delší existenci tohoto pořadu by vyšlo najevo nejen to, že rým "kotě v botě" nebyl vaším objevem. ()

petaspur 

všechny recenze uživatele

Historie pop music ("music, která je alespoň trochu pop") je prezentována dvojicí Suchý - Šlitr tak, že Šlitr mlátí do kláves piána a do vydávaných zvuků Suchý kydá dějepisné informace. ()

Marthos 

všechny recenze uživatele

Fenomén české písničky zpracovaný formou populárně naučného čtrnáctidílného televizního seriálu je volným epilogem k předchozím úspěšným cyklům Babiččina krabička a Bejvávalo. Grandsupertingltangl pak nabízí alespoň rámcovou představu vývoje české filmové hudby (na seriálu se ve funkcích odborných poradců podíleli i ve svém oboru naprosté špičky Frída, Čáslavský a Dorůžka) od naprostých počátků až po soudobé populární interprety, kterými jsou samozřejmě i oba průvodci Jiří Suchý s Jiřím Šlitrem. Bez nároků na podrobná fakta lze tento typ pořadu přijmout i dnes. ()

sator 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Grandsupertingltangl: díly Vybral jsem si dva díly mě tematicky blízké... Osvobození: (Suchý nepřipraven až hanba) Už název pořadu napovídá že pořad dějin hudby se nebude brát až tak vážně. Tingltangl je druh zábavního podniku, obvykle podřadné úrovně a přidat k němu slova grand a super je úsměvná nadsázka. Ve čtrnácti dílech nás Jiří Suchý provede historii české hudby od Marie Terezie přes Hašlera, Osvobozeného divadla, Swingu až k písním Semaforu. ()

Přemek 

všechny recenze uživatele

Poslední díly jsou natočeny již v roce 1970. Dále vystupují Rudolf Friml, Karel Vlach, Jan Werich, Oldřich Nový, Ljuba Hermanová. ()

Reklama

Reklama