Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Wesley Snipes, Nastassja Kinski a Robert Downey Jr. v psychologickém dramatu o zapovězené lásce, která místo štěstí přináší jen bolest a zkázu. Max Carlyle žije v Kalifornii, kde si společně s milující manželkou Mimi a dvěma dětmi užívá bohatých plodů kariéry úspěšného režiséra reklamních spotů. Během návštěvy New York City a svého kamaráda Charlieho nakaženého AIDS ale potkává přitažlivou Karen a z jejich náhodného seznámení nakonec vzejde noc plná vášně. A nejen to. Po návratu totiž skleslý Max začne chápat, že v New Yorku neplánovaně zanechal také kus svého srdce, s čímž se ovšem nemůže nikomu svěřit a své ženě už vůbec ne. O rok později se pak vydává do New Yorku znovu, tentokrát už ale i s Mimi, protože Charlieho stav se výrazně zhoršil a jeho choroba došla finálního stádia. A aby nebylo všech neštěstí málo, Charlieho bratr Vernon manželům Carlyleovým představí svou novomanželku - Karen. Je jen otázkou času, kdy jejich aféra vyjde najevo, a nikdo netuší, co všechno toto prozrazení změní. (HBO Europe)

(více)

Recenze (21)

freddy 

všechny recenze uživatele

Tohle je ten druh filmu, jehož námět a příběh samotný je velice zajímavý a atraktivní, ovšem výsledná forma je poněkud roztahaná a docela nudná. Toto je tedy typický příklad promarněné příležitosti, protože jsem přesvědčen, že výsledek by mohl být rozhodně lepší, než jaký je nyní. Je zde atraktivní téma AIDS, se kterým se toho dá vždycky hodně udělat a v tomto případě si myslím, že nám mohli tvůrci trochu více představit Charlieho, divák ho vlastně vidí jen na začátku filmu na pár minut a potom až na smrtelné posteli v nemocnici, což je trochu škoda, Robert Downey Jr. si zasloužil rozhodně více prostoru. Pak je tu téma nevěry, které rozhodně není zpracováno špatně, ovšem zde jsou zase na škodu ty časové skoky, kdy nám jen nápis na obrazovce oznámí "o rok později", což je opět v tomto filmu spíše na škodu. A příliš se mi nelíbily ani umělecké pasáže filmu, kdy se obraz zpomalil a vše bylo černobílé. Zkrátka hodně promarněných příležitostí dělá z nadprůměrného námětu jen velice průměrný film, který si asi ani za nějakou delší dobu nebudu schopný vybavit. Každopádně ale příjemně potěšil výkon Wesleyho Snipese a také Roberta Downeyho Jr., i když ten dostal jen velice málo prostoru. Celkově film hodnotím spíše jako zklamání, ale pořád to stačí na solidní tři hvězdy. ()

klerik 

všechny recenze uživatele

To boli ešte časy, keď sa Wesley snažil o umenie. Zvláštny akože umelecký, akože psychologický, akože dráma... A pri tom je to trochu nudné, trochu menej uveriteľné... Ale stále vám bude v hlave vŕtať, že film s takýmto obsadením (a režisérom Zanechať Las vegas) má v sebe určite nejaký hlbší zmysel... Nie som si tým celkom istý... ale nepozerá sa na to zle... Podarenejšie (ale vulgárnejšie) NA DOTYK je podobne plytké "niečo viac"... ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Treti film, ktorym sa Kyle MacLachlan zosupol z A-ckovych vod do B-ckovych bol One Night Stand. Ono zaciatkom 90. rokov mal dobre rozbehnutu karieru vdaka filmom ako bol Stone-ov The Doors 1991 a Lynchov film mestecko Twin Peaks. Potom v polke 90. rokov prisli hrozy ako Showgirls 1995 a The Trigger Effect 1996 /oba prepadaky/, to vsak uz bolo s MacLachlanom nahnute, no a definitivnym klincom do rakvy bol film One Night Stand- opat financny prepadak. Reziser Mike Figgis /Leaving Las Vegas a Vnitrni zalezitosti/ odviedol prisernu robotu, tolko nudy a vaty vo filme dostalo malokedy priestor. Ked si odmyslim MacLachlana, ani ostatni herci sa 2x nepredviedli, teda hlavne Wesley Snipes, Julian Sands /Warlock/, Nastasja Kinski a ani Rober Downey jr. /Takovi Normalni Zabijaci/. Herecke vykony ziadne alebo priserne, pribeh je umelina a ledva drzi pohromade, proste pre mna len Figgisov prazdny pseudoart a nuda. 5 % ()

