Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Působivý psychologický portrét mladého muže, který se snaží znovu nalézt svoji duševní rovnováhu. Nový projekt zavede mladého konzervátora a architekta Willa Custise (Scott Cooper) z proslulé University of Virginia na břeh Chesapeake Bay, kde hledá odpovědi na jednu z nejstarších a nejtemnějších legend amerického kontinentu - na záhadu Ztracené kolonie. Čeká ho zneklidňující a svízelná cesta do minulosti a výsledky pátrání překvapí i jeho samotného. Jak postupně odhaluje bohatou historii tajemného starého domu, chová se stále podivněji. Manželka (Rachel Nichols) se mu proto raději vyhýbá a pochopení nenachází ani u svého tchána (Tom Skerritt). Je tu ale ještě majitel domu (Kris Kristofferson): bude klíčem k Willově záchraně, nebo počátkem jeho konce? Ve filmu Dům v temnotách, který v sobě mísí temné prvky klasického hororu Vymítač ďábla, střízlivý odstup Polanského snímku Rosemary má děťátko a mrazivý způsob vyprávění Shyamalanova Šestého smyslu, dále hrají Skeet Ulrich, Joanna Cassidy a Frankie Faison. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (33)

drankeryth 

všechny recenze uživatele

Pozorne som sledoval tento film a dostal som prekvapivy zaver. Uz moje samotne hodnotenie filmu tomu nasvedcuje, ci je tento film dobry, alebo zly. Sem tam to vyzeralo na sposob nejakej ducharciny, ale dej sa neskor nejako utapal na jednom mieste a nevedel sa nejako pohnut dopredu, akoby na polceste zamrzol a nie urobit prvy krok dopredu. Ako vidim, zas sa uspesne podarilo prelozit film do uplne ineho vyznamu, ako to znie v originalnom zneni:) ()

Hanussen 

všechny recenze uživatele

U tohoto filmu jsem pořád čekal na nějaké rozuzlení, které se (překvapivě) nedostavilo. Respektive dostavilo, ale bylo to takové: "nacpali jsme do toho co nejvíc konspirací a strašení ale už nemáme prachy na další hodinu filmu, tak to radši skončíme takhle". BACHA SPOILER: Radši si pusťte Prokletý ostrov, stejný konec, ale ten příběh... :) BACHA SPOILER ()

Reklama

Lion438 

všechny recenze uživatele

Myšlenka dobrá, ale konec to zničil. Námět byl fajn, říkal jsem si, že mít peníze, udělám něco podobného. Koupím starý dům s tajemnou historií a budu si ho piplat a opravovat, do toho nějaké archeologické nálezy a dochové dávných předků. To má něco do sebe, ale posledních 20 minut filmu mi utvrdilo, proč je snímek řazen mezi podprůměrné filmy. Na tři hvězdy hodně přivírám oko. ()

Petulka88 

všechny recenze uživatele

Nejnudnější strašidelný dům v historii filmu. To, že má tenhle horor relativně slušné obsazení, přichází naprosto vniveč, protože se filmaři rozhodli, že diváka prostě unudí k smrti. Opravdu tady se absolutně NIC neděje. A když se náhodou začne i něco dít, je to tak zoufale nezajímavé, že to NIC předtím bylo snesitelnější. Asi i tvůrci věděli, že nedokážou natočit jediný zajímavý záběr, protože do té nicoty film zabředá víc a víc. Navíc jsem vlastně za celých 90 minut absolutně nepochopil o čem to celé je. Když k tomu přidáte ještě sračkoidní finále, je nad slunce jasné, že tenhle film je naprostá ztráta času. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Zmiňovat se v souvislosti s touhle nudou o Vymítači, Rosemary a Šestém smyslu chce hodně velkou dávku drzosti a ještě větší porci fantazie. Vlastně se jedná o ohrané klišé se strašidelným domem, v němž hlavní hrdina hledá svoje kořeny. Žádnou nadstavbu, která by film vyzdvihla ze škatulky klišé prokletých staveb nečekejte. A stejně tak nečekejte napětí či nějakou tu lekačku. Snad až na jeden moment. No a "překvapivý" konec to zazdil úplně. Trochu nahoru to tahají herci a ten nádech záhady ztracené kolonie, ale celkově se jedná o bídu. 30% ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama