Reklama

Reklama

Písečná smrt

(TV film)
  • Kanada Sand Serpents (více)

Veliteľ amerických špeciálnych jednotiek Richard Stanley (Jason Gedrick) sa spolu so hŕstkou svojich najlepších ľudí vyberie podľa rozkazu preskúmať akúsi baňu hlboko v srdci afganskej púšte. Na ich veľkú smolu sa však zakrátko nielenže ocitnú v zajatí na všetko odhodlaných bojovníkov Talibanu, ale o niečo neskôr i na... Jedálnom lístku obrovitánskeho prehistorického púštneho červa! (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (59)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

K večeři Talibanec nebo americký Ranger - politicky zcela korektní gigantické dešťovce je to víte u čeho, i když já sám nevím, kde bych to cosi na ní hledal.. Chvění nechalo nadhled v USA a přesunulo se nám do Asie. Kameraman s Parkinsonem má vnutit dojem třesoucí se země, herci, co vypadají jak zaměstnanci mzdové účtárny v uniformách U.S. Army pronáší opravdu nečekané repliky („Mám tady z toho divný pocit.“) a na závěr (neberte to jako spoiler, ale spíše jako varování) skočí hlavní hrdina opásaný výbušninou z helikoptéry přímo do chřtánu bídného Bin Ladinova červa. Zdálo se mi, že přitom řve něco jako: „Za odčervený Afghánistán!“, ale přes ten hluk rotorů vrtulníku jsem se mohl mýlit. Držet při naběhnutí závěrečných titulků tužku jak Postránecký v Černých baronech, tak ji zlomím a zase by se mi chtělo zvracet.. ()

zolo23 

všechny recenze uživatele

Mal to byť akčný-vojnový-horor s obrovitánskym prehistorickým červom a namiesto toho sa mi zdalo, že pozerám na telenovelu s komediálnymi prvkami. Toto malo byť americké špeciálne komando na misii v Afganistane? To keď tam berú takýchto týpkov, tak zbohom americká armáda... A keď sa jeden vojak doslova rozplakal nad tým, že mu Talibanci ukradli peňaženku s fotkami svojich dcér..nezdržal som sa smiechu a údivu nad kvalitou scenáristu a hlavne režiséra. Apropo Megačerv.. Nakrútiť jednu scénu s "hlavným predstaviteľom" a nakopírovať ju do jednotlivých scén je ukážka toho ako ušetriť na rozpočte filmu. Tlieskam. Jedna hviezda za celkom slušný filter..:) ()

Reklama

SeanLSD 

všechny recenze uživatele

Možno keby sa tam nemotal ten prerastený ogloj chorchoj, stratený ďaleko od domova, mohla to byť celkom slušná komorná dráma o parte vojakov stratených v teroristickom zázemí, hlboko na území Talibanu. Takto však z toho zostal iba film o obrovských červoch bez obrovských červov, ktorý sa nechytá na jedinú scénu starého dobrého CHVENIA. ()

hajdano 

všechny recenze uživatele

Pár facek by zasloužil už ten, koho jen napadlo realizovat tenhle projekt. Primitivní efekty, které snad dělal nějakej teenager na počítači ve svém osobním volnu, hrůza co se může dostat do televize 3 desetiletí po natočení prvního Vetřelce s dokonalými triky ... od první minuty člověk ví, jak všechno dopadne. ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Námět z filmu " Chvění " tentokrát přenesený do současného válečného Afghánistánu. Americká jednotka si to šmajdá po poušti a tu bojuje s Talibanem, tu bojuje s obrovskými červy které je žerou jak mravence, až se ke konci nakonec setkají všichni a červy tak nějak Amíkům pomohou. Televizní snímek si v žádném případě nehraje na veledílo, ani na nějaký úžasný efektový válečný film. Přesto digitální červy nejsou zase až tak hrozný. Děj je chvílemi zmatečný a kostrbatý. Ono je to způsobeno hlavně tím střídáním nepřátel. Některé přestřelky jsou zmatečné a není z nich jasné, co se tam vlastně právě děje. Děj se ubírá svým tempem kupředu a divák hádá, proti komu se bude bojovat příště. Proti Talibancům a nebo proti červům? Průměr, který nemá čím překvapit. ()

Galerie (14)

Reklama

Reklama