Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Nechá se najmout na stavbu domu a způsobí všeobecné pozdvižení tím, že se přiblíží až k okraji střechy - a chce létat. Jeho chování je pro ostatní dostatečným důvodem, aby ho umístili do psychiatrické léčebny. Diagnóza: jedná se o pětatřicetiletého muže, který trpí paranoidní schizofrenií a jedinou informací, kterou je lékařům schopen sdělit, je jeho jméno - Jones. Muž se rychle vzpamatuje, je propuštěn a znovu odchází do ulic. Netrvá ale dlouho a vzbudí znovu pohoršení - tentokrát na koncertě vážné hudby. Ocitá se znovu v ústavu, v péči půvabné doktorky Libbie. Proměnlivý vztah těchto dvou osobností ústí k lidskému sblížení. Jones je ochoten podstoupit léčbu a důvěřovat své lékařce. Až na některé okamžiky se jeví naprosto normální a možná právě proto poruší Libbie všechna profesionální pravidla a sblíží se s Jonesem i fyzicky. Pak už události dostávají rychlý spád. Jones je převezen jinam, propuštěn jako vyléčený a Libbie podává výpověď. Je přesvědčena o tom, že selhala a že Jones není zdaleka zdráv. Hledá ho - a najde na okraji střechy, z níž se chce vznést. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (20)

kingik 

všechny recenze uživatele

Žádný zázrak tenhle film není, ale má jednu přednost a tím je dobře hrající Richard Gere, který tomu neupravenému snímku dává slušnou fazonu. Vidíme ho smutného, veselého, depresivního...Jinak nějaká ta citlivá nota se taky najde, ale nic světoborného bych v tom nehledal. Je to milý film a tím to hasne. ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Skvôr priemerná záležitosť, ale pohľad na depresíve pocity úzkosti ako ochorenie je brané vážne a realisticky. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Jeden z těch méně známých filmu Richarda Gerea o tajemném muži, který chce létat. Film chce být asi něčím větším, ale ve výsledku to je stejně jen slzopudná romantika. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Film, v ktorom chlap stoji na kraji strechy a chce sa vzniest do vzduchu. Uz som take nieco videl, bolo to v Pasoliniho Teoreme - tam zas zenska stala na kraji strechy a chcela sa vznasat. Neviem, ak osa presne vola tato psychiatricka choroba, nie som psycholog ani psychiater. No jedno viem - psychiater si sam sebe nedokaze pomoct. Film sam o sebe spatny   5 % ()

xjane 

všechny recenze uživatele

Celkem příjemný romantický filmek s maniodepresivním Gerem v hlavní roli...pokud od filmu nebudete nic moc očekávat, můžete se docela dobře pobavit (jako např. při scéně ping pongového utkání v blázinci:) nebo sledovat romantické pletky zakázaného vztahu psychiatrička-pacient... Gerovi jsem bohužel bipolární afektivní poruchu moc neuvěřila a přes jeho nekonečené "vylomeniny" se ve filmu nic moc nedělo. 50% ()

zdenny 

všechny recenze uživatele

R. Gere skvěle ztvárnil postavu psychotického člověka. Myslím si, že není úplně jednoduché takovouto postavu zahrát. Za tento, dejme tomu herecký koncert, hodnotím čtverkou. Příběh byl také slušný. Je třeba si uvědomit, že je opravdu tenká čára mezi tím, kdy je člověk duševně v pořádku a kdy už to tak úplně není pravda. Zde si člověk také může představit velice náročnou práci psychiatra, který je v denním kontaktu s lidmi, od kterých opravdu neví, co může čekat a jejichž chování a reakce se minutu od minuty mění. No, pravdou je, že pokud se jedná opravdu o profesionála, chování svých pacientů očekávat s velkou pravděpodobností může, neboť dokáže jejich "nemoc" pojmenovat a to i se všemi příznaky. Je třeba si ale uvědomit, že denně se s takovými lidmi setkáváme (v restauracích, v dopravních prostředcích, na stadionech) - a to musím dodat, že většina z nás jsou obyčejní lidé. Jak se potom zachovat, když nám takový člověk chce vstoupit do "našeho vlastního filmu"? ()

Endlessly 

všechny recenze uživatele

Mňa Gere ako maniodepresívny pacient dosť bavil. Naozaj pekne viditeľný prepad z high do low období. Námet teda príťažlivý, príbeh však už pokrivkáva a upadá do ťažkého priemeru. Napriek tomu sa mi naň pozeralo dobre ()

Shredo 

všechny recenze uživatele

Evidentne nie moc známy snímok s celkom zaujimavým životným osudom. Po medicínskej stránke boli symptomy aj vývoj choroby zachytené dokonale, vyzdvihujúc aj skvelý počin Gera v hlavnej úlohe. Režisér nám moc nedovoľuje poznať hrdinu bližšie, či už jeho minulosť, blízkych. Zrejme aby tak zvýraznil prítomnosť, čo mi miestami trocha vadilo, že som si k hlavnej postave nestihol vytvoriť intímnejší vzťah, ale v globále snímok určite neurazí. ()

helloween93 

všechny recenze uživatele

Scénáristicky ne úplně dobře vystavěný příběh, jehož děj vám efektivně vyzradí oficiální text distributora. Filmu nelze upřít zajímavé vykreslení maniodepresivní poruchy. Čekal jsem od Gera a Olin víc. Viděno na AMC. 2* ()

TesterX 

všechny recenze uživatele

Film bez děje o šílenci, který chodí po střechách. Jedna dlouhotrvající estráda Gera, o jehož postavě se za ty dvě hodiny moc nedozvíme. ()

ariari 

všechny recenze uživatele

tak tu nie je vážne brané nič a realita namíle vzdialená. Gere super charizmatický a uveriteľný..metabolizmus aj pocity rozhasené chronicky. ale doktorka ? tak to bola veľká slabota. už ako prváčka na škole by vedela odlíšiť sykózu a nutkavé pocity a ak by ho mala rada aj ľudsky ako človeka, neprikladala by polienka do melodrámy...naopak, to že spolu spali bol jediný dobrý terapeutický účinok :-) na tom mohla postaviť čokoľvek reálne . SOm presvedčená, že tu je rozpor veď ani podpriemerný psychoterapeut by sa nechoval ako anorektická baletka na špičke ihly. ()

g.carpa 

všechny recenze uživatele

Možná, že se mnou nebude většina souhlasit, ale tenhle film podle mého názoru patří mezi ty zde nedoceněné.. Ano, nejedná se o absolutní špičku, to se musí nechat ( mohli bychom najít spoustu důvodů )... Na druhou stranu je třeba ale říct, že snímek ukazuje určitý pohled do nitra hlavního hrdiny, který se pravda nijak závratně nevyvíjí, avšak nabízí nám "jinak" psychicky narušeného jedince než jsme u filmu zvyklý.. tři a půl si Mr. Jones zaslouží! ()

mathha 

všechny recenze uživatele

Nedoceněný film, který by si zasloužil větší úspěch.... Gere je i v takovémhle podání kur**sky charismaticky a dle mého názoru to zahrál výtečně 😊. ()

Reklama

Reklama