Reklama

Reklama

Od šepotu po křik

(neoficiální název)
  • USA The Offspring (více)
Trailer

Obsahy(1)

Vítejte v Oldfieldu ve státě Tennessee. Na první pohled je to roztomilé městečko, po bližším zkoumání však zjistíte, že ne vše je v pořádku. Zločinnost je zde neobvykle vysoká a dochází k nevysvětlitelným jevům. (Mefistofelle)

Videa (1)

Trailer

Recenze (17)

gumli 

všechny recenze uživatele

Vynikajúci horror,ktorý sa odohráva v mestečku Oldfield v Tennessee.Môj obľúbenec Vincent Price tú už síce hraje len úlohu vyprávača,ale je aj tak dobrý.Film sa skladá zo štyroch horrorových príbehov,dosť morbidných.Kvalitou je síce každý príbeh iný,tak ako to už býva pri takýchto filmoch,ale je to aj tak spolu za 80%.Najlepší je prvý a štvrtý príbeh.A v tretom príbehu je aj dosť krvi.Hneď v prvom príbehu je aj dosť šokujúca téma nekrofílie.Takže takéto je to diabolské mestečko Oldfield.Tú sa dá nájsť všetko čo patrí aj nemusí patriť k horroru.A dokonca v prvom príbehu to vyzeralo aj na incest.,v poslednom dokonca aj kanibalizmus. ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Tak po dlouhý době jsem zase narazil na výbornou antologii, byť jsem musel zaštrachat v letech minulých. Sbírka obsahuje čtyři povídky, z nichž žádná není vyloženě slabá, což je rozhodně úspěch. Každý z příběhů je tématicky zajímavý, a je jedno, jestli se jedná zrovna o perverzního psychopata, šamana uprostřed bažin, cirkus se zrůdami nebo vraždící děti z poválečného období. Eightees atmosféra, stupňující se napětí, spousta krve a Vincent Price. Co chtít víc? ()

Reklama

obitus 

všechny recenze uživatele

Horrorové antologie nespojené s žádným větším seriálem jsou kategorií samy pro sebe a to kategorií, kterou mám hodně rád. Kraluje jim samozřejmě studio Amicus se svou řadou gotických antologií, zaštítěnou často Peterem Cushingem. Offspring se jim podobá v osobě vypravěče, kterým není nikdo jiný než jeden z Cushingových souputníků, Vincent Price. Samotné pojetí povídek je modernější a náměty morbidní a úchylné. Já raději gotiku, ale rozhodně nemůžu říct, že bych se nudil. Povídka s vraždícími dětmi je vynikající. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Povídkové horrorové filmy mám hrozně rád, neboť povídka (ať už literární nebo filmová) podle mě horroru sedne nejlépe. Snad i proto mě překvapilo, že jsem o tomto filmu neměl dodnes ani páru. Asi jsem přišel o hodně, protože je to slušná práce. Čtyři povídky obsahující vše, co má dobrý horror obsahovat - napětí, krev, bizarnost, v případě první povídky jako bonus ještě nekrofilii a náznakový incest. From a Whisper to a Scream tak již zřejmě navždy zůstane barevnou a voňavou květinou na smetišti filmových dějin, k níž stojí za to přivonět. Voní hezky. ()

TheRaven 

všechny recenze uživatele

Čtyři hororové příběhy, sem tam trochu přehnané, obohacené o jednoduché morální poselství a zabalené do zajímavého spojovacího příběhu s dokonalým Vincentem Pricem. Jednotlivé povídky jsou kvalitativně docela vyvážené, není zde žádný vyložený propadák a kvalita má spíš lehce vzestupnou tendenci. První kousek je zcela klasický „zločin a trest“. Druhá už je zdařilou variací na téma věčného života (s vynikající pointou). Třetí povídka o „požírači skla a kovu“ zaujala asi nejvíc a to nejen pro svou brutalitu, ale i pro jednoznačně nejdepresivnější vyznění z celé antologie. Poslední kousek je naopak docela působivý dětský horor z dob americké občanské války (a nepřekvapivě i docela dobrou kritikou toho, co z člověka, bez ohledu na věk, válka udělá). Celkově tedy občas zarazí některé totální nesmysly, ale jednotlivé příběhy jsou kvalitativně poměrně vyvážené a minimálně poslední dva hodnotím nadprůměrně. V rámci žánru dobrá podívaná. ()

Galerie (3)

Reklama

Reklama