Reklama

Reklama

Od šepotu po křik

(neoficiální název)
  • USA The Offspring (více)
Trailer

Obsahy(1)

Vítejte v Oldfieldu ve státě Tennessee. Na první pohled je to roztomilé městečko, po bližším zkoumání však zjistíte, že ne vše je v pořádku. Zločinnost je zde neobvykle vysoká a dochází k nevysvětlitelným jevům. (Mefistofelle)

Videa (1)

Trailer

Recenze (17)

TheRaven 

všechny recenze uživatele

Čtyři hororové příběhy, sem tam trochu přehnané, obohacené o jednoduché morální poselství a zabalené do zajímavého spojovacího příběhu s dokonalým Vincentem Pricem. Jednotlivé povídky jsou kvalitativně docela vyvážené, není zde žádný vyložený propadák a kvalita má spíš lehce vzestupnou tendenci. První kousek je zcela klasický „zločin a trest“. Druhá už je zdařilou variací na téma věčného života (s vynikající pointou). Třetí povídka o „požírači skla a kovu“ zaujala asi nejvíc a to nejen pro svou brutalitu, ale i pro jednoznačně nejdepresivnější vyznění z celé antologie. Poslední kousek je naopak docela působivý dětský horor z dob americké občanské války (a nepřekvapivě i docela dobrou kritikou toho, co z člověka, bez ohledu na věk, válka udělá). Celkově tedy občas zarazí některé totální nesmysly, ale jednotlivé příběhy jsou kvalitativně poměrně vyvážené a minimálně poslední dva hodnotím nadprůměrně. V rámci žánru dobrá podívaná. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Film začíná popravou. Velmi dobrá antologie hororových povídek, které jsou kupodivu vcelku vyvážené. Průvodcem je žánrový nestor, co neopomene v závěru připomenout dva klasiky - E. A. Poa a H. P. Lovecrafta. První příběh o slizkém psychopatovi má fantaskní zakončení a je takovým rozehřátím. Druhý příběh má báječné lokace - voda, mrtvý les, bažiny a tajemného zachránce, jemuž se ale zachráněná oběť hodlá odvděčit zcela jinak. Třetí povídka se mi líbila nejvíce zejména závěrem, kdy požírač skla doplatí na to, že se zapletl s čarodějkou - přesto tahle jediná nemá klasický model viny a trestu, protože trest bych dal někomu jinému. Zajímavostí je muž s okem na hrudi. Čtvrtá je o dětech, co zanevřely na dospělé, páč rozpoutali válku. Možná tak trochu inspirace Kingem, ale s moc hezkým závěrem. ()

Reklama

obitus 

všechny recenze uživatele

Horrorové antologie nespojené s žádným větším seriálem jsou kategorií samy pro sebe a to kategorií, kterou mám hodně rád. Kraluje jim samozřejmě studio Amicus se svou řadou gotických antologií, zaštítěnou často Peterem Cushingem. Offspring se jim podobá v osobě vypravěče, kterým není nikdo jiný než jeden z Cushingových souputníků, Vincent Price. Samotné pojetí povídek je modernější a náměty morbidní a úchylné. Já raději gotiku, ale rozhodně nemůžu říct, že bych se nudil. Povídka s vraždícími dětmi je vynikající. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Povídkové horrorové filmy mám hrozně rád, neboť povídka (ať už literární nebo filmová) podle mě horroru sedne nejlépe. Snad i proto mě překvapilo, že jsem o tomto filmu neměl dodnes ani páru. Asi jsem přišel o hodně, protože je to slušná práce. Čtyři povídky obsahující vše, co má dobrý horror obsahovat - napětí, krev, bizarnost, v případě první povídky jako bonus ještě nekrofilii a náznakový incest. From a Whisper to a Scream tak již zřejmě navždy zůstane barevnou a voňavou květinou na smetišti filmových dějin, k níž stojí za to přivonět. Voní hezky. ()

Mefistofelle 

všechny recenze uživatele

Povídkové horory jsem donedávna moc nemusela, ovšem v poslední době jim začínám přicházet na chuť. Neboť jak řekl uživatel twinpeaks, tahle forma hororu vážně sedí. From a Whisper to a Scream obsahuje 4 povídky, tak si je proberme hezky jednu po druhé. Povídka první: Od začátku velmi slušně se vyvíjející příběh o sériovém vrahovi, kde je po 95% stopáže věnována pozornost jen a pouze jemu. Škoda jen, že konec je takový zmatený. Povídka druhá: Klasická voodoo tématika, ničím výrazná, ale neurazí. Oproti první povídce je zde závěr vyřešen jednoznačně lépe. Povídka třetí: Miluju cokoliv co se odehrává v prostředí kočovných cirkusů. Atmosféra je zde slušná, cirkusové prostředí se podařilo krásně vystihnout, bohužel to ale trochu padá na hloupém chování postav. Povídka čtvrtá: Můj osobní favorit. Roztomilá děcka, která maj v moci trojici dospělých a rozhodně s nimi nemají dobré úmysly, jsou opravdu démonická. ------- Jako celek to na mě působí dobře, ani jedna povídka není výrazně horší než ostatní a i scény s Vincentem Pricem jako vypravěčem jsou docela na úrovni. Jediné, co mi vysloveně vadilo, byl místy dost divný střih. Jinak se ale o podprůměrnou povídkovou sbírku rozhodně nejedná. ()

Galerie (3)

Reklama

Reklama