Reklama

Reklama

Vetřelci dávnověku

(seriál)
Trailer
Dokumentární / Historický / Mysteriózní
USA, (2009–2024), 194 h 26 min (Minutáž: 41–88 min)

Hrají:

Robert Clotworthy (vypravěč), Giorgio A. Tsoukalos, Erich von Däniken, David Childress, David Wilcock, Linda Moulton Howe, William Henry, Jonathan Young (více)
(další profese)

Série(20) / Epizody(261)

Vzrušující historický dokumentární seriál Vetřelci dávnověku za velkého zájmu diváků zkoumá 75 milionů let důkazů o tom, že naši planetu v minulosti navštívily neznámé mimozemské civilizace. Ve 21. století vědci, odborníci a vládní agentury z celého světa konečně spojili síly ve snaze najít důkaz o existenci mimozemského života. Ale i když to nikdo z nich nechce otevřeně přiznat, tento „hon na mimozemšťany” probíhá už několik dlouhých dekád. (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (194)

char_t 

všechny recenze uživatele

Pěkné obrázky. Zpracování obecně nedělá tvůrcům ostudu, i archeologická půlka programu je fajn, ale problémem zůstává, že tvůrci každý díl začínají s tím, že tu mimozemšťani byli, a tečka. A zkusíme najít cokoli, co s naší teorií bude aspoň trochu souhlasit. Mytologie je samozřejmě bohatá a nabízí kupu interpretací, ale umanutost, se kterou tvůrci i v těch nejméně nápadných náznacích vidí důkazy mimozemské přítomnosti, občas uráží mou inteligenci. ()

oje 

všechny recenze uživatele

Skvělé a zajímavé archeologické téma, kdy i skeptičtější diváci musí být ohledně teorie antických návštěv mimozemštany minimálně nalomeni. Tíha důkazů, na kterých je hypotéza postavena, je obrovská. Po více jak 40 letech od vydání knihy si poslechneme ohlasy a komentáře vědců i samotného Danikena. Dominantní částí dokumentu je ale vzrušující a poutavě-zpracovaný pohled na předměty a místa podporující autorovy názory. Komu by se historka s ufouny nelíbila, může sledovat výčet vyspělých technologií, které staré kultury vlastnily, ať už je jejich původ jakýkoliv. Velmi podobným dokumentem stavějícím rovněž na Danikenových knihách jsou Vzpomínky na budoucnost. Alternativa: Chariots of the Gods. ()

Reklama

farmnf 

všechny recenze uživatele

V Pseudovědově byla konference a na ní se sešli všichni pseudovědci této planety. Mají vyčesané vlasy, jejich angličtina stojí za vyliž prdel a vyvalují oči. Záhady je baví a přináší to spoustu peněz. Celého Danikena jsem ustál. Tvrdí: kladl jsem jen otazníky! Po 20 min: Jsem přesvědčen, že to byli ufouni. V díle o Odinovi rozčepýřený vědátor vykřikuje: To Vikingové nemohli dokázat, měli havrany, ve skutečnosti špionážní družice s autofocusem. Pak jsem tuhle kravinu vypnul a smazal. ()

whack 

všechny recenze uživatele

Každý diel je rozdelený na dokumentárnu časť, ktorá ukazuje rôzne archeologické a historické nálezy, pamiatky, vykopávky, ale aj fyzikálne záhady, a konšpiračnú časť, kde k týmto veciam pridávajú svoje teórie archeoastronauti. Tí snáď ku každému zatiaľ vedecky nevysvetlenému javu, legende, či mýtu, pripisujú mimozemskú spoluúčasť. Verím tak 40% z toho. Napriek tomu 4*, je to proste zaujímavé. ()

Nettrass 

všechny recenze uživatele

Jasně, za všechno můžou mimozemšťané. Nic proti nim nemám, ale ať si okamžitě odnesou svého poloboha Kalouska a ,,nadboha,, Klause. Proč sakra musejí být jen hmotní a posuzováni z hlediska naší technologie a technokratů. Mnohem víc by mi na ně seděla varianta duchovní ( méně hmotné ) bytosti, působící z jiné dimenze - astrálního světa. Když jim odpustím kupu demagogie, pořád zůstává plno zajímavých informací. ()

Galerie (464)

Zajímavosti (6)

  • Ve 4. epozodě 2. série "Podzemní mimozemšťané" můžeme vidět ukázky z knihy Julese Verna "Cesta do středu Země". (Terva)
  • Zdejší ufolog Giorgio Tsoukalos studoval komunikační studia a sportovní žurnalistiku na Ithaca College v New Yorku. Nemá de facto vysokoškolský diplom, který by nějak souvisel s tématem pořadu. (Zodd)
  • V epizóde “Evil Places“ (“Miesta zla“) sa môžeme stretnúť s českým záhadológom a bádateľom Ivanom Mackerlem. (Lukoh)

Reklama

Reklama