Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Působivý psychologický portrét mladého muže, který se snaží znovu nalézt svoji duševní rovnováhu. Nový projekt zavede mladého konzervátora a architekta Willa Custise (Scott Cooper) z proslulé University of Virginia na břeh Chesapeake Bay, kde hledá odpovědi na jednu z nejstarších a nejtemnějších legend amerického kontinentu - na záhadu Ztracené kolonie. Čeká ho zneklidňující a svízelná cesta do minulosti a výsledky pátrání překvapí i jeho samotného. Jak postupně odhaluje bohatou historii tajemného starého domu, chová se stále podivněji. Manželka (Rachel Nichols) se mu proto raději vyhýbá a pochopení nenachází ani u svého tchána (Tom Skerritt). Je tu ale ještě majitel domu (Kris Kristofferson): bude klíčem k Willově záchraně, nebo počátkem jeho konce? Ve filmu Dům v temnotách, který v sobě mísí temné prvky klasického hororu Vymítač ďábla, střízlivý odstup Polanského snímku Rosemary má děťátko a mrazivý způsob vyprávění Shyamalanova Šestého smyslu, dále hrají Skeet Ulrich, Joanna Cassidy a Frankie Faison. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (33)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Někdy obdivuju trpělivost, kterou mám s podprůměrnými nezajímavými filmy, jakým je i tento. For Sale by Owner je krásnou ukázkou zoufale nudného hororu o domě, s nímž není něco v pořádku. Pokud jste viděli alespoň jedno z milionu lepších zpracování tohoto tématu, neztrácejte s tímto čas. ()

helljahve 

všechny recenze uživatele

Kravina, keby sa tam neobjavyl Kris Kristofferson išiel by som s hodnotením ešte nižšie. To je taký problém v dnešnej dobe natočiť dobrý horror? ()

petero 

všechny recenze uživatele

Sklamanie počas priebehu (očakávané vzhľadom k hodnoteniu), ktoré dokonale ešte zabil záver. Ale nepozrieš to kvôli Rachel Nichols? Jednoznačne jej najslabší horor. Dávam do pozornosti všetkým šomrákom na adresu remakovaného Amityville Horror. ()

Smok 

všechny recenze uživatele

Hodinku a pol som sa silne nechápavo díval, ako mi pointa tohto akože hororu uniká kamsi mimo. Ale to bude asi tým, že neviem čo je to záhada Stratenej kolónie a už ani nemám chuť to gúgliť. ()

honajz odpad!

všechny recenze uživatele

Tak zmatený film bez slušného vysvětlení jsem dlouho neviděl. Buď je to tak sofistikované, že lidé s IQ pod 170 to nemají šanci pochopit, nebo prostě blbé. Neuvěřitelně pitomé jednání postav, herecké přehrávání a nemohoucnost, z nichž čišelo, jak ti herci absolutně netuší, co mají hrát, nesmyslné střihy, vynechané části děje a potom ten zcela nesmyslný konec... Jako že jeho výmysly prolínají skutečnou realitu? http://www.dvdextra.cz/dvd-kratke-recenze/dum-v-temnotach.html ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Jako ne zas tak špatný příběh s mysteriózním oparem a zajímavým historickým pozadím, odehrávající se na velice hezkém místě by to ještě šlo, navzdory nepochopitelným skokům a postupům ve scénáři, které nedokáže obhájit, ospravedlnit a vysvětlit ani závěrečná pointa. Jako horror je to velice slabé, až takřka nicotné. Horrorových scén je tu hodně málo a ty masivnější z nich jsou z pro mne nepochopitelného důvodu dost podivně ustřiženy, useknuty v nejlepším. Celému filmu pak do zad zákeřně bodá kudlu závěrečná pointa, která je, v souvislosti s předchozím dějem, dost nezvládnutá a logicky děravá jak sítko na nudle. Ale Skeet Ulrich je výborný!!! ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Zmiňovat se v souvislosti s touhle nudou o Vymítači, Rosemary a Šestém smyslu chce hodně velkou dávku drzosti a ještě větší porci fantazie. Vlastně se jedná o ohrané klišé se strašidelným domem, v němž hlavní hrdina hledá svoje kořeny. Žádnou nadstavbu, která by film vyzdvihla ze škatulky klišé prokletých staveb nečekejte. A stejně tak nečekejte napětí či nějakou tu lekačku. Snad až na jeden moment. No a "překvapivý" konec to zazdil úplně. Trochu nahoru to tahají herci a ten nádech záhady ztracené kolonie, ale celkově se jedná o bídu. 30% ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Tak s takým na mňa nechoďte! Tie scenáristické výjavy v závere, takto dokáže zavŕšiť film hocikto. Čakal som, že aspoň pointa ma vytrhne s nie veľmi dobrého dojmu snímku, ale opak je pravdou. Nezáživný priebeh, katastrofálny koniec. Hodnotenie z milosti. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Ako funda kvalitneho hororu som zas dopadol. Cumim na kadejaku dementnu koninu v dobrej viere, ze najdem nejaky hororovy skvost. A kde nic, tu nic. Dejova linia mdla, herecke vykony podpriemerne az ziadne, rezia nevyrazna a priemerna. Bat sa niet coho. 30 % ()

