Reklama

Reklama

Recenze (5)

Campbell 

všechny recenze uživatele

Plivu na tenhle film stejně tak jako na všechny filmy kde je useknutá vraždící ruka(samozřejmě kromě geniální Idle hand), proč proboha nepřijdou s něčím co dokáže diváka zaujmout. Tohle je totiž už koncentrovaný průser bez špetky inovace. Celou dobu vidíme vyšetřování vražd, paráda kde je aspoň nějaká krev? Nikde. Stejně tak gore které si vzalo dovolenou a to nemluvím o atmosféře která tu je naprosto nezajímavá a to díky jednoduché věci ty řeči co vedou hrdinové jsou tak k uzoufání nudné že sem si film musel rozdělit na 3x!!! Ne tohle je prostě sračka. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Partia kámošov, akosi nezvládla návštevu jednej bane a dopadlo to tak, ako to dopadlo. Táto minulosť ale nezomrela a dolieha aj na ich terajšie, ostatné životy. S naleštenou sekerkou, sa im to snaží niekto pomerne dôsledne pripomenúť. Kto? Pointa tohoto v celku nudného diela, je možno asi najsilnejšou zbraňou, ktorou tento film vládne. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Americký snímek „The Severed Arm“ je vlastně takovým revenge flickem, kde jde o to, že se někdo mstí na lidech, kteří něco provedli. Je otázkou, zda je to ten, kdo byl postižen, anebo jej mstí někdo jiný Nemůžu si ale pomoct, mě tohle bavilo a užíval jsem si parádní zvukovou, ani ne tak hudební složku, snahu vytvářet atmosféru a jakousi urputnost, kterou na nás film naléhá. Za mě to funguje dobře. I trikově. ()

Quint 

všechny recenze uživatele

Asi nepřekvapí, že ve filmu, který se jmenuje The Severed Arm, bude hrát roli minimálně jedna useknutá ruka. A hned úvodní scéna v márnici, kde někdo mrtvole usekne ruku, a vzápětí se objeví všeříkající titulek "The Severed Arm", potvrdí, že film dostojí svému názvu. The Severed Arm je neprávem zapadlý béčkový proto-slasher, který není tak úplně pitomý, jak by se mohlo napohled zdát. Začátek, kde skupinka přátel uvízne v jeskyni, je překvapivě mrazivý a připomíná syrové survivalistické filmy jako Alive (film byl natočený krátce po událostech v Andách, o kterých Alive pojednává). Nejpozoruhodnější na filmu ovšem je, kolik se v něm vyskytuje prvků, které známe z pozdějších slasher filmů, považovaných za zakladatele tohoto subžánru. Nechybí tu scéna "volající volá z vašeho domu" (jako v Black Christmas) nebo subjektivní pohledy slídícího útočníka (jako v Halloweenu) a vražedné šílenství tu jako v každém správném slasheru vyvolalo trauma z minulosti. Na druhou stranu se film od běžných slasherů v několika aspektech liší. Cílem ústředního padoucha není zabíjet, nýbrž usekávat obětem ruce. Oběti nejsou žádní teenageři, ale muži ve středním věku. A není mezi nimi v podstatě žádný klaďas (všechny si víceméně zaslouží být terčem odplaty). Režie je vcelku nenápaditá, ale po vypravěčské stránce jde o poměrně invenční film s úchvatně dekadentní atmosférou a skvělou morbidní závěrečnou pointou. ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Trilerové béčko (či skôr céčko) s jednoduchou zápletkou pomsty a vyvražďovania, ktorej spoločným menovateľom sú odseknuté ruky. Už výber hercov a tiež aj spracovanie, ktoré je len o chlp lepšie ako vo vtedajších pornofilmoch, naznačí, o akú kvalitku pôjde. Záver s vyvrcholením tak asi žiadneho diváka neprekvapí a viacmenej sa iba pousmeje. Úsmevné sú aj reakcie obetí, ktoré sa pred krvavým útokom "kata" vôbec nebránia. Oceňujem ale aspoň občasne hutne spravenú atmošku. ()

Reklama

Reklama