DruidKarel 

všechny recenze uživatele

Už ani nevím proč, ale tenhle mě tenkrát moc bavil. Hrozně se mi líbila ta kombinace černocha a nádherné bělošky. Navíc to byl i poměrně zdařilý kousek... 3* ()

Juto 

všechny recenze uživatele

Tento film sa líši od ostatných v tom zmysle, že tu neexistuje žiadna dobrá a zlá postava. Nikto nie je dokonalý a nikto sa nemýli. Avšak na to, aby sa dvojica Max-Caren ukázala ako „neverná“ ako dvojica Mimi-Vernon, bola udalosť, ktorá sa odohrala mimo strany, príliš vynútená a zjednodušujúca. Mala tam prísť nejaká lepšia myšlienka. Mimomanželský vzťah je veľmi komplikovaná téma a zaslúži si veľa premýšľania. Tento film prinajmenšom provokuje tento druh myšlienky, aj keď veľmi jednoduchým spôsobom. 6/10 ()

-ELFKA- 

všechny recenze uživatele

Bohužial, podla mňa tento snímok neprináša nič zaujímavé. Plytké, bez akéhokoľvek filmového umu. Samotná zápletka je doslova oničom, neprepracovaná, pôsobí umelo. Film, ktorý nepobaví, nerozplače, nechytí za srdce, ale zato presvedčí, že viac krát ho už vidieť nebudete chcieť. ()

dainio 

všechny recenze uživatele

Velice netradiční a vyjímečný filmový počin. Takových snímků, se opravdu moc nevidí. Již hned na začátku mě zaujal prolog na kameru, od Wesleyho. Hned poté, se objevují úvodní titulky a rozehrává se, neskutečně zajímavý děj. Film, měl rozhodně v době svého uvedení, vysoké ambice. A vlastně se ani nedivím. Tématika flirtu dvou zadaných lidí, spojená s umírajícím přítelem na AIDS, jest unikát. Vše navíc, skvěle doplňuje vhodná hudba a perfektní střih, jenž mě z celého snímku, asi nejvíce nadchnul. Jediné, co filmu, chybí, nebo chybělo, k většímu ohlasu a úspěchu u kritiků, je, že se film v některých pasáží, hodně vláčí a táhne. To je i důvod, proč třeba nedám ****. Nicméně, snímek je to dobrý. Opravdu je. Dobře se to sleduje. Dialogy jsou dobře napsané a zajímavě pospojené. Není to rozhodně pop-corn film. Spíše, to chce se na něj naladit, a třebas jej, sledovat ve dvojici, se svou partnerkou. Tím, rozhodně nic nezkazíte. Wesley a Nastassja se k sobě perfektně hodili. Ta jiskra, lze dostatečně cítit. Vyjímečný výkon předvedl Robert Downey Jr. Scény v nemocnici, jsou brilantně natočeny a nasnímany. Dokážou v divákovi probudit slzy a zároveň popřemýšlet, nad životem, jeho smyslem a prožití. Kyle MacLachlan svým charismatem a civilním projevem, dokonale doplnil, hvězdné obsazení, tohoto filmu. Resumé jest takové -- film něčím specifickým, dokáže přitáhnout. Interiérové scény jsou skvělě odtočené. Herci hrajou dobře. Všichni. Děj je ambiciózní, dialogy propracované, hudba výtečná. Jenom škoda, že to není ucelené. Toť vše. Láska na jednu noc, se dá, jenom doporučit. ()

