Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V cyklu Příběhů slavných máte možnost zhlédnout dokument režisérky Kamily Vondrové o výrazném slovenském intelektuálním komikovi Júliu Satinském, od jehož narození uplynulo 20. srpna 68 let. Jeho život, tvorbu, kamarádství i spolupráci asi nejlépe vystihl Milan Lasica v pohřební řeči, v níž pravil: "Julo, stojím tu na mieste, kde sme začínali ako klauni. Ako klaun som sa dočkal najsmutnejšej úlohy vo svojom živote - rozlúčiť sa s tebou. S tebou odchádza aj kus zo mňa. Zostal som tu sám, akýsi neúplny. Stále čakám, že zazvoní mobil a z neho sa ozve to tvoje povestné: momentálne som mrtvy, zavolajte neskor..." Na divadelního a filmového herce, ale i spisovatele, autora dramatických textů či fejetonů vzpomínají Milan Lasica, Marie Poledňáková, Magda Vášáryová, Václav Postránecký a další. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (7)

troufalka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

O Julovi Satinském platí to, co o mnoha komicích. Sloužil humoru jako klaun, přijal svoje životní poslání bavit lidi, ale svoje smutky nosil v sobě. Jen málokdy se otevřel ostatním. ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Mnohem cennější než národní hrdost je schopnost umět se sobě zasmát.. To uměj Češi, protože jsou smějící se bestie, ale najednou to uměli dva Slováci.." Soudě podle tohoto tradičně nepříliš povedeného (kr)kavčího vzpomínkového dokumentu Kamily Vondrové by si jeden mohl myslet, že nebýt Polednice Poledňákové a její veselohry století - Tady jde však pouze o joke století !! - nikdo by Juľka Satinského neznal.. Díkybohu tomu tak nebylo.. ()

otík 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dokument uveden v cyklu ČT Předčasná úmrtí, později jako Příběhy slavných. Vyprávění o velkém slovenském herci je postaveno na Satinského životním hereckém partnerovi Milanu Lasicovi, dále vyprávějí kolegové, přátelé, doktor a manželka. Moc hezké vzpomínání má pachuť v podobě Satinského smrti, kdy téměř nikdo nevěděl o těžké nemoci, kterou trpí a když naráz odešel do hereckého nebe, zůstalo po něm mnoho prázdnoty. Příjemný a milý dokument. Hudební režie: Vladimír Chrenovský ()

agassi68 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Julo nám, kvázi inteligentom veľmi chýba. Za tých pár minút sa nedá obsiahnuť jeho prínos do sveta umenia a humoru. Nič nové vám tvorcovia nepovedia a tak z nostalgie človek zvýši hodnotenie.. ()

subic 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Kupodivu ve formátu 4:3. Můj oblíbený slovenský herec a z dua Lasica-Satinský vždy ten oblíbenější. Je velká škoda, že předčasně a celkem nešťastně odešel na věčnost. ()

Reklama

Reklama