Reklama

Reklama

Od šepotu po křik

(neoficiální název)
  • USA The Offspring (více)
Trailer

Obsahy(1)

Vítejte v Oldfieldu ve státě Tennessee. Na první pohled je to roztomilé městečko, po bližším zkoumání však zjistíte, že ne vše je v pořádku. Zločinnost je zde neobvykle vysoká a dochází k nevysvětlitelným jevům. (Mefistofelle)

Videa (1)

Trailer

Recenze (17)

gumli 

všechny recenze uživatele

Vynikajúci horror,ktorý sa odohráva v mestečku Oldfield v Tennessee.Môj obľúbenec Vincent Price tú už síce hraje len úlohu vyprávača,ale je aj tak dobrý.Film sa skladá zo štyroch horrorových príbehov,dosť morbidných.Kvalitou je síce každý príbeh iný,tak ako to už býva pri takýchto filmoch,ale je to aj tak spolu za 80%.Najlepší je prvý a štvrtý príbeh.A v tretom príbehu je aj dosť krvi.Hneď v prvom príbehu je aj dosť šokujúca téma nekrofílie.Takže takéto je to diabolské mestečko Oldfield.Tú sa dá nájsť všetko čo patrí aj nemusí patriť k horroru.A dokonca v prvom príbehu to vyzeralo aj na incest.,v poslednom dokonca aj kanibalizmus. ()

Mefistofelle 

všechny recenze uživatele

Povídkové horory jsem donedávna moc nemusela, ovšem v poslední době jim začínám přicházet na chuť. Neboť jak řekl uživatel twinpeaks, tahle forma hororu vážně sedí. From a Whisper to a Scream obsahuje 4 povídky, tak si je proberme hezky jednu po druhé. Povídka první: Od začátku velmi slušně se vyvíjející příběh o sériovém vrahovi, kde je po 95% stopáže věnována pozornost jen a pouze jemu. Škoda jen, že konec je takový zmatený. Povídka druhá: Klasická voodoo tématika, ničím výrazná, ale neurazí. Oproti první povídce je zde závěr vyřešen jednoznačně lépe. Povídka třetí: Miluju cokoliv co se odehrává v prostředí kočovných cirkusů. Atmosféra je zde slušná, cirkusové prostředí se podařilo krásně vystihnout, bohužel to ale trochu padá na hloupém chování postav. Povídka čtvrtá: Můj osobní favorit. Roztomilá děcka, která maj v moci trojici dospělých a rozhodně s nimi nemají dobré úmysly, jsou opravdu démonická. ------- Jako celek to na mě působí dobře, ani jedna povídka není výrazně horší než ostatní a i scény s Vincentem Pricem jako vypravěčem jsou docela na úrovni. Jediné, co mi vysloveně vadilo, byl místy dost divný střih. Jinak se ale o podprůměrnou povídkovou sbírku rozhodně nejedná. ()

Reklama

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Film začíná popravou. Velmi dobrá antologie hororových povídek, které jsou kupodivu vcelku vyvážené. Průvodcem je žánrový nestor, co neopomene v závěru připomenout dva klasiky - E. A. Poa a H. P. Lovecrafta. První příběh o slizkém psychopatovi má fantaskní zakončení a je takovým rozehřátím. Druhý příběh má báječné lokace - voda, mrtvý les, bažiny a tajemného zachránce, jemuž se ale zachráněná oběť hodlá odvděčit zcela jinak. Třetí povídka se mi líbila nejvíce zejména závěrem, kdy požírač skla doplatí na to, že se zapletl s čarodějkou - přesto tahle jediná nemá klasický model viny a trestu, protože trest bych dal někomu jinému. Zajímavostí je muž s okem na hrudi. Čtvrtá je o dětech, co zanevřely na dospělé, páč rozpoutali válku. Možná tak trochu inspirace Kingem, ale s moc hezkým závěrem. ()

TheRaven 

všechny recenze uživatele

Čtyři hororové příběhy, sem tam trochu přehnané, obohacené o jednoduché morální poselství a zabalené do zajímavého spojovacího příběhu s dokonalým Vincentem Pricem. Jednotlivé povídky jsou kvalitativně docela vyvážené, není zde žádný vyložený propadák a kvalita má spíš lehce vzestupnou tendenci. První kousek je zcela klasický „zločin a trest“. Druhá už je zdařilou variací na téma věčného života (s vynikající pointou). Třetí povídka o „požírači skla a kovu“ zaujala asi nejvíc a to nejen pro svou brutalitu, ale i pro jednoznačně nejdepresivnější vyznění z celé antologie. Poslední kousek je naopak docela působivý dětský horor z dob americké občanské války (a nepřekvapivě i docela dobrou kritikou toho, co z člověka, bez ohledu na věk, válka udělá). Celkově tedy občas zarazí některé totální nesmysly, ale jednotlivé příběhy jsou kvalitativně poměrně vyvážené a minimálně poslední dva hodnotím nadprůměrně. V rámci žánru dobrá podívaná. ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Tak po dlouhý době jsem zase narazil na výbornou antologii, byť jsem musel zaštrachat v letech minulých. Sbírka obsahuje čtyři povídky, z nichž žádná není vyloženě slabá, což je rozhodně úspěch. Každý z příběhů je tématicky zajímavý, a je jedno, jestli se jedná zrovna o perverzního psychopata, šamana uprostřed bažin, cirkus se zrůdami nebo vraždící děti z poválečného období. Eightees atmosféra, stupňující se napětí, spousta krve a Vincent Price. Co chtít víc? ()

Galerie (3)

Reklama

Reklama