curfew77 

všechny recenze uživatele

One Night Stand, ve kterém funguje téměř všechno. Přímo ukázkové jiskření mezi Nastasjou a Wesleym, což mě samozřejmě o sto procent víc překvapilo u obvyklé lehce tupého bijce Snipese. Pomáhají i uvěřitelně hrající MacLachlan a Downey, byť v jeho případě se zdá být role téměř "ložená" - i přesto mě dostal. Půvabná Ming-Na (u jejíhož dabingu nemůžete neslyšet Rachel z Přátel :) a zajímavé interiéry doplňují dobrý dojem, vadily mi ale zdlouhavé "psychoanalytické" pauzy v dialozích a roztahaný konec. Přesto za opravdu něžný kontrast ústřední dvojice dávám lehce romanticky rozechvělých 70 % - a vidět tohle ve dvou, možná by to bylo i na pět hvězdiček :) ()

hrumsrt 

všechny recenze uživatele

Vůbec nejlepší je k tom přistoupit jako film, v němž velkou roli sehraje virus HIV. Tady byl Mike Figgis úplně mimo.. Samotný námět týkající se onemocnění AIDS je atraktivní, a pokud se prodává skrze předtím představenou romantickou linku, může mít i slibnou katarzi.. Sledujeme příběh vztahu Maxe a Karen, kteří i přes jiné a váženější závazky spolu stráví noc plnou vášně. Ovšem nebylo to tak na jednu noc, jak by si oba přáli a k tomu druhému něco cítí, i proto je pak těžké dělat, že se nic nestalo.. A paralelně s touhle užíračkou umírá v nemocnici kamarád Charlie, coby Robert Downey ve svém nejslabším období kariéry, jenž tady nemusel vůbec ani být.. Dost rychle prakticky po noci Maxe s Karen už film nemá, co nabídnout. Nepracuje s výčitky svědomí, neřeší nemoc Charlieho, jen plyne.. Nechápu, co je tak těžkého na tom udělat dobrý romantický námět s HIV! Proč nemohlo od začátku vyjít najevo, že Karen spala s Charliem, a tak by se mohl Max provinile svěřit manželce, co čeho ji zatáhl, nic lepšího tenhle vztahový čtyřúhelník stejně nabídnout nemůže.. Plytké, plné několika vytrhávajících pokusů o umění, které stejně z téhle televizní ozvěny neudělají nic navíc.. 35% ()

Devilskitten 

všechny recenze uživatele

Celkem dobrý film se zajímavou tématikou a výbornými herci, jen trochu pokulhává na samotném podání, chvílemi se děj kapku táhne, ale skvělé herecké výkony a jímavé scény s Charliem v nemocnici můj dojem z filmu napravily. Bylo příjemné vidět Snipese i v jiném filmu než akčním, navíc po boku krásné bělošky Nastassje Kinski. Neuvěřitelný výkon předvedl Robert Downey jr., který si mne naprosto získal a dojmul chvílemi až k slzám při scénách v nemocnici. Je škoda že nedostal ve filmu více prostoru, myslím, že tím by film hodně získal na kvalitě. V celku za film 3*, ale přidám 1* navíc za Roberta a jeho skvěle zahranou postavu Charlieho. :-) ()

Zabriskie 

všechny recenze uživatele

Je hezké vidět, že Snipes svede i postavu, která kolem sebe v jednom kuse nekope, nestřílí, nebo nemává mečem. Předvádí to v neobvyklém filmu o dvou lidech, kteří spolu byli jen jedinkrát nevěrní svým partnerům a mysleli, že už se nikdy více neuvidí. Když se ale shodou okolností opět po nějaké době setkají, dojde jim že to nebyla jen láska na jednu noc a je na nich a na jejich protějšcích, jak se s celou situací vyrovnají. Snímek vybočuje z řady zajímavým způsobem střihu i občas schválně nepřehlednými dialogy, ve kterých přes sebe mluví několik lidí a také chytrým koncem. ()

Reklama

Reklama