Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Don Gallico (Vincent Price) je iluzionista a má vlastní show pod názvem „Veliký Gallico“. Když se jednoho dne chystá ve vrcholovém čísle velkou cirkulárkou přeříznout svou asistentku Karen Lee (Mary Murphy), spustí mu vedení divadla oponu a je po show. Jeho promotér Ross Ormond (Donald Randolph) má podle smlouvy, kterou si Gallico pořádně nepřečetl, práva na všechny jeho triky a nechal mu vystoupení zastavit. Za tím vším je jednak Gallicova bývalá žena Claire (Eva Gabor), ale hlavně konkurent Velký Rinaldi (John Emery) který chce převzít jeho triky a nápady. Mladý detektiv Alan Bruce (Patrick O'Neal) ověřuje smlouvu a závěr je jasný – opravdu vše, co Gallico vymyslel, patří Ormondovi. Když je Rinaldi sám obětí triku s pilou a je mu uříznuta hlava, je jasné, na koho padne podezření. Pro usvědčení viníka využije detektiv tehdy novátorskou metodu, otisky prstů. (Peabody)

(více)

Recenze (7)

Oktavianus 

všechny recenze uživatele

S jediným zdejším komentářem nelze souhlasit (a srovnání s The Lodger je dost mimo, když už bych chtěl srovnávat, vytáhnu spíš House of Wax z roku 1953). Film je totiž velice dobrý, krátký, dějově sevřený a s tradičně úchvatným Vincentem Pricem, který svou tichou melodií hlasu a civilním projevem na sebe strhává maximum pozornosti. Taky tu jsou dvě poměrně brutální vraždičky (škoda, že nevyšla třetí, byla taky velmi nápaditá), škoda, že nejsou tolik v záběru, jak by si zasloužily, ale stojí za to. Zkrátka mstící se Vincent Price nudný určitě není, protože atmosféra tiché hrozby je všudypřítomná a pěkně vlezlá, a postupné propadání se šílenství Dona Gallica od normálního jevištního kouzelníka k vraždícímu maniakovi s cirkulárkou a plameny za vidění určitě stojí. ()

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Je to mírně triviální a jede to přesně po té trase, jakou od začátku zcela odhadnete, nicméně je to příjemně hravé a Vincent Price v hlavní roli nikdy neomrzí. Příjemně strávených 70 minut. ()

Reklama

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Když se kouzelník Gallico rozhodne předvést svůj nejnovější trik s cirkulárkou, je představení přerušeno. Následně se dostane do křížku s ředitelem Rossem Ormondem, jenž mu vzal zcela vše, včetně ženy, a udělal si z něj poskoka.  Ormond tvrdě zaplatí za všechna příkoří učiněná Gallicovi a ten se vydává na dráhu zločince. Věrohodné masky mu dovolují zbavovat se nepřátel a zaujímat jejich místo. Dalším jeho velkolepým trikem je....krematorium. Příběh se odehrává v době koňských drožek, petrolejových lamp a zcela nové kriminalistické metody - daktyloskopie. A taky zde vystupuje jakýsi klon slečny Marplové nebo spíše Ariadny Oliverové. Příběh má stopáž akorát, je svižný, napínavý a s občasným gagem, jakým je třeba záměna tašek. Zdejší krásné ženy brzy pochopí, že i když budou křičet o pomoc obě naráz, nebude to nic platné. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Vincent Price v jeho najklasickejšej role neuznaného pomäteného génia, ktorý sa mstí ľuďom, ktorí ho potupili (alebo inak prvá z nespočetných vykrádačiek Wax Museum). The Mad Magician je ničím výnimočný ale príjemný dobový horor, ktorý nemá veľmi čím prekvapiť, ale poskytuje dostatočný priestor pre Vincenta Pricea, aby kolísal medzi melanchóliou a mániou. Určite je to štýlovejšie a záživnejšie ako kúsky, ktoré tvoril na britských ostrovoch medzi rokmi 1965 a 1974. ()

mikulem 

všechny recenze uživatele

Bohužel, scénárista se tentokrát moc nenadřel. Kdo viděl Brahmův HANGOVER SQUARE a THE LODGER, okamžitě pozná vykradené scény. Ani Brahma natáčení nejspíš moc nebavilo, protože atmosféra je někde v nedohlednu. Zjevně práce na zakázku. Jen několik málo scén a kouzelnická zařízení stojí za vidění, jinak raději koukněte na dva výše zmíněné filmy, neb toto je jejich slabý odvar. ()

Galerie (54)

Zajímavosti (1)

  • Film byl vydán i ve 3D verzi, a to s brýlemi. (Peabody)

Reklama

Reklama