Jeffrey NachmanoffScénář:
Chad St. JohnKamera:
Checco VareseHrají:
Keanu Reeves, Alice Eve, Thomas Middleditch, Emily Alyn Lind, Emjay Anthony, Aria Lyric Leabu, Nyasha Hatendi, John Ortiz, Angela Alvarado, Amber Townsend (více)VOD (2)
Neurovědec William Foster (Keanu Reeves) je už jen krok k tomu, aby přenesl lidské vědomí do počítače, když se mu náhle život zcela zhroutí. Jeho žena a děti tragicky zahynou při autonehodě. V zoufalé snaze přivést je znovu k životu, přemluví William svého kolegu (Thomas Middleditch), aby jejich těla tajně naklonovali a vytvořili dokonalé repliky. William ovšem záhy čelí Sophiině volbě – musí rozhodnout, kteří tři z jeho nejbližších budou žít dál. Všichni čtyři totiž naklonovaní být nemohou... (Magic Box)
Reeves umí zahrát hodně rolí. Moderního právníka, vymítače ďábla, nezničitelného zabijáka, počítačovýho ňoumu co sleduje bílýho králíka až po cool zachránce světa, co zastaví kulku. Jenže pokud má hrát otce na pokraji sil, co ztratil všechno, tak nastává celkem problém. Tohle mu prostě nevěříte. Naštěstí pro mě mám na Keanua furt slabost, a tady k tomu dostal celkem zajímavý nápad. Scénář má sice neskutečný množství logických děr, ale za těch 100 minut Vás nebudou tak rozčilovat, aby Vám to zkazilo sledování. Béčko v podobě jednohubky, který Vás hned na začátku zaujme šílenými triky s letící helikoptérou, ale ve zbytku naštěstí moc dalších efektů není potřeba. Rozhodně už jsem viděl horší sci-fi. ()
Hele, víte vy co? Mně se to líbilo. Takové trochu úsměvné (hromada mrtvol tvořená členy mé rodiny) , vymazlené (kopírování mozku) béčko s céčkovou zápletkou (hromada mrtvol tvořená členy mé rodiny + kopírování mozku). Keanu (ač ho jako jeden z deseti lidí na této planetě moc nemusím) coby šílený vědec hravě utáhl celý snímek, pořád se tam něco dělo a většinu času jsem měl sevřený žaludek, kdy a jak praskne pravda o Zoe. Za mě 68%. ()
Začátek nastartoval naprosto fantasticky dramatický děj celého filmu. Všechno, co mělo na diváka fungovat, fungovalo. Kdo si chcete opravdu užít celé filmy, zásadně nečtěte zdejší obsahy!!! Ty vyspoilerují takřka všechno ... Tyhle Dokonalé repliky na mě zapůsobily tak silně, že jsem je po zlomovém okamžiku události a nápadu, jak to všechno ututlat a vrátit do normálu, chtěla vypnout. Tak strašná byla pro mě představa, co bude následovat. Vcítila jsem se do někoho, kdo v jednom okamžiku ztratil komplet všechno. A ten žaludek, který musel mít, když se rozhodoval, co dál ... ()
Šíleně divné béčko, které nebýt Keanu, tak ihned zapadlo do zapomnění ještě v době svého natáčení. Keanu může děkovat, že se před pár lety upsal na Johna WIcka, jinak je to od něj v posledních letech jedna tragédie za druhou, a to i včetně jeho hereckých výkonů. Těžko se rozepisovat víc o tomto filmu, když děj je dost bizardní, děj nevysvětluje ani základní principy fungování daných experimentů a hlavní postava se chová jako úplný blázen. Rozpočet zřejmě padl celý na obsazení Keanu, jelikož CGI roboti jsou ultimátní tragédie, ještě ke všemu vizuálně kompletně obšlehnutá z Já, Robot a která by neobstála ani v tomto o dost starší filmu svým zpracováním neobstála. ()
Wáu, absolútna pecka. Pred niekoľkými rokmi, keď sa ľudia viac zamýšľali nad sci-fi filmami, by mal tento omnoho vyššie hodnotenie. Dnes mám dojem, že mnoho ľudí je už príliš pohodlných na to aby sa nad niečím zamýšľali, a tak film, ktorý nepochopia, ohodnotia úplne neadekvátne. Pri tom toto bol fakt výborný film, a ten koniec ma úplne dostal. Robot s jeho myslou, ktorý naprogramoval kópiu toho ich "šéfa" aby si myslel, že on je na vrchole, ale pri tom mal robot všetko pod kontrolou :D Proste, toto nepotrebuje pokračovanie, úžasný film sám o sebe, veľmi dlho som takto prepracované a kvalitné sci-fi nevidel. ()
- Role Williama (Keanu Reeves) byla nabídnuta Nicolasu Cageovi, ten ale roli odmítl. (ČSFD)
- Ve 34. minutě visí u vchodových dveří ve Williamově (Keanu Reeves) domě reklamní plakát pařížského vydavatelství a tiskárny F. Champenoise od Alfonse Muchy. (Korsak)
- Natáčelo se v Portoriku (griph)