Reklama

Reklama

Vanishing on 7th Street

  • Slovensko Zmiznutie na 7. ulici (festivalový název)
Trailer

Obsahy(1)

Nacházíme se na počátku konce lidské rasy. Celá Země byla zahalena do tajemného zatmění, které způsobilo zmizení většiny populace. Hrstka přeživších nyní bloudí po opuštěných ulicích měst a strach z jejich budoucnosti se stále stupňuje. (PetriK12)

Recenze (108)

verbal 

všechny recenze uživatele

Jsem tak šťastný, že scénáristé s invencí, vynikající herci a zruční režiséři ještě nevymřeli! Díky nim určitě ještě uvidím spoustu skvělých, strhujících a zábavných filmů s výbornou pointou, které mi pomohou zapomenout na těchto hrůzných devadesát minut tápání ve tmě, jež nezachránilo ani "herecké mistrovství" Homokina Skajvókra! Jste zvědaví a napnutí, odkud se vzaly ty lidožravé stíny, které spapaly celou populaci kromě pěti druhořadých herců, co sedí v baru a čekají, až jim ČEZ přijde cvaknout elektroměr? Garantuji vám, že po závěrečných titulcích stále budete! ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Vanishing on 7th Street mě vyloženě naštvalo. Velmi dobrý a hlavně originální nápad, z jednotlivých obrázků čiší krásně temná hutná atmosféra, ale scénář ničí, co se dá. Logické chování postav od hororů nutně nevyžaduju, ale co je moc, to je moc... Děj se takřka neposunuje - a když ano, tak příšerně násilně, všechno to prostě šustí papírem. V závěru jsem pak měl pocit, že se tvůrci horor fanouškům vysmívají přímo do ksichtu. Brad Anderson by si měl zkrátka vybírat lepší scénáře, protože s takovouhle Session 9 rozhodně nezopakuje. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $10miliónovTržby USA $22,729Tržby Celosvetovo $1,667,000Tržby za predaj DVD v USA $996,929 //počet predaných kusov ?║ Také priamočiare béčko, bez zbytočne hlbšieho tápania čím by sa príbeh viac komplikoval, takže samotný námet újde, nejaké to napätie či občas sklúčujúce momenty. /55%/ ()

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Nemôžem sa sťažovať. Hororov, ktoré dobre fungujú len vďaka atmosfére, bez krvi a ľakačiek, je málo, a toto je jeden z nich. Podarené to bolo najmä kvôli zvukom, ktoré bolo počuť v pozadí. Taktiež chválim zaujímavý námet a slušný výber hercov. Niekoho tu trápilo, že sa nedočkáme vysvetlenia, mne to teda vôbec nevadilo, pretože akékoľvek vysvetlenie by bolo podľa mňa od veci, tak radšej nech žiadne nie je. Myslíte si, že ak by prišla nejaká podobná apokalypsa, že by sme sa nejakého rozumného logického vysvetlenia dočkali? Jasné, môže za to Boh, mimozemšťania alebo vláda. Spokojnosť. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Docela dobrý , originální nápad, něco takového jsem dozajista nikde neviděl,ale z filmu jde bohužél cítit ten Rozpočet :) Je to takový spíše napínavý Thriller než Horor.. Nejvíce mě pobavila scéna s padajícím Letadlem, to bylo nečekaný v takovém filmu a určitě nikdo nedokázal odhadnout, kdo nakonec přežije !!:) ()

