Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Wesley Snipes, Nastassja Kinski a Robert Downey Jr. v psychologickém dramatu o zapovězené lásce, která místo štěstí přináší jen bolest a zkázu. Max Carlyle žije v Kalifornii, kde si společně s milující manželkou Mimi a dvěma dětmi užívá bohatých plodů kariéry úspěšného režiséra reklamních spotů. Během návštěvy New York City a svého kamaráda Charlieho nakaženého AIDS ale potkává přitažlivou Karen a z jejich náhodného seznámení nakonec vzejde noc plná vášně. A nejen to. Po návratu totiž skleslý Max začne chápat, že v New Yorku neplánovaně zanechal také kus svého srdce, s čímž se ovšem nemůže nikomu svěřit a své ženě už vůbec ne. O rok později se pak vydává do New Yorku znovu, tentokrát už ale i s Mimi, protože Charlieho stav se výrazně zhoršil a jeho choroba došla finálního stádia. A aby nebylo všech neštěstí málo, Charlieho bratr Vernon manželům Carlyleovým představí svou novomanželku - Karen. Je jen otázkou času, kdy jejich aféra vyjde najevo, a nikdo netuší, co všechno toto prozrazení změní. (HBO Europe)

(více)

Recenze (21)

oreene 

všechny recenze uživatele

toto je môj najobľúbenejší film, videl som ho veľakrát, ani neviem prečo, som nežný romantik a život je pomaranč. Rád si zapálim cigošku, keď som s krásnymi ženami. Viem, že aj so mnou sa ešte niekedy osud zahrá tak, ako tuto s Charliem a napriek tomu, že milujem svoju ženu, nebudem zas môcť inak, iba proste stráviť noc s krásnou Nastassjou, teším sa na to ()

freddy 

všechny recenze uživatele

Tohle je ten druh filmu, jehož námět a příběh samotný je velice zajímavý a atraktivní, ovšem výsledná forma je poněkud roztahaná a docela nudná. Toto je tedy typický příklad promarněné příležitosti, protože jsem přesvědčen, že výsledek by mohl být rozhodně lepší, než jaký je nyní. Je zde atraktivní téma AIDS, se kterým se toho dá vždycky hodně udělat a v tomto případě si myslím, že nám mohli tvůrci trochu více představit Charlieho, divák ho vlastně vidí jen na začátku filmu na pár minut a potom až na smrtelné posteli v nemocnici, což je trochu škoda, Robert Downey Jr. si zasloužil rozhodně více prostoru. Pak je tu téma nevěry, které rozhodně není zpracováno špatně, ovšem zde jsou zase na škodu ty časové skoky, kdy nám jen nápis na obrazovce oznámí "o rok později", což je opět v tomto filmu spíše na škodu. A příliš se mi nelíbily ani umělecké pasáže filmu, kdy se obraz zpomalil a vše bylo černobílé. Zkrátka hodně promarněných příležitostí dělá z nadprůměrného námětu jen velice průměrný film, který si asi ani za nějakou delší dobu nebudu schopný vybavit. Každopádně ale příjemně potěšil výkon Wesleyho Snipese a také Roberta Downeyho Jr., i když ten dostal jen velice málo prostoru. Celkově film hodnotím spíše jako zklamání, ale pořád to stačí na solidní tři hvězdy. ()

Reklama

hrumsrt 

všechny recenze uživatele

Vůbec nejlepší je k tom přistoupit jako film, v němž velkou roli sehraje virus HIV. Tady byl Mike Figgis úplně mimo.. Samotný námět týkající se onemocnění AIDS je atraktivní, a pokud se prodává skrze předtím představenou romantickou linku, může mít i slibnou katarzi.. Sledujeme příběh vztahu Maxe a Karen, kteří i přes jiné a váženější závazky spolu stráví noc plnou vášně. Ovšem nebylo to tak na jednu noc, jak by si oba přáli a k tomu druhému něco cítí, i proto je pak těžké dělat, že se nic nestalo.. A paralelně s touhle užíračkou umírá v nemocnici kamarád Charlie, coby Robert Downey ve svém nejslabším období kariéry, jenž tady nemusel vůbec ani být.. Dost rychle prakticky po noci Maxe s Karen už film nemá, co nabídnout. Nepracuje s výčitky svědomí, neřeší nemoc Charlieho, jen plyne.. Nechápu, co je tak těžkého na tom udělat dobrý romantický námět s HIV! Proč nemohlo od začátku vyjít najevo, že Karen spala s Charliem, a tak by se mohl Max provinile svěřit manželce, co čeho ji zatáhl, nic lepšího tenhle vztahový čtyřúhelník stejně nabídnout nemůže.. Plytké, plné několika vytrhávajících pokusů o umění, které stejně z téhle televizní ozvěny neudělají nic navíc.. 35% ()

klerik 

všechny recenze uživatele

To boli ešte časy, keď sa Wesley snažil o umenie. Zvláštny akože umelecký, akože psychologický, akože dráma... A pri tom je to trochu nudné, trochu menej uveriteľné... Ale stále vám bude v hlave vŕtať, že film s takýmto obsadením (a režisérom Zanechať Las vegas) má v sebe určite nejaký hlbší zmysel... Nie som si tým celkom istý... ale nepozerá sa na to zle... Podarenejšie (ale vulgárnejšie) NA DOTYK je podobne plytké "niečo viac"... ()

dainio 

všechny recenze uživatele

Velice netradiční a vyjímečný filmový počin. Takových snímků, se opravdu moc nevidí. Již hned na začátku mě zaujal prolog na kameru, od Wesleyho. Hned poté, se objevují úvodní titulky a rozehrává se, neskutečně zajímavý děj. Film, měl rozhodně v době svého uvedení, vysoké ambice. A vlastně se ani nedivím. Tématika flirtu dvou zadaných lidí, spojená s umírajícím přítelem na AIDS, jest unikát. Vše navíc, skvěle doplňuje vhodná hudba a perfektní střih, jenž mě z celého snímku, asi nejvíce nadchnul. Jediné, co filmu, chybí, nebo chybělo, k většímu ohlasu a úspěchu u kritiků, je, že se film v některých pasáží, hodně vláčí a táhne. To je i důvod, proč třeba nedám ****. Nicméně, snímek je to dobrý. Opravdu je. Dobře se to sleduje. Dialogy jsou dobře napsané a zajímavě pospojené. Není to rozhodně pop-corn film. Spíše, to chce se na něj naladit, a třebas jej, sledovat ve dvojici, se svou partnerkou. Tím, rozhodně nic nezkazíte. Wesley a Nastassja se k sobě perfektně hodili. Ta jiskra, lze dostatečně cítit. Vyjímečný výkon předvedl Robert Downey Jr. Scény v nemocnici, jsou brilantně natočeny a nasnímany. Dokážou v divákovi probudit slzy a zároveň popřemýšlet, nad životem, jeho smyslem a prožití. Kyle MacLachlan svým charismatem a civilním projevem, dokonale doplnil, hvězdné obsazení, tohoto filmu. Resumé jest takové -- film něčím specifickým, dokáže přitáhnout. Interiérové scény jsou skvělě odtočené. Herci hrajou dobře. Všichni. Děj je ambiciózní, dialogy propracované, hudba výtečná. Jenom škoda, že to není ucelené. Toť vše. Láska na jednu noc, se dá, jenom doporučit. ()

Galerie (33)

Reklama

Reklama