Reklama

Reklama

Vetřelci dávnověku

(seriál)
Trailer
Dokumentární / Historický / Mysteriózní
USA, (2009–2024), 194 h 26 min (Minutáž: 41–88 min)

Hrají:

Robert Clotworthy (vypravěč), Giorgio A. Tsoukalos, Erich von Däniken, David Childress, David Wilcock, Linda Moulton Howe, William Henry, Jonathan Young (více)
(další profese)

Série(20) / Epizody(261)

Vzrušující historický dokumentární seriál Vetřelci dávnověku za velkého zájmu diváků zkoumá 75 milionů let důkazů o tom, že naši planetu v minulosti navštívily neznámé mimozemské civilizace. Ve 21. století vědci, odborníci a vládní agentury z celého světa konečně spojili síly ve snaze najít důkaz o existenci mimozemského života. Ale i když to nikdo z nich nechce otevřeně přiznat, tento „hon na mimozemšťany” probíhá už několik dlouhých dekád. (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (194)

Dinosaurier 

všechny recenze uživatele

Ano, je to pseudo-věda. Ale já jsem neuvěřitelně ráda, že žijeme v době, kdy toto může vůbec vzniknout jako dokument a hanit veškeré historicko-archeologické teorie. Kdy vás za to někdo nezavře do nějakého mental hausu. Z první série jsem si sedla na zadek. A Giorgio Tsoukalos je nejlepší a chci ho za muže. A vůbec, až nás přijedou kolonizovat mimozemšťani, tak se beztak ukáže, že je to všechno pravda. ()

teutates 

všechny recenze uživatele

Samozrejme nevidím do toho, veľmi sa týmto nezaujímam, avšak zaujalo ma to pomerne príjemne... veľmi pozoruhodný dokument, ktorý v mojej hlave nastolil nespočet otázok, na ktoré sa však možno nikdy nedozviem odpoveď. Mám nutkanie kúpiť si knižku, ktorou bol tento dokument inšpirovaný. Treba vidieť + knižka bude možno ešte lepšia 8/10 ()

Reklama

Zodd 

všechny recenze uživatele

Ten Řek s mimozemskými teoriemi, který krmí internetou kulturu memy doteď. O_o Technicky je to slušně natočeno, ale vypovídá to o smutné realitě, jaký follow pan Tsoukalos má. Chlape, jdi se zahrabat! Tělocvikář ufolog, který za každou průzkumnickou misí vynáší závěry typu “Doufáme, že to dokazuje o kontaktu s mimozemšťany!” Zasmát se dá, ale že se taková demagogie vůbec dostane na Zoom, víceméně přehodnocuje pohled na tuto stanici. ()

Genero 

všechny recenze uživatele

Zajímavý seriál, jehož myšlenka mi připadá asi tak o tisíc světelných procent pravděpodobnější, než že vousatý děda jednoho krásného dne zvolal Werichovým hlasem: Budiž světlo! Netuším, jestli nás navštěvují, navštěvovali, nebo budou navštěvovat vetřelci dávnověku a už vůbec se neodvažuji polemizovat o tom, jestli někdy v minulosti šukali s australopitékyněmi (čtyři procenta z nich pochopitelně s australopitéky) a stvořili tak lidstvo. Přijde mi ale podivné, že tupí dinosauři vládli Zemi skoro 170 milionů let a evoluce jim nedovolila vyvinout se za všechny ty roky v nic jiného, než zase v tupé dinosaury, kteří se nezmůžou ani na to, aby ukradli v Chile propisku. Oproti tomu člověku stačil na jeho pouť z opičáka, přes všechna ta Homo individua, asi 1 milion let. Vznikl úžasný, nesmírně yntelygentňý Homo sapiens sapiens a ještě čtyřikrát sapiens, který dokáže zkonstruovat takové báječné vynálezy jako je jaderná hlavice, plynová komora nebo iPad. Tohle nemůže být náhoda! Co se mě týče, vždycky v pondělí, ve středu a v pátek jsem přesvědčen o existenci marťanů stejně neochvějně, jako Ratzinger o neposkvrněném početí. ()

Hellboy 

všechny recenze uživatele

Další dokument o Dänikenových teoriích, vlastě hovoří o úplně tom samém jako Vzpomínky na budoucnost, s tím rozdílem, že se tu klade důraz i na samotného Dänikena. Jeho angličtina je fakt kouzelná. Většinu jeho hypotéz už znám, zde jsou prezentovány jen pomocí nových záběrů, v novém pořadí, k tématu se vyjadřuje více lidí. Dost se mi líbí mayská rytina krále Pacala, který sedí v raketě (a který byl samozřejmě i v předchozích dokumentech). Co naopak nejsem schopen přijmout je mapa Piri Rei, která údajně zachycuje věrně pobřeží Jižní Ameriky (no nějaká podoba tam je) a Antarktidu ve stavu, kdy není pokrytá ledem. Problém této mapy je nedokonalost datující techniky. Údajně vznikla v 16. století, ale pravděpodobně to mohlo být i v jiné době, a co hlavně - pobřeží Antarktidy prostě může být vymyšlené, provizorní. Možnost, kterou se nikdo nezabývá. Tak je to s každou teorií, napadají mě desítky otázek, které film vynechává, možnosti, které nezkoumá... Je komické, jak čas od času dostane slovo nějaký skeptik, vznese zásadní proti-otázku, ale film jede dál a vůbec se jí nevěnuje:D Každopádně dokument je to zajímavý a ačkoliv Däniken hovoří stále o tomtéž dokola, pláň Nazca, "cargo" kult atd, jeho teorie jsou natolik pozoruhodné, že se na to vždy rád podívám. ()

Galerie (464)

Zajímavosti (6)

  • Ve 4. epozodě 2. série "Podzemní mimozemšťané" můžeme vidět ukázky z knihy Julese Verna "Cesta do středu Země". (Terva)
  • V epizóde “Evil Places“ (“Miesta zla“) sa môžeme stretnúť s českým záhadológom a bádateľom Ivanom Mackerlem. (Lukoh)
  • Zdejší ufolog Giorgio Tsoukalos studoval komunikační studia a sportovní žurnalistiku na Ithaca College v New Yorku. Nemá de facto vysokoškolský diplom, který by nějak souvisel s tématem pořadu. (Zodd)

Reklama

Reklama