tron 

všechny recenze uživatele

Zručný... ale nie príliš sa snažiaci režisér. Znesiteľní... ale s takto priemerne napísanými postavami nemajúci veľkú šancu niečo urobiť herci. A atmosféra... ktorá však ku koncu nudí a stagnuje. Prvú hodinu to nie je zlé a hoci mali tvorcovia obmedzený rozpočet, i s desiatimi miliónmi sa im podarilo vytvoriť autentickú víziu prvých dní po bližšie nešpecifikovanej „apokalypse“, ktorú sa snažia dať do súvislosti s fascinujúcou pradávnou udalosťou, kedy záhadne zmizli obyvatelia malej americkej osady bez jedinej stopy, pričom po sebe zanechali všetky osobné veci. Jedna z postáv o tom samozrejme náhodou na začiatku filmu číta, aby následne mohla informovať ostatné. Vôbec, so scenárom sa nikto príliš nebabral (keď je bar široko ďaleko jediným osvetleným miestom v meste, prečo je v ňom len jeden chlapec? Keď v bare vypadáva generátor, prečo nerozsvietili baterky? Keď im patrí celé mesto (minimálne), prečo z obchodov nepobrali tisíce bateriek? Prečo si nesadli na zastávku so solárnym panelom? Prečo preboha nemali fakle?!?!?!?!). Po prvej hodinke, ktorá je fajn, prichádza rutina a čakáte na koniec. A čakáte a čakáte. A nakoniec sa dočkáte. Inak ale vcelku uchádzajúci mix Hmly a Langolierov. Zaujímavosť dňa: Hayden si v prequel sérii Star Wars zahral Dartha Vadera, otca Lukea Skywalkera. V dnešnom filme hrá postavu menom Luke. ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Temnota snad ze samotných pekel pohltí celou Zemi. Obyvatelé všech měst zmizeli. Hrstka přeživších se schová v baru, který jako jediný není odpojen od zdroje světla. Zde však nevydrží věčně. Ne když se v té záhadné tmě něco ukrývá a čeká na svou další příležitost... Po skvěle vypadajícím traileru jsem tuhle novinku vyhlížel s velkým optimismem. Od půlky filmu jsem ale začal mít podezření, že na mě Anderson ušil boudu. Drtivá většina příběhu se odehrává na jediném místě, kde se čtyři postavy rozhodují, co dál. Nějaké ty hádky, flashbacky a sem tam někdo zmizí. Pokusy o slušnou atmosféru jsou pouze na začátku a ke konci, prostředek více méně nudí. Veškeré napětí se tak smrsklo na pouhé očekávání, kdy hrdinům zhasne baterka, svítilna nebo jiný zdroj světla. A samozřejmě se tak děje v tu nejméně vhodnou chvíli. Myšlenka to nebyla rozhodně špatná, ale bez sebemenší snahy jí rozvíjet. Vážně velká škoda potenciálu, který byl ze začátku poměrně slušný. ()

Zeck 

všechny recenze uživatele

Čistý průměr, který přišel s kvalitním nápadem, ale se zpracováním bez koulí. Samotný strach ze tmy je nedostačující, zvlášť když není doplněn o žádnou akci, pouze vykresluje psychologii postav a jejich vnitřní obavy, ale ani to není nijak srdcervoucí. Legrační na celém filmu je fakt, že jediný okamžik, kdy jsem byl na chvíli rozhozen, byl výpadek proudu při vyhrocené scéně. Konec filmu je směšný, protože v podstatě nic nevysvětluje a divák - rozhodně nepobaven předchozím dějem si ještě musí domyslet, jak to asi všechno je. 55% 20.01. 2011 ()

M.a.t.t. 

všechny recenze uživatele

Herecká, scenáristická a miestami aj réžijná bezradnosť, ktorá degraduje potenciálne zaujímavý námet na báchorku s minimom atmosféry. Čo je vzhľadom k tým pár vydarených momentom škoda. Po Transsiberian ma Brad Anderson znova tak úplne nepresvedčil o svojom talente ale nevylučujem, že mu ešte v budúcnosti šancu dám. ()

Dellamorte 

všechny recenze uživatele

...ak zistíš , že naokolo to celé smrdí smrťou , riešením môže byť aj jazz pub , kde sa nejaké tie spriaznené duše nájdu a potrebujú tú istú energiu , ako Ty . Vydarený pokus o post apocalyptic survive flick , v ktorom všetkých zúčastnených Jacko L. smelo prekročil. Leguiziamo nebol potrebný, ale netienil. Námet obhrýzaný ....ale spokojná - Yo a čo sa týka charakterov postáv a dostatočného priestoru na ich vývin a ostatné blah - blah , vlastne celý ten " mikropohľad " na snímky tohto razenia - tak ten som zabudla v kabelke , ktorú som darovala (ne)priateľke.....Xcem DVD , čo sa aj stane ! ()

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

No, jestli sledovat příběh na téma Croatoan, tak to si raději pusťte seriál Lovci duchů (S02E09), kde je celých 40 minut záživnějších než jakákoli pětiminutovka odtud. ()

Hakha 

všechny recenze uživatele

Slabý horor ve všech směrech a to měl vcelku zajímavý rozjezd. Potenciál měl tento film velký, ale z logických kiksů a zbytečných dialogů vznikl jen neatmoférický, nehororový a nezajímavý pokus. Mé hodnocení 1 hvězdička... ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Hovado jedno malé! Samozřejmě musí utíkat pryč i když na něj někdo řve ať to nedělá. Z Anakina se stal Luke, stíny bůhví proč podivně mručí a všichni se chovají jako idioti. Pár docela povedených scén se tu sice najde, ale ta hořká pachuť, z toho že otázky zůstaly nedořešené a přitom jsme se celý film zabývali hovadinama, zůstává. Vizuál je ale celkem slušný. Prázdné ulice jsou fajn vždycky. Hm, to je tak všechno co můžu pochválit. ()

