Reklama

Reklama

Vetřelci dávnověku

(seriál)
Trailer
Dokumentární / Historický / Mysteriózní
USA, (2009–2024), 194 h 26 min (Minutáž: 41–88 min)

Hrají:

Robert Clotworthy (vypravěč), Giorgio A. Tsoukalos, Erich von Däniken, David Childress, David Wilcock, Linda Moulton Howe, William Henry, Jonathan Young (více)
(další profese)

Série(20) / Epizody(261)

Vzrušující historický dokumentární seriál Vetřelci dávnověku za velkého zájmu diváků zkoumá 75 milionů let důkazů o tom, že naši planetu v minulosti navštívily neznámé mimozemské civilizace. Ve 21. století vědci, odborníci a vládní agentury z celého světa konečně spojili síly ve snaze najít důkaz o existenci mimozemského života. Ale i když to nikdo z nich nechce otevřeně přiznat, tento „hon na mimozemšťany” probíhá už několik dlouhých dekád. (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (194)

char_t 

všechny recenze uživatele

Pěkné obrázky. Zpracování obecně nedělá tvůrcům ostudu, i archeologická půlka programu je fajn, ale problémem zůstává, že tvůrci každý díl začínají s tím, že tu mimozemšťani byli, a tečka. A zkusíme najít cokoli, co s naší teorií bude aspoň trochu souhlasit. Mytologie je samozřejmě bohatá a nabízí kupu interpretací, ale umanutost, se kterou tvůrci i v těch nejméně nápadných náznacích vidí důkazy mimozemské přítomnosti, občas uráží mou inteligenci. ()

Ebon 

všechny recenze uživatele

Miluji tenhle seriál a jeho šílené hypotézy... "Rozuměj, za všechno můžou mimozemšťani". Na druhou stranu History opravdu investovala do výpravy, takže člověk vidí skutečnou hromadu zajímavých lokací. Ne všechny hypotézy jsou úplně mimo, chybí mi tam více vyjádření skeptiků, nyní je to tendenční a je tam moc Dänikena. A nejvíce mě fascinuje Tsoukalos, pokud je někdo mimozemšťan, tak určitě on.. :D ()

Reklama

Zodd 

všechny recenze uživatele

Ten Řek s mimozemskými teoriemi, který krmí internetou kulturu memy doteď. O_o Technicky je to slušně natočeno, ale vypovídá to o smutné realitě, jaký follow pan Tsoukalos má. Chlape, jdi se zahrabat! Tělocvikář ufolog, který za každou průzkumnickou misí vynáší závěry typu “Doufáme, že to dokazuje o kontaktu s mimozemšťany!” Zasmát se dá, ale že se taková demagogie vůbec dostane na Zoom, víceméně přehodnocuje pohled na tuto stanici. ()

Crocuta 

všechny recenze uživatele

Zjistil jsem, že sádrový trpaslík, pergola a ptačí budka na sousedově zahradě přesně kopírují postavení tří hvězd v levém křídle souhvězdí Labutě v roce 1421 př.n.l. a jedna z lahví od okurek v jeho sklepě svírá s oblohou úhel 45%!!! To doslova odpovídá vizím, které v roce 1923 spatřil a popsal věhlasný americký parapsycholog Peetchoos Scheelaney a který z nich vyvodil dalekosáhlé souvislosti mezi návštěvou mimozemských civilizací na planině Nazca, zmizením bájné Atlantidy, sumerskými božstvy a rvačkou na hasičském bále v Kropáčově Vrutici. To prostě nemůže být náhoda! Rozhodl jsem se upozornit na tyto skutečnosti autory "Vetřelců dávnověku" a myslím si, že z toho bude další nádherný díl tohoto pořadu, typický svým námětem a jasnozřivostí odhalení která nabízí. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Na rozdíl od jiných dokumentárních seriálů mi tady - kromě obligátního závěrečného zvolání, že za tím vším jsou mimozemšťané - nevadilo sugerování jediné, správné pravdy vědeckých kapacit, které místo, aby mluvily k věci, většinou problémy jen okecávají. V tomhle seriálu je přesně to, co po takových dokumentech chci - jede se na místo, natočí se vše přímo v reálu, pozve se odborník, pozve se chlápek, který dělá zářezy do kamenů, jestli by to zvládl i dnes takhle rovně, porovnávají se a váží různé výpovědi a možnosti. Nikdo netvrdí, že má pravdu, prostě jen zkoumají, co a jak, a třeba v Puma Punku objeví jeden z techniků panty - sice větší než ty naše dveřní, navíc kamenné, ale panty. Říkám, jedině ten povinný závěr ohledně možné intervence ufounů mi přišel zbytečný, ale jinak jde o precizně odvedené dokumenty. ---- Musím snížit hodnocení po dalších sériích, kde už si na pravdu moc nehrají, za jeden díl se objeví snad sto dvacet sugestivních otázek (na většinu z nichž je odpověď mimozemšťané, ano), ale praktické pokusy někam zmizely. Dokladem budiž třeba díl o křišťálových lebkách, spojující kde co, zatajující problémy nálezy a nezkoumající proklamovaný účinek oněch lebek. Některé díly vaří posléze už jenom z vody a jsou procházkou po tajemných místech, ale bez podrobnější analýzy, zato se spoustou keců. ()

Galerie (464)

Zajímavosti (6)

  • Ve 4. epozodě 2. série "Podzemní mimozemšťané" můžeme vidět ukázky z knihy Julese Verna "Cesta do středu Země". (Terva)
  • V epizóde “Evil Places“ (“Miesta zla“) sa môžeme stretnúť s českým záhadológom a bádateľom Ivanom Mackerlem. (Lukoh)
  • Zdejší ufolog Giorgio Tsoukalos studoval komunikační studia a sportovní žurnalistiku na Ithaca College v New Yorku. Nemá de facto vysokoškolský diplom, který by nějak souvisel s tématem pořadu. (Zodd)

Reklama

Reklama