cariada 

všechny recenze uživatele

Další z nezáživných hororů, ala opuštěný dům někde na samotě. Poněkud zvláštní, když se jeden chlápek sám hodlá pustit do rekonstrukce domu, to by to musel dělat neskutečně dlouho, ještě že ho při tom vyrušují duchové. Film nenabízí nic zajímavého, ale na jedno zkouknutí je to snesitelné. ()

oveckaoa odpad!

všechny recenze uživatele

Při sledování tohohle filmu jsem si připadal jako bych měl u toho umřít nudou. Nehorázná sračka o ničem ani za horor bych to nepovažoval někdy je smutné co čeští distributoři vydávají. ()

AngiS 

všechny recenze uživatele

Hm..Taky slýchávám hlasy.. a vidim něco co není.. A rozhodně je moje realita, který věřim, zajímavější než tenhle film. ()

Deratizer 

všechny recenze uživatele

Film není nudný, ale nějak jsem nepobral souvislosti, respektive jsem film nepochopil. Hlavní hrdina měl prostě schízu a tak působil i celý děj filmu na diváka, který ke konci nepochopí o co tam vlastně opravdu šlo. Celou dobu si člověk myslí, že se v domě stalo něco hrozného, že jde o duchařinu, kde na konci dojde k logickému rozuzlení, jak to v duchařinách bývá, ale tady to skončí tak, že hrdina má ve skutečnosti schízu ležící kdesi ve špitálu v posteli, čili to co divák vidí a hrdina prožívá ve filmu se skutečně nestalo, je to jen v jeho hlavě, vidí věci které neexistují a vysvětlení, proč vidí zrovna ty a ty věci kolem domu, jakou to má spojitost s minulostí domu, proč viděl ke konci svého otce vraždit, nález křížku, černoch atd, to jaksi ve filmu není nakonec nijak vysvětleno. Čili když se to vezme tak, že ta schíza v jeho hlavě tak nějak sloužila jako pravdivá vize o skutečnosti, tak se to dá takto vzít, ale vysvětlení toho všeho co se v těch jeho vidinách odehrává, prostě chybí, žádné souvislosti, film je uzavřen bez podrobného logického vyústění, kde by divák celý ten mišmaš na který se celý film koukal, pochopil. Dějove prostě nevysvětlený film. Možná že ani sám tvůrce nevěděl jak to vysvětlit, tak z hrdiny nakonec udělal schizofrenika, kterému se toto všecko jen zdálo. A jakmile se hrdina probudil, čímž skončil sen, tak skončil i nedokončený příběh, takže k vysvětlení fantasijního snu, což byl vlastně celý film, prostě dojít ani nemohlo. Podle všeho měl hrdina jasnovidecké schopnosti ve snu, spojené s nesmyslnými fantasiemi díky schíze a lidi co znal ze špitálu, si prostě dosadil do svýho příběhu ve snu, který byl prostě jeden velký úlet. Jednoduše, část jeho snu byla pravda a část nesmysl jeho druhého já díky Schizofrenii. ()

drankeryth 

všechny recenze uživatele

Pozorne som sledoval tento film a dostal som prekvapivy zaver. Uz moje samotne hodnotenie filmu tomu nasvedcuje, ci je tento film dobry, alebo zly. Sem tam to vyzeralo na sposob nejakej ducharciny, ale dej sa neskor nejako utapal na jednom mieste a nevedel sa nejako pohnut dopredu, akoby na polceste zamrzol a nie urobit prvy krok dopredu. Ako vidim, zas sa uspesne podarilo prelozit film do uplne ineho vyznamu, ako to znie v originalnom zneni:) ()

katmandzoo 

všechny recenze uživatele

nudný príbeh o strašidelnom dome, ktorý nemal ani hlavu, ani pätu, čudujem sa sám sebe, že som to dopozeral dokonca, resp. že som to vôbec začal pozerať..neodporúčam ani zakopnúť o tento film, zbytočná strata času.. ()

Reklama

Reklama