Krouťák odpad!

všechny recenze uživatele

Chtěl jsem dát alespoň jednu hvězdu, opravdu chtěl.. Ale faktem je, že takové NIC jsem od loňských Bastardů neviděl. Z traileru čišelo napětí a i když jsem nečekal bůh ví co, tohle opravdu ne. Čeho se mi tedy dostalo ? Dostalo se mi 92 minut trvajícího utrpení v podobě nulové atmosféry, nicotné (né-li žádné) režie a nezáživných herců, balancujících nad dialogovou propastí (wtf pane scénárista ?) .. Pravdou je, že Vanishing on 7th Street nefunguje na žádné úrovni. Ani thrillerové a už vůbec né hororové. Tento výtvor bohužel splňuje všechna kritéria naprosto zbytečného filmu a totální ztráty času. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Výborný námet, ktorý ťaží najmä z úvodu a atmosféry. Dejovo sa však tento snímok nikam neuberá, a to je doslova trestuhodné. ()

petero 

všechny recenze uživatele

Brad Anderson je možno dobrý v budovaní psychohororov keď má v ruke slušný scenár, tu však poriadne narazil. Jeho vizuálne podanie nie je tiež nijak očarujúce aby zaujalo, keď už scenár nie je bohvieaký a herecká elita mu v tom tentoraz tiež nepomohla na čele s talizmanom nepodarených filmov Haydenom Christensenom. A tak film o miznúcich ľuďoch v tme a skupinke snažiacej sa prežiť v miestnom bare je na vcelku slušný námet variujúci Carpenterovu či Darabontovu Hmlu, poriadnym sklamaním vedľa ktorého i End of Days vyznieva ako podarený film. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Zaujme (scénář), napne (atmosféra), překvapí (Hayden), postraší (baterky s sebou!), nezklame (režie). Navíc je to podle skutečné události, takže kdo si po skončení titulků otevře google a napíše do vyhledávače CROATOAN, bude jej mrazit ještě mnohem více. Nechápu, jak se to mohlo v Americe promítat jen v šesti kinech. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Tento film som si zamiloval. Jasné, je to Bčko. No a čo? Pokiaľ baví a má čo ponúknuť, prečo nie. Snímok pohltí diváka už na začiatku, kedy sa všetci ľudia začínajú vyparovať. Na probléme je svetlo. Respektíve naopak. Na vine je tma. Akonáhle nemáte žiadnu baterku, nájdu si vás záhadné tiene a zmiznete ktovie kam. To je v skutku fascinujúci nápad. V hlavne úlohe "Anakin" Hayden Christensen, ktorý opäť podáva solídny herecký výkon. Počas snímky sme síce veľmi dlho zaseknutí na jednom mieste, ale ja také snímky zbožňujem. Počas filmu pociťujeme strach a kladieme si milión otázok, že čo za tým všetkým stojí. Rozhodne ide je jeden z najlepších mysterióznych hororov svojej doby. Videl som ho už asi 6x. ()

Silas 

všechny recenze uživatele

Scénář, který nemá ambice dovést relativně originální námět do nápaditých rovin či alespoň schopně zkopírovat to, čím jsou všechna 'postapo' zajímavá. Čtyři lidé, kteří náhodou unikli smrti a čekají v baru, než jim odejde poslední zdroj energie. Anderson selhává v psychologii postav, postupně v atmosféře a co nejhůř - i v napětí. Za jiných okolností (rozuměj při zručnějším uchopení) by i závěr vyzněl přijatelně, ale v kontextu toho, čeho jsme svědky po celou dobu, to je jen dovršení tvůrčí bezradnosti. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Treba uznať, že nápad nebol zlý. Mám rád snímky, ktoré zaváňajú dobrou mysterióznou stránkou, pričom hneď zo začiatku dokážu pritiahnuť pozornosť diváka nejakou záhadou. To je aj tento prípad, žiaľ zároveň aj to jediné pozitívne. Príbeh sa rozvinul iba do nudného úteku pred niečím, čo ani poriadne neviem čo to bolo. Tiež tu bolo málo akcie a napínavých situácií (na hororový thriller teda riadne málo). Najviac ma však naštvalo, že tu vlastne nebolo nič vysvetlené, tie zmiznutia teda ostali len akousi záhadou bez odpovede. Prišlo mi to, ako keby sa s tým autori nechceli prplať alebo nevedeli nič k tomu vymyslieť. Inak ta prvá osada vo Virgínii bola založená v r. 1585 a nie v r. 1587 ako odznelo vo filme. Podpriemer. 40/100 ()

Reklama